Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Europas største IKEA shopping center åbnet i Portugal

Den svenske møbelgigant Ikea åbnede sin første portugisiske forretning i Alfragide bydelen i Lissabon i år 2004. Tre år senere i juli 2007 åbnede IKEA forretning nummer 2 i Portugal i Matosinhos bydelen i Porto.

Ikea havde fra starten store planer med Matosinhos, og nu er det 100.000 kvadratmeter store Mar Shopping center en realitet.

I alt 170 millioner euro har den svenske virksomhed investeret, og Mar Shopping centeret i Matosinhos er dermed det største shopping center i Inter Ikea Center Group (IICG), som er IKEA gruppens division for drift af shopping centre. IICG har i øvrigt hovedkvartér i København.

Mar Shopping i Porto
Det spritnye Mar Shopping center huser udover Ikea også supermarkedet Jumbo, musikforretningen FNAC, modeforretningerne Benetton, Bershka, Salsa, H&M, Zara og mange andre. I alt finder man omkring 200 forretninger i Mar Shopping. Se dem alle på Mar Shopping hjemmesiden.

Mar Shopping indeholder også 5 biografer og over 30 restauranter. 

Navnet er i øvrigt resultatet af en idé-konkurrence, som indbragte næsten 65.000 forslag. Mar betyder hav på portugisisk og det er centerets beliggenhed, der hentydes til. Faktisk kan man fra det store leasure område på øverste etage se de godt 2 kilometer ud til kysten og havet nord for Matosinhos.
 
Ikea ekspanderer sent i Portugal
Ikea har i stor udstrækning prioriteret udvikling af aktiviteterne i landene USA, Tyskland, Frankrig og England. Også i et land som Polen har IKEA allerede bygget 7 forretninger, hvoraf den første åbnede ved Warszawa i 1995.

Der er allede planlagt og givet tilladelse til en tredje forretning i Portugal. Den kommer til at ligge i Loures tæt på Lissabon. Såfremt alt går efter planen forventer IKEA at have 5 forretninger i Portugal i år 2015.

Se herunder kort over det nordlige Porto område (Matosinhos) og Mar Shopping:


Se større kortKommentarer

Endnu ingen kommentarer