Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals hoteller modtog færre gæster fra Spanien og England i august måned

Portugals statistiske institut INE oplyser at antallet af overnatninger på Portugals hoteller i august 2008 viste fald i antallet af gæster fra Spanien, England og Tyskland i forhold til sidste år i august.

Antallet af udenlandske gæster faldt samlet med 4,1%, mens antallet af portugisiske hotelgæster steg med 3,9. Portugiserne bruger i gennemsnit færre penge end udlændingene, og derfor faldt den samlede omsætning på Portugals hoteller med 1,3% i forhold til august 2007, som dog også var en god måned.

Både Spanien og England er ramt af faldende ejendomspriser og begyndende økonomisk recession. De to landes turister udgør stadig de to største grupper af turister i Portugal, men pengene til rejser er trods alt blevet mindre.

Der var i august 2008 flere hollændere og franskmænd, som valgte at feriere på hotel i Portugal, mens antallet af tyske hotelgæster i Portugal faldt i forhold til august 2007.

Se også: Booking af overnatning i Portugal

Største fald i overnatninger i Lissabon
Lissabons hoteller fik lov at bære det største fald i omsætningen i august 2008. August er højsæson i Portugal og derfor en særdeles vigtig turistmåned.

Selv om der var stort set ligeså mange gæster på Lissabons hoteller som i august 2007 - godt 400.000, indbragte de kun en hotelomsætning på godt 51 millioner euro mod godt 53 millioner euro i august 2007. Det skyldes til dels at antallet af overnatninger i Lissabon faldt til 985.000 i august 2008 fra 1.061.000 i august 2007.

Alentejo var også mindre populær i august 2008 med et fald i den samlede hotelomsætning på hele 21% i forhold til august 2007.

2008 stadig et godt år for Portugals hoteller
Ser man på de første 8 måneder af året udviser den samlede omsætning på Portugals hoteller en relativ pæn stigning på 3,5%.

Det eneste område i Portugal, som ser ud til at miste hotelgæster er faktisk Alentejo, og her er den negative udvikling også begrænset til omkring 2,9% af en i forvejen beskeden hotelomsætning.

Madeira populær blandt turisterne
Ferieøen Madeira er det mest succesfulde område, når man ser på hoteldrift i Portugal i august måned 2008.

Både antallet af gæster og gæsternes gennemsnitlige samlede forbrug på Madeiras hoteller steg mærkbart i august 2008 i forhold til august 2007. 

Alle tal for hotel-turisme i Portugal i august 2008 fra INE er foreløbige.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer