Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Pressemeddelelse: Portugal er Europas bedste rejseland

Portugalnyt har i dag modtaget en pressemeddelelse fra Portugals Turistkontor, som vi publicerer uredigeret herunder. Pressemeddelelsen handler selvfølgelig om den nylige kåring af Portugal som Europas bedste rejseland. I pressemeddelelsen giver Stig Kaspersen fra Portugals Turistkontor sit bud på, hvorfor flere og flere danskere foretrækker Portugal som feriemål.

Læs også vor tidligere artikel: Portugals Turistbureau vinder rejsepris og Portugal kåret som bedste ferieland i Europa.


Pressemeddelelse fra Portugals Turistkontor:

Portugal - Europas bedste rejseland

Ved den forgangne uges overrækkelse af branchepriserne Danish Travel Awards blev Portugal kåret som vinder i hele to kategorier – henholdsvis ”Bedste Turistland Europa” og ”Bedste Turistkontor”. Dermed vandt Portugal alle kategorier, som et europæisk land har mulighed for at vinde, hvilket aldrig tidligere er sket i samme kalenderår.

Vinderen af ”Bedste Turistland” blev fundet ved en forbrugerundersøgelse med deltagelse af 4000 forbrugere, mens det ”Bedste Turistkontor” blev fundet via en afstemning blandt ansatte i rejsebranchen samt ved en række anonyme henvendelser til turistkontorerne med henblik på at måle serviceniveauet og kvaliteten af deres arbejde.

”Vi er fantastisk glade for begge priser”, udtaler Stig Kaspersen fra Portugals Turistbureau. ”At vi blev kåret som bedst fungerende udenlandske turistkontor er vi utrolig taknemmelige for, men at vi oven i hatten blev kåret som det bedste europæiske rejseland er virkelig glædeligt. Det kommer ikke som den store overraskelse for os selv, og de rejsebureauer og flyselskaber, der til dagligt arbejder med Portugal, og dermed kender til landets fortræffeligheder, men at det nu også er gået op for forbrugerne er en kæmpe tilfredsstillelse. Det særegne ved Portugal er den store mangfoldighed og det brede udbud af attraktioner på et - trods alt - forholdsvist lille areal. Portugal er begunstiget af et dejligt klima, en smuk natur, flotte strande, kultur, historie, gastronomi, golf, vingårde og jeg kunne fortsætte længe”

Portugal er desuden blandt Europas absolut billigste lande at opholde sig i, og det gør jo ikke landet mindre attraktivt at besøge – ikke mindst set i lyset af den internationale finanskrise.

”På en lokal snack-bar kan du stadig få en kaffe eller en fadøl til 1 Euro, og et godt måltid med drikkevarer kan på en lokal restaurant let købes for 10 Euro”, fortæller Stig Kaspersen.

Gennem de seneste 5 år har antallet af danskere, der besøger Portugal været ret stabilt, dog med en lille årlig stigning. I 2008 forventes cirka 160.000 danskere at besøge landet.

”Vores næste udfordring bliver et forsøg på at justere lidt på den udbredte opfattelse af visse portugisiske regioner”, udtaler Stig Kaspersen. ”Vi lider under nogle udbredte misforståelser i forhold til nogle regioner, mens andre særdeles attraktive rejsemål er næsten ukendte i Danmark. For eksempel tror mange danskere, at Algarve er lig med masseturisme og at Madeira kun er for ældre mennesker. Begge dele er helt forkert. Algarve har uendelig mange små hyggelige byer, resorts og ferieområder, som er meget oprindelige. Desuden er der blevet gjort en masse for at forskønne Algarve-kysten – både i relation til byggeri og infrastruktur. Vi ved, at det kan lade sig gøre at få turisterne tilbage. Se bare på Mallorca, som for 10 år siden var næsten totalt usælgeligt i Danmark, men idag topper listerne over de mest efterspurgte rejsemål. Algarve har satset på kvalitet, og det sætter præg på landskaber og bybilleder. Vi er meget fortrøstningsfulde. Ligeledes med Madeira, hvis image for mange andre europæiske befolkninger er langt mere i retning af ”aktiv ferie” og naturoplevelser. Det er en pragfuld ø for alle aldre, og ikke kun for de ældre, hvilket mange stadigvæk tror. Naturligvis er nattelivet ikke som i Sunny Beach (Bulgarien) eller på Ibiza, og Madeira er ikke kun til sol og strand, men klimaet er dejligt året rundt, og vil man slappe af ved poolen, vandre, spille golf eller tage på opdagelse i det blå, er Madeira perfekt for alle. Foruden Algarve og Madeira har danskerne heldigvis opdaget den pragtfulde ø-gruppe Azorerne, og Lissabon er da også ganske velbesøgt, selvom der absolut er potentiale til mere i hovedstaden, der af mange betegnes som Europas mest oprindelige, spændende og eksotiske hovedstad. Men vi har stadig perler som Estoril-kysten, Costa Azul (Sesimbra), Ericeira, Nazaré for slet ikke at tale om portvinshovedstaden Porto og det nordlige Portugal, der er helt ukendt for mange”.

”Heldigvis er flyforbindelserne blevet markant bedre gennem de sidste par år. Både TAP Portugal og Sterling (UPDATE: Sterling er nu konkurs, Transavia og Norwegian flyver istedet til Algarve) har gode forbindelser til næsten hele Portugal, og i visse perioder har vi 15 ugentlige afgange fra Danmark til Lissabon. Det er lidt af en luksus”, afslutter Stig Kaspersen fra Portugals Turistkontor.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer