Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal-Albanien kamp i VM kvalifikationen 15. oktober

UPDATE: Kampen Portugal-Albanien endte overraskende 0-0 - se samlede stilling i VM kvalifikations gruppe 1.

Portugals fodboldlandshold møder onsdag Albanien i Portugals sidste kamp i VM kvalifikationen i år 2008.

Efter Portugals 'halve nederlag' i 0-0 kampen mod Sverige i Stockholm d. 11. oktober er der ingen vej uden om en portugisisk sejr mod lilleputnationen Albanien, som trods stor fattigdom og kun godt 3,2 millioner indbyggere har vist særdeles gode takter i den indledende kvalifikationsturnering til VM i Sydafrika i år 2010.

Albanien stærkere end forventet
Inden kampene den 11. oktober var Albanien på førstepladsen i VM kvalifikationsgruppe 1 efter uafgjort 0-0 mod Sverige i Albaniens hovedstad Tirana. En sikker 3-0 sejr over Malta bragte Albanien i spidsen af VM gruppe 1 med 4 point. Ungarn trak dog d. 11. oktober det længste strå i Budapest med en fortjent 2-0 sejr over Albanien.

Albanien er nummer 83 på FIFA ranglisten i oktober 2008 lige efter Østrig og burde ud fra dén betragtning være et let hold at slå for Portugals internationale stjerner. Ronaldo og Co. virker dog stadig en smule rystede af nederlaget i Lissabon d. 10. september til Danmark og den efterfølgende 0-0 kamp mod Sverige i Stockholm. 

Holdopstillinger Portugal-Albanien
Både Portugal og Albanien har udtaget de samme trupper som til kampene d. 11. oktober. Se Portugals holdopstilling fra Sverige-Portugal kampen.

Albaniens hollanske træner Arie Haan råder over en bred vifte af internationale spillere, hvoraf de færreste dog er særligt kendte. En stor del af Albaniens spillere er på kontrakt i udlandet, da pengene i albansk fodbold er små. Der spiller eksempelvis mange albanere i Tyskland, i Ukraine og på Cypern.

Blandt de mest kendte albanske fodboldspillere kan nævnes angrebsspilleren Besart Berisha, som er udlånt fra engelske Burnley til norske Rosenborg. En anden af Albaniens profiler er Lorik Cana, som til dagligt spiler i Olympique de Marseilles.

Kampen mellem Portugal og Albanien spilles på det flotte Braga stadion i Nordportugal (som i øvrigt er vindtestet af det danske firma Force Technology).

Braga stadion blev bygget til Euro 2004 turneringen i Portugal og regnes for et af de smukkeste i Europa. Der er plads til 30.000 tilskuere, hvilket svarer til omkring en femtedel af Bragas indbyggere.

Kampen Portugal-Albanien starter onsdag den 15. oktober 2008 kl. 20.45 dansk tid.

Malta-Ungarn i VM kval gruppe 1 
Der spilles endnu en kamp i VM gruppe 1 den 15, oktober. Ungarn møder Malta på udebane, og der kræves ungarsk sejr for at det centraleuropæiske mandskab kan blande sig i toppen af VM gruppe 1. Malta-Ungarn kampen starter kl. 19.30 dansk tid.

Se også: Stillingen i VM kvalifikationsturnering gruppe 1

Relaterede artikler:
Danmarks kamp mod Portugal 10. september med video
Kampplan for VM kvalifikationsgruppe 1Kommentarer

Endnu ingen kommentarer