Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Meningsmåling giver fortsat støtte til det regerende PS parti i Portugal

Efter et par måneder med stigende vælgerstøtte til PSD partiet i Portugal, som kan sammenlignes med venstre og konservative i Danmark, har socialisterne i Portugal i september 2008 nu igen mere vind i sejlende.

Den seneste meningsmåling viser følgende:

  • PS 36,1%
  • PSD 29,3%
  • Kommunister/Grønne PCP/OV 12,6%
  • Venstreblokken BE 10,9%
  • Centerpartiet CDS/PP 7,1%

PS er faktisk gået lidt tilbage i forhold til sidste Diario de Noticias/TSF meningsmåling i juli, men forspringet til PSD er til gengæld øget i meningsmålingen fra 4 til nu næsten 7 procentpoint.

Regeringspartiet PS, som har absolut flertal i parlamentet, er dermed fortsat langt fra resultatet ved det seneste valg i Portugal i 2005. Se mere om fordelingen af mandater i Portugals parlament.

Ægteskab mellem homosexuelle nedstemt
Et forslag fra kommunister/de grønne samt venstreblokken om at tillade giftermål mellem personer af samme køn blev den 10. oktober nedstemt i det portugisiske parlament under relativ stor mediebevågenhed i det katolske Portugal.

Medforslagsstillerne kommunisterne/de grønne har vundet 2,5 procentpoint i meningsmålingen, men derudover er ændringerne i vælgernes præferencer små.

Det store oppositionsparti PSD har stadig svært ved at fremstå regeringsdueligt efter mange interne kontroverser og et kaotisk valg af den nye formand Manuela Ferreira Leite i maj 2008.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer