Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


McLaren-Mercedes Formel 1 team til Portugal

Den nye Algarve International Racetrack er ifølge den portugisiske motorsportsavis Autosport tæt på at få det første prominente Formel 1 team til at afprøve de 200 millioner euro dyre faciliteter i Algarve til Formel 1 testformål i vinterhalvåret.

Ifølge avisen opretter Mclaren-Mercedes Formel1 teamet foreløbig en mini-base ved den nye bane i Portimão i november. Portimão ligger i det sydvestlige Portugal og er en populær feriedestination på Algarvekysten.

325 solskinsdage om året i Algarve 
En afgørende grund til at McLaren-Mercedes afprøver faciliteterne i Portimão er at Algarve har Europas mest solfyldte klima. Der er i gennemsnit 325 solskinsdage om året, og dagtemperaturen falder sjældent under 15 grader.

McLaren-Mercedes tester i november på Portimão banen
Såfremt det internationale motorsportsforbund FIA som forventet formelt godkender den nybyggede bane i Portimão sidst i oktober, er McLaren-Mercedes Formel1 team'et klar til at flytte vinterkvartéret fra Barcelona til Portimão som det første af de i alt 10 Formel 1 teams.

De øvrige 9 Formel 1 teams har givet tilsagn om fortsat at teste i Barcelona i november 2008, skriver portugisiske Autosport.

McLaren-Mercedes er således F1 sportens afgørende faktor for, om Algarve International Racetrack i Portimão vil formå at tiltrække flere af Formel 1 sportens deltagere. Det vurderes at såfremt McLaren-Mercedes får en positiv oplevelse, vil flere teams følge efter til Portimão.

McLaren-Mercedes teamet skal i øvrigt også aflevere en skriftlig vurdering af Portimão-banen til FIA efter testen d. 17-19. november. Såfremt alt forløber som planlagt, er der allerede en større test med deltagelse af Ferrari, BMW, Williams med flere d. 20-22 januar 2009 i kalenderen, mener Autosport at vide.

Meget er stadig spekulationer, men hvis Algarve International Racetrack om et år eller to har en gruppe Formel 1 teams i 'vinterstalden', vil det uden tvivl lette adgangen til at blive godkendt af FIA til et rigtigt løb i Formel 1 kalenderen i år 2010 eller 2011.  

Første løb på Algarve International Racetrack
Foreløbig køres der Superbike åbningsløb d. 2. november 2008 i Algarve. Se mere om Superbike løbet med video fra den nye racerbane i Portugal.

Senere i 2009 afholdes der A1 Grand Prix den 10-12 april 2009 på Algarve International Racetrack. A1 klassen baserer sig på en standard formel vogn med Ferrari V8 motor og Michelin dæk. Alle teams er landespecifikke.

I Portugal har fodboldveteranen Luis Figo været involveret i det portugisiske A1 Grand Prix team sammen med blandt andet fodboldlandstræner Carlos Queiroz. Også andre kendte fodboldspillere fra Portugal har tidligere været med i finansieringen af A1 Team Portugal. 

Relateret artikel:
Formel 1 bane i Portimão under opførelse.
Formel1 test med Ferrari og McLaren-Mercedes i december 2008

Se også:
Fakta om PortimãoKommentarer

Endnu ingen kommentarer