Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Papir-transistor opfundet i Portugal

Forskerne Peter Fortunato, Rodrigo Martins og Elvira Fortunato fra Universidade Nova i Lissabon har fundet ud af, hvordan man producerer transistorer af papir.

Opdagelsen betyder med stor sandsynlighed at simpel elektronik vil blive billigere at producere og derved vil kunne anvendes i mange nye applicationer.

Ubegrænsede muligheder for brug af papir-chips
Man kan måske endnu ikke forestille sig computer-indmad lavet af papir, men det vil eksempelvis kunne lade sig gøre at prismærke varer langt mere effektivt og dermed undgå den gammeldags brug af stregkoder.

hjemmesiden Ingeniøren spekuleres der i mange forskellige anvendelsesmuligheder, og mest af alt tror skribenterne på brug af papir-transistorer i forbindelse med RFID teknologi, som er en forkortelse af Radio Frequency Identification.

Netop RFID teknologi er Portugal med fremme i udviklingen af - også på praktisk niveau. Se artikel om én af Lissabons største boghandeler, hvor kunderne selv med RFID kan finde den rigtige bog.

De mest vidtgående perspektiver med papir-transistorer
Såfremt man forestiller sig at transistorene bliver så billige at producere at man eksempelvis kan anvende dem i husstandsomdelte reklamer vil man ved hjælp af minimal energi (eksempelvis fra solceller) i teorien kunne konstruere 'blinkende' bogstaver og tal eller måske ligefrem små film - som afspilles i Netto-avisen.

Indtil videre er papir-chip'en dog stadig på forsøgsstadiet. Se artikel fra Universidade Nova, som vi har ladet Google omsætte til dansk. Det meste af teksten (men ikke alt) bliver rimeligt oversat fra den originale artikel på portugisisk.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer