Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Greenpeace aktion i Aveiro i Portugal

Den ellers så fredelige fiskerihavn i Aveiro på det centrale Portugals vestkyst er pludselig kommet i mediernes søgelys.

Årsagen er at Greenpeace mener og have 'fanget' 4 skibe, som ifølge Greenpeace er kendt for at fiske ulovligt.

For at gøre opmærksom på problemet, har Greeenpeace til ejeren af skibenes store irritation smækket et stort gult banner på et af skibene som lyder 'Scrap these Pirates' - på dansk: Skrot Piraterne.

De 4 skibe tilhører alle fiskerivirksomheden Grupo Silva Vieira, som har hjemme i Aveiro.

Skibe lænket til havnen
Skruerne på de 4 store fiskerbåde i Aveiro er i på bedste James Bond manér blevet lænket til havnekajen af Greenpeace dykkere.

Et af skibene (som har skiftet navn 3 gange) har tidligere været opbragt af de norske fiskerimyndigheder for ulovlig fangst. I øjeblikket hedder skibet Red, og figurerer også på EU's sorte liste (blacklist) og desuden på North-East Atlantic Fisheries Commission (NEAFC) sorte liste - samt naturligvis på Greenpeace's sorte liste, som er noget længere end de øvrige.

Mangelfuld kontrol med fiskerifartøjer i Portugal
Grunden til at Greenpeace forstyrrer idylen i Aveiro er at man forsøger at råbe de portugisiske myndigheder op.

Greenpeace har Portugal mistænkt for at lukke øjnene over for snyd og svindel med fangster og fangstpapirer. Ydermere synes Greenpeace at specielt skibet Red, selv er så god en 'fangst' at myndighederne bør benytte lejligheden til at beslaglægge skibet.

Skibet Red har efter gentagne gange at have overtrådt fangstreglerne ikke lov til at blive serviceret i nogen Portugisisk havn eller for den sags skyld i andre havne i EU. EU havne har desuden ikke lov til at lade skibe som Red losse fisk.

Skibet Red er i øvrigt registreret i Afghanistan, som ingen havn har (!)

Greenpeace siger at de ikke har noget imod at udlevere nøglen til lænkerne til myndighederne i Portugal, som lige nu ikke helt ved hvilket ben de skal stå på.

IUU fiskeri
Op mod 30% og nogen mener endda 40% af verdens fiskeri udgøres af såkaldt Illegal, Unreported and Unregulated fiskeri d.v.s. IUU. Betegnelsen bruges om illegalt fiskeri af alle fiskearter, men specielt arter som torsk, sværdfisk og tun er udsat for piratfiskeri.

Piraterne i fiskerierhvervet ødelægger i stor udstrækning fiskeriet for de lovlydige fartøjer, og desuden tager de ingen hensyn til beskyttelse af truede fiskebestande.

Se mere om Aveiro aktionen på Greenpeace hjemmeside.

Relaterede artikler:
Tunen i fare for udryddelse
LIdl i Portugal bemærket af GreenpeaceKommentarer

Endnu ingen kommentarer