Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ronaldo kåret af FIFPro som World Player of the Year 2008

UPDATE 12. januar 2009: Cristiano Ronaldo blev d. 12. januar udnævnt til Verdens Bedste Fodboldspiller 2008 af FIFA. 

UPDATE 2. december 2008: Cristiano Ronaldo er udnævnt til Årets Spiller i Europa 2008 - se artikel.

Hvorfor nu forsyne Cristiano Ronaldo med en titel ingen kender til?

Jo, denne gang er det kollegerne i det internationale spillerforbund Fédération Internationale Des Associations de Footballeurs Professionels (FIFPro), som har stemt.

Det vil populært sagt sige at flertallet af de professionelle fodboldspillere i deres respektive nationale forbund synes at Cristiano Ronaldo er den bedste, og de må jo vide hvad de snakker om.

Prisen er blevet uddelt fire gange, og det er første gang Cristiano Ronaldo vinder titlen World Player of The Year - ikke at forveksle med FIFA World player of the Year.

Tidligere vindere af FIFPro World Player of The Year:

  • Ronaldinho 2005
  • Ronaldinho 2006
  • Káka 2007

Se video med Cristiano Ronaldo efter prisoverrækkelsen herunder:


Ronaldo satser på to titler mere i 2008
FIFPro titlen er ret ny og derfor ikke så prestigefyldt - måske lidt at sammenligne med en at komme på tavlen i den lokale bowlingklub for den højeste score - bortset fra at 'bowlingklubben' her omfatter alverdens professionelle fodboldspillere.

Cristiano Ronaldo har dog også allerede blikket rettet mod Ballon d'Or 2008 eller som prisen hedder i Danmark: Årets Fodboldspiller i Europa, som uddeles den 2. december 2008. Se mere om Årets fodboldspiller i Europa 2008.

Kronen på værket, og hvad der på individuelt plan regnes for det højst opnåelige i fodboldens verden er at blive FIFA World Player of the Year - eller på dansk: Verdens bedste fodboldspiller. I FIFA konkurrencen stemmer trænere og holdkaptajner fra verdens bedste fodboldklubber.

Christinao har en god chance for at matche Luís Figo, som i 2001 vandt den fornemme FIFA World Player of the Year titel (og i øvrigt også blev nummer 2 i år 2000).

Cristiano Ronaldo blev nummer tre i FIFA Player of The Year konkurrencen i 2007. Ingen danskere er nogen sinde kommet blandt de tre første siden prisen blev stiftet i 1991.

Mere spin fra Ronaldo
Enten er den 23-årige portugiser fra Madeira meget letpåvirkelig - og det tror vi ikke på med mindre det er Mama-Dolores som befaler, eller også ligger der en politiker-spire gemt i Cristiano Ronaldo.

Ved FIFPro prisoverrækkelsen for nyligt udtalte Cristiano at hele hans krop og hjerte er med Manchester United. Ikke mange ord om Real Madrid i denne sammenhæng... Se artikel og billeder i engelske Daily Mail.

Se også:
Alt om Cristiano Ronaldo - med links til alle Ronaldo artiklerKommentarer

Endnu ingen kommentarer