Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kriseramt Sterling til salg

Flyselskabet Sterling meddelte torsdag den 23. oktober ifølge Jyllandsposten at Pálmi Haraldsson, som (hvis nok - se nedenfor) ejer Sterling moderselskabet Nordic Travel Holding, påtænker at sælge flyselskabet Sterling.

Det er ellers kun få måneder siden at Sterling blev solgt af det kontroversielle islandske investeringsselskab FL Group (som har skiftet navn til Stodir) til den nuværende ejer.

Købers identitet uklar
Der er ifølge den danske avis ingen kommentarer om den mulige køber fra Sterlings administrerende direktør Almar Örn Hilmarsson, som dog udtaler til Jyllandsposten at "Det paradoksale er at finanskrisen har øget vores salg. De seneste tre uger har vi oplevet stor vækst i vores erhvervssegment" og han fortsætter: "Kunder, som typisk har fløjet med SAS før, vælger nu os".

Salget af Sterling forventes ifølge unavngivne kilder at være afsluttet i løbet af 10 dage. Se mere om salget af Sterling i artikel i Jyllandsposten.

Reaktioner fra rejsebranchen
Det blev allerede torsdag eftermiddag d. 23. oktober 2008 klart at Sterling måtte reagere efter at et norsk rejseselskab frarådede sine kunder at købe rejser hos Sterling.

Sterling synes dog i en kommentar torsdag at den norske melding er grundløs, da trafikken på Norge er begrænset og i øvrigt i stor udstrækning varetages af selskabet Norwegian. Det overfor Sterling kritiske norske rejseselskab ejes af det internationale selskab Carlsson Wagonlit, som i øvrigt fortsat sælger rejser med Sterling både i Norge og i Danmark.

Meldingen fra andre rejsebureauer i Danmark var ifølge Take-Off torsdag at der stadig sælges Sterling rejser til såvel private som til firmaer, samt at salget af de billige flyrejser med Sterling fra eksempelvis rejsebureauet VIA Travel går godt.

Sterling ruter til Portugal
Der er Sterling rute mellem København og Madeira. Sterling flyver desuden til Faro lufthavnen på Algarve fra Aalborg og fra København.

Desuden er en ny Sterling rute mellem København og Lissabon planlagt til at starte d. 2. februar 2009.

UPDATE 25. oktober 2008:
Der er tilsyneladende tvivl om, hvem der egentlig ejer Sterling. En artikel på hjemmesiden Standby antyder kraftigt at Pálmi Haraldsson ikke kontrollerer mere end 65% af aktierne i Nordic Travel Holding og dermed i flyselskabet Sterling.

De resterende 35% skulle, hvis historien holder vand, stadig tilhøre Stodir (tidligere FL Group). Er det tilfældet kan Sterling naturligvis stadig sælges, men Stodir er på forhånd ude i så store problemer med blandt andet ejendomsprojekter at en potentiel køber vil stå med meget stærke forhandlingskort på hånden. Al den unødige 'støj' vil heller ikke indgyde forøget tillid til Sterlings ledelse.

Se artikel om Sterlings ejerforhold på Standby.dk.

UPDATE 27. oktober 2008:
Intet nyt er foreløbigt godt nyt mener rejsegiganten Carlsson Wagonlit, som ifølge Berliungske tidende har haft møde med Sterling. Den store operatør var tilfreds med Sterlings informationer, som udover at være meget sparsomme ikke er kommet til offentlighedens kendskab. Man fortsætter derfor ifølge Take Off samarabejdet med Sterling med 'business as usual'. 

Der spekuleres videre på hvem Sterlings formodede køber med de dybe lommer kan være. I spil er AirBerlin, Norwegian, det svenske selskab Braganza (Braathens) og selv Transavia ejet af Air France-KLM er nævnt. 

UPDATE 28. oktober
Der er nu ifølge Sterling to bindende bud på flyselskabet, så selv om intet er afgjort, ser det meget positivt ud for Sterling, skriver Take Off tirsdag. Den endelige handel finder sted onsdag eller torsdag ifølge Sterling.

UPDATE 29. oktober
Sterling konkurs - læs information til passagerer

Relaterede artikler:
Europas luftfartselskaber under pres
Flyselskaber under pres - pas på med at købe dyre billetter

Se også:
Find billig flybillet til Portugal
Billig billeje i Portugal
Find og book billigt hotel i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer