Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Hvorfor drikker Jeppe? - også i Portugal

Holberg Teatret har i denne uge været på besøg i Santarém i Portugal med forestillingen 'Alle Tiders Jeppe'.

Men hvorfor drikker Jeppe så - også i Portugal? - Jo, teaterleder Niels Vandrefalk Andersen medbragte instruktør Niels Damkjær, som er én af de relativt få danskere, som har en mastergrad i portugisisk.

Niels Damkjær taler faktisk ifølge Nordvestnyt.dk flydende portugisisk, hvilket er en stor fordel, når et teaterstykke på dansk (Holberg var hvis nok nordmand fra Bergen, men okay) skal formidles til forventningsfulde portugisiske skolebørn fra 5. klasse og opefter.

Skolebørn i Portugal stiftede bekendtskab med Jeppe på Bjerget
Børneforestillingen fra Kalundborg var inviteret til Portugal af Festival Internacional de Teatro para a Infância e Juventude, som på dansk betyder den internationale teaterfestival i Santarém.

Jeppe på Bjerget blev på portugisisk til João - amigo para sempre - en moderniseret og for portugisiske skolebørn uden tvivl mere mundret titel, som bedst kan oversættes med João - ven for altid. Alle i Portugal har mindst 5-10 familiemedlemmer, som hedder João - udtales 'swau'.

Danske masker i Portugal
Samtidig med at den moderniserede Jeppe på Bjerget forestilling havde premiere i Portugal, havde maskemager Mona Damkjær (Niels Damkjærs hustru) benyttet lejligheden til ved tre forskellige lejligheder at invitere på maske-workshop i Santarém.

Se hele historien i flere detaljer på Nordvestnyt.dk .

Holberg Teatret holder til i Nordvestsjælland og har base i Kalundborg. Teateret har premiere på den næste store opsætning af Holbergs "Den Stundesløse" fra 1723 i Museumsgården i Sorø den 14. juni 2009. Se mere på Holberg Teatrets hjemmeside.

Mere information om danske kulturarrangementer i Portugal på Den Danske Ambassade i Lissabons kultur-hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer