Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Usædvanlig fødsel i Portugal

I den forløbne uge er der ifølge det seriøse fly-website The Aviation Herald kommet en lille pige til verden i portugisisk luftrum.

Flyet tilhørende det marokkanske luftfartsselskab Air Maroc var den 26. oktober 2008 på vej fra Casablanca i Marokko til John F Kennedy lufthavnen (New York) i USA, da en højgravid kvindes fødsel gik igang. 

Det hele gik meget hurtigt og en stewardesse, som assisterede ved fødslen kunne snart fortælle kaptajnen at både mor og barn havde det godt, hvorefter kaptajnen besluttede at turen kunne fortsætte som planlagt til New York.

Ny portugiser?
Portugiserne får generelt for få børn og visse steder i Portugal præmieres en nyfødt sågar med en kontant præmie af de lokale myndigheder.

Desværre skal den lille pige over Portugal ikke tælles med, for der gælder andre regler i luften og i øvrigt også på havet.

Mange lande anser forældrenes tilhørsforhold og statsborgerskab som afgørende ved en fødsel i luften, men der er også eksempler på at 'første sted den nyfødte betræder' er den nye verdensborgers nationalitet.

Endelig anvender man specielt til søs, men også i luften i nogen lande en regel om at fartøjets nationalitet også må være barnets nationalitet - lidt i stil med fødsler på ambassader, som også anses for at være ambassadelandets område. Et godt eksempel herpå er Portugals tronarvring (uden trone), som er født på den portugisiske ambassade i Schweiz.

Udover at være en uventet tilføjelse til passagerlistens 231 personer på Royal Air Maroc B763 over Portugal, må den lille pige i fremtiden kunne få paskontrollører verden over til at rive sig i håret:

Må jeg se Deres pas? - Ja, selvfølgelig
Hvor er De født? - Portugal, ja faktisk omkring Azorerne
Hvilken nationalitet har De? Jeg er marokkaner
Jamen der står her at De er registreret i USA?   Jo, ser de kære herr paskontrollør...Kommentarer

Endnu ingen kommentarer