Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Club Nordico besøger vingården Cortes de Cima 25. oktober

Den nordiske klub i Lissabon/Cascais arrangerer efterårs-udflugt med god mad og vin til den dansk-amerikansk ejede vingård Cortes de Cima.

Cortes de Cima ligger ved Vidigueira i Alentejo-regionen syd for byen Évora og er berømt i Portugal for sine prisbelønnede vine herunder Cortes de Cima Reserva 2004.

Turen til vingården udgår fra Den Svenske Skole i Carcavelos, hvor Club Nórdico bussen afgår lørdag d. 25. oktober 2008 kl. 8.00.

Rundvisning på Cortes de Cima
Der forventes ankomst til Cortes de Cima omkring kl. 10.30, hvor besøget starter med et glas hvidvin (Charminé 2007) og dertil lidt gede-ost og iberisk lufttørret skinke fra den specielle sorte gris (porco preto) og brød bagt i traditionel Vidigueira stenovn.

Herefter er der rundvisning på vingården, som ligger i et meget naturskønt område i det flade Alentejo med udsigt til marker så langt øjet rækker. Der vil også blive lejlighed til at se produktionsfaciliteterne, som normalt ikke er åbne for besøgende.

Rundvisningen slutter i vinsmagningslokalet, hvor Carrie og Hans Christian Jørgensen skænker op af Cortes de Cima's måske mest berømte vin Reserva'en.

Menu forberedt af kokken Bjarne Otto 
Herefter er der gourmet-frokost i Cortes de Cimas festlokale med følgende menu:

½ orange-honning røget Vagtle,
S
erveret på salat, med orangeskiver, druer og valnødder samt en rødvins-honning dressing.

Chaminé rød, 2007

Rødvins sorbet.

Helstegt Lammekølle, Stegt med krydderurter og en anelse hvidløg.
Serveret med grøntsager, Flødekartofler og Lammesauce.

Cortes de Cima rød, 2005

Rødvinskogte pærer, kogt med rosmarin.
Serveret med hjemmelavet Cortes de Cima Olivenolie iscreme.

Kaffe

Hele turen inklusiv transport koster kun 50 euro. Club Nórdico skal have tilmeldinger senest søndag d. 12. oktober for at Cortes de Cima kan forberede menu'en. Tilmelding kan ske til cramer.stephan@gmail.com .

Cortes de Cima set fra oven
Mange danskere i Portugal kender allerede Cortes de Cima fra de årlige julefrokoster. Der afholdes også sommerkoncerter på vingården. Se artikel om Sommerkoncert på Cortes de Cima 2008, hvor der også findes en kørselsvejledning.

For nyligt havde Cortes de Cima besøg af gæster fra Adegga.com, som er et portugisisk og i øvrigt meget internationalt orienteret vin-site. På Adegga kan man naturligvis også finde en oversigt over Cortes de Cima vinene.

Hans Kristian Jørgensen tog de to gæster fra Adegga med op i sit lille propelfly for at give dem et indrtyk af Cortes de Cima fra oven. Se Youtube video fra turen herunder:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer