Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkNovember 2008 - Indlæg

Elbiler til Portugal produceret af Nissan-Renault

Den portugisiske premierminister har den 22. november 2008 underskrevet en meget ambitiøs aftale med Nissan-Renault bilproducent-gruppen om at Portugal sørger for at der bliver bygget 1.300 ladestationer til elbiler i Portugal inden år 2012.

Nissan-Renault har til gengæld lovet at producere en elbil, som kan køre op til 160 kilometer på en opladning. Elbilerne vil blive tilbudt de portugisiske forbrugere fra begyndelsen af år 2011.

Som en del af aftalen vil den portugisiske stat give omkring 800 euro skatterabat i 5 år til private, som skifter til elbiler. Også virksomheder vil få skatterabat ved overgang til elbiler. Desuden vil Portugals fremtidige ejere af elbiler formedentlig kunne nyde godt af specielle parkeringspladser, billige finansieringsmuligheder og måske endda billig parkering i storbyen.

Den portugisiske regering har desuden lovet at 1/5 af statens indkøb af biler fra år 2011 vil være 'zero-emission' og derfor indeholde en stor andel af elbiler - det er noget bilfabrikker kan forstå!

Se også: Honda kampagne for ny hybridbil i Portugal

Den nye Nissan Cube 2009
Der er ingen pris på den nye elbil fra Nissan-Reanult endnu, men én af de mest sandsynlige kandidater til at få batterier og elmotor er den nye Nissan Cube, som allerede har kunnet ses under testkørsel på vejene omkring Lissabon, Estoril og Cascais. Herunder en amerikansk test af Nissan Cube (med benzinmotor):Nissan Cube som elbil
Den nyeste udgave af Nissan Cube er Nissan Cube Denki med et endnu mere futuristisk (og pressevenligt) interiør.

Batterierne i Nissan Cube Denki udformes efter behov og gør det langt lettere at designe en bil med et kundevenligt udseende. 

Herunder video'er med den futuristiske Nissan Cube i elektrisk drevet udgave:
Project Better Place

Nissan-Renault har et helt specielt forhold til Portugal. Ofte præsenteres nye Nissan bilmodeller til det europæiske marked i og omkring Lissabon i Portugal - for sportsmodellernes vedkommende som regel på Estoril Autodromo racerbanen vest for Lissabon.

I mange år har Renault været det bedst sælgende bilmærke i Portugal, og da Renault-Nissan topchef Carlos Ghosn (udtales Gonne) har libanesiske og brasilianske rødder taler han flydende (brasiliansk) portugisisk.

Nissans næstkommanderende med ansvar for planlægning er portugiseren Carlos Tavares - også kaldes 'lille' Carlos imodsætning til 'store' Carlos Ghosn.

Renault-Nissan er medunderskriver af Project Better Place, indtil videre sammen med landene Israel, Portugal og Danmark samt en række store internationale virksomheder. 

Se mere i artikel om elbiler og Project Better Place, hvor man også kan finde en video med en elektrisk drevet Renault Megane, som skal produceres i Israel.

For Danmarks vedkommende er det dog også Nissan Cube elbilen, som nævnes som det mest oplagte emne i DONG's danske elbils-project i forbindelse med Project Better Place. Se artikel om Nissan Cube på Ingeniøren. Din vurdering:Champions League gruppespillet - Sporting-Barcelona 26. november

UPDATE 26. november: Resultat 2-5. Sporting kunne ikke gøre noget ved et oplagt Barcelona hold som kom foran med 3 mål før Sporting fik skubbet to mål ind. Det forhindrede dog ikk Barcelona i at vinde med hele 2-5 i Lissabon. Sporting er dog alligevel videre til Group of 16 i Champions League turneringen.

I Champions League gruppespillet mødes onsdag den 26. de to tophold i gruppe C Barcelona og Sporting Lissabon.

Begge er allerede kvalificeret til Group of 16 - de 16 bedste klubhold fra Champions League gruppespillet inden de to sidste kampe i gruppespillet. Kampen står således kun om æren og om at blive seeded højst i den videre Champions League turnering.

For Barcelona var en god placering i Champions Leage efter gruppespillet ventet, mens Sporting har vist sig at være langt bedre end forventet med hele 9 point på andenpladsen i CL gruppe C mod Barcelonas 10 point før onsdagens kamp.

Sporting har slået Barcelona før i Lissabon
I det eneste hidtidige møde i Lissabon mellem Sporting og Barcelona vandt Sporting 2-1. Det var i UEFA Cup turneringen i sæsonen 1986/1987.

I dette års Champions League tabte Sporting til gengæld i Spanien med 3-1 i det første møde.

Bookmakerne siger at Barcelona er favorit i mødet med Sporting i Lissabon i Portugal. Odds er omkring 2 på sejr til Barcelona, mens sejr til Sporting Lissabon giver pengene 3,5 gange igen.

Champions League kampen Sporting Lissabon-Barcelona spilles den 26. november 2008 kl. 20.45 dansk tid på José Alvalade stadion i Lissabon.

Se også:
Kampe og resultater i Champions League gruppespillet 2008

Din vurdering:Champions League gruppespillet - Fenerbache-Porto 25. november

Gå direkte til Champions League slutspillet 2008/2009
(klik på rødt link)

UPDATE: Porto har kvalificeret sig videre i Champions League turneringen med sejr 1-2 over Fenerbache - ikke mindst fordi Arsenal samtidig vandt 1-0 over Dynamo Kiev.

I den 5. kamp i Champions League gruppespillet har Porto chance for at sikre sig videre deltagelse blandt de 16 bedste i Champions League turneringen 2008/2009.

Kravet er at FC Porto tirsdag vinder ude over Fenerbache i Istanbul og at russiske Dynamo Kiev samtidig taber til Arsenal på Emirates stadion i Islington i det centrale London i gruppe G.

Porto kan dog også nå at sikre sig videre adgang i den sidste spillerunde i gruppespillet i sin svære kamp på hjemmebane mod Arsenal. 

Taber Fenerbache derimod hjemme mod Porto, vil den tyrkiske klub med sikkerhed være ude af Champions League turneringen.

Åbent opgør mellem Porto og Fenerbache ifølge bookmakerne
Der er lagt op til en særdeles afgørende match, hvor presset i høj grad ligger på Fenerbache.

Porto har 5 gange ud af de sidste 6 Champions League turneringer kvalificeret sig blandt de 16 bedste til den såkaldte Group of 16.

Bookmakerne tror dog mest på tyrkisk hjemmesejr med odds omkring 2,2. Uafgjort eller sejr til Porto giver pengene godt 3 gange igen.

I det første møde mellem klubberne i Portugal vandt Porto 3-1.

Kampen mellem Fenerbache og Porto i Champions League gruppespillet (matchday 5) spilles kl. 20.45 dansk tid i Istanbul.

Se alle kampe og resultater i Champions League gruppespillet.

Din vurdering:Guinea-Bissau valg og kupforsøg

UPDATE 2. marts 2009: Præsidenten i Guinea-Bissau er blevet myrdet.

Et kupforsøg i den tidligere portugisiske koloni Guinea-Bissau er blevet afværget efter skudveksling i præsidentens residens.

Skudvekslingen, som ifølge Africanews.com fandt sted søndag nat (mandag) d. 24. november 2008, blev nedkæmpet af præsidentens livvagter. Det var en gruppe af illoyale soldater, som forsøgte at storme præsidentens palads for at likvidere ham. Angrebet blev slået tilbage, men én af præsidentens livvagter mistede livet.

For nyligt blev der afholdt et overraskende fredeligt og demokratisk valg i den lille vestafrikanske stat Guinea-Bissau. Valget endte med sejr til Joao Bernardo Vieira, som dermed igen efter en årrække i opposition blev præsident for Guinea-Bissau, som indtil 1974 som koloni blev kaldt Portugisisk Guinea.

Den tidligere portugisiske koloni Guinea Bissau
Det er langt fra første gang at den lille stat på grænsen til Senegal i Vestafrika og med gode forbindelser til Kap Verde er udsat for forsøg på statskup.

Guinea Bissau er ca. halvt så stort som Danmark, har omkring 1,5 millioner indbyggere og er et af de fattigste lande i Afrika. ifølge CIA factbook er Guinea Bissau blandt de 5 fattigste lande i verden. Tidligere på måneden inden valget blev et kupforsøg optrevlet inden det var kommet igang.

Præsidenten i Guinea Bissau er ligesom i Portugal statsoverhoved, mens premierministeren er regeringsleder. I Guinea Bissau har præsidenten dog en del mere at skulle have sagt, og på trods af demokrati kan de fleste ting lade sig gøre i Guinea Bissau, hvis man har de rigtige forbindelser.

Partiet PAIGC vandt valget for nyligt med 67 pladser ud af 100 i parlamentet. Præsidenten João Bernardo 'Nino' Vieira tilhører også PAIGC (Partido Africano da Independência da Guiné e Cabo Verde).

Store problemer med narkotika i Guinea Bissau
Den lille afrikanske stat er gennemsyret af korruption og har overordentlig store problemer med nakotika-handel.

Colombianske narko-karteller bruger i stor udstrækning Guinea Bissau som transitland for kokain til Europa, og problemerne er ifølge De Forenede Nationers generalsekretær UN Secretary-General Ban Ki-moon efterhånden så store at Guinea Bissau er på vej til at blive ødelagt at nakotika-handel. Se også artikel på BBC i forbindelse med valget den 16. november 2008.

Mere information:
Portugals tidligere kolonier
10 minutters video om Guinea Bissau's historie indtil 2007

Din vurdering:Lisbon Marathon den 7. december 2008

Hvert år i december mødes marathonløbere fra hele verden under Lissabons blå himmel til Lisbon Marathon.

Lissabon Marathon er Portugals ældste marathon event, og i 2008 er det 23. gang at løberne begiver sig ud på de 42 kilometer og 195 meter.

Lisbon Marathon ruten
Ruten er henlagt til Lissabons centrum med start fra Praça do Comércio. Herfra løbes til Belém og tilbage igen, hvorefter løberne drejer til venstre mod Rossio pladsen og fortsætter til Martim Moniz og videre op til Chile pladsen (Praça do Chile), hvorefter der løbes tilbage igen til Praça do Comércio .

Herefter løbes der mod Santa Apolonia og videre af kystvejen indtil Rotunda 25 de Abril (Xabregas), hvorefter der returneres til Praça do Comércio i centrum.

Sidste ben på marathon-ruten er endnu en tur til Belem og tilbage igen til Praça do Comércio.

Ruten er den samme år efter år og Lissabon Marathon er et velbesøgt event med mange store navne på deltagerlisten.

Lisbon Marathon er godkendt af AIMS (Association of International Marathon and Distances Races) og IAAF (International Association of Athletics Federation).

Halvmarathon i Lissabon
For dem som finder 42 kilometer en anelse for meget, er der også en halvmarathon-rute.

Man kan tilmelde sig online indtil 25. november som ikke residerende i Portugal. En marathon koster 70 euro, mens en halvmarathon tilmeldingsgebyret er 45
euro.

Er man bosiddende i Portutgal og fortrolig med portugisisk er prisen 35 euro for marathon og 20 euros for halvmarathon. Tilmelding kan ske også efter 25. november.

Herunder video fra Lisbon Marathon starten i december 2007:Relaterede artikler:
Lisbon halvmarathon i marts

Din vurdering:Kommissionsformand Barroso anbefaler finanspolitiske lempelser i EU landene

Den portugisiske formand for Europa Kommissionen José Manuel Barroso har på et møde i Lissabon anbefalet at EU's 27 medlemslande i fællesskab lemper finanspolitiken for at stimulere økonomien.

Barroso udtalte på mødet i den forløbne uge at såfremt EU landene står sammen og effektivt modvirker den økonomiske nedtur, som mange EU-lande allerede er ude i, vil nedturen kunne blive kortere og mindre alvorlig, end hvis landene forsøger at klare sig alene.

Lån til udsatte industrier
Det er blandt andet på tale at yde lån til eksempelvis bilfabrikkerne, som er nogen af de største arbejdsgivere i EU og samtidig er specielt hårdt ramt af dels kreditkrise og dels forbrugernes ængstelse for fremtiden.

I den forbindelse udtalte EU erhvers-kommissionær Gentler Verheugen at støtten til bilindustrien skal udformes så forbrugernes køb af miljøvenlige biler fremmes.

Økonomisk kriseberedskab
Samlet set anbefaler EU Kommissionen at der foranstaltes hjælpepakker til at kickstarte økonomien svarende til 1% af EU landenes bruttonationalprodukt.

Holland er et af de første lande, som har vedtaget en hjælpepakke, og den bliver netop i omegnen af 1% af hollandsk BNP svarende til omkring 6 milliarder euro. I England, som allerede er meget hårdt ramt af faldende boligpriser og tab af job i titusindvis ikke mindst i den finansielle sektor i London, overvejer regeringen af sætte momsen ned. 

Portugal får længere tid til at tackle budgetunderskud
Barosso meddelte desuden at euro-landene med underskud på statsbudgettet såsom Portugal og Italien får lempet vilkårene for deltagelse i euro samarbejdet, således at de i perioden med økonomisk svære tider har lov til at overskride Euroland reglen om maksimalt 3% underskud på statens budgetter.

Parlamentet i Portugal har allerede inden krisens begyndelse vedtaget store offentlige investeringer i blandt andet infrastruktur og bygningenen af en ny lufthavn ved Lissabon.

Relateret artikel:
Fogh Rasmussens portugisiske ven

Din vurdering:EU dom støtter ejere af bolig i udlandet

De omkring 50.000 danske ejere af boliger i udlandet, som fortsat er registrerede som bosiddende i Danmark har fået en vigtig indrømmelse af de danske skattemyndigheder.

Loven om skat på boliger i udlandet vil blive ændret med tilbagevirkende kraft således at Skattestoppet, der blev indført i 2002, også gælder for boliger i udlandet.

Danske SKAT havde ellers undladt at inkludere ejendomme i udlandet i reglerne for Skattestoppet, men ifølge en EU dom fra januar 2008, er denne fremgangsmåde ulovlig, og det burde Skat måske også have kunnet forudsige.

Skattestoppet
En stor del af Fogh Rasmussens regeringens succes med at beholde minister-taburetterne ved valget i 2005 skyldtes den såkaldte kontraktspolitik, som statsministeren slog hårdt på i valgkampen. Skattestoppet var den vigtigste del og består af følgende 5 grundprincipper (kilde: Skatteministeriets hjemmeside):

  1. Ingen skat eller afgift må sættes op.
  2. Opkræves skatten eller afgiften med en procentsats, f.eks. momsen, bliver procenten ikke sat op.
  3. Opkræves skatten eller afgiften med et kronebeløb pr. enhed, f.eks. benzin- og dieselafgiften, sættes kronebeløbet ikke op.
  4. Hvis der er tvingende grunde til at indføre eller forhøje en skat eller afgift, vil dette ske således, at merprovenuet ubeskåret anvendes til at sænke en anden skat eller afgift. Samme princip vil blive anvendt, hvis det af miljømæssige grunde er ønskeligt at indføre eller forhøje en miljøafgift. Såfremt Danmark bliver nødt til at sænke en skat eller afgift som følge af EU-beslutninger eller internationale aftaler, kan mindreprovenuet kompenseres gennem forhøjelser af andre skatter eller afgifter. Det forudsættes, at en sådan omlægning er provenuneutral.
  5. Der lægges et loft over det krone-beløb, som boligejeren betaler i ejendomsværdiskat. Værdistigninger på fast ejendom vil derfor ikke udløse yderligere ejendomsværdiskat.

Skattestoppet har sparet boligejere i Danmark for meget store beløb, men de samme fordele har ikke været gældende for boliger i udlandet.

SKAT på tilbagetog
SKAT har på trods af Skattestoppet siden 2002 ansat ejendomsskatten på udenlandske boliger ejet af personer med bopæl i Danmark baseret på ejendomsværdien, mens man på danske boliger i Danmark har henholdt sig til Skattestoppets 5. princip ovenfor og derfor ikke i kroner har kunnet hæve skatten.

Fra årsskiftet 2008/2009 vil SKAT administrere uden at diskriminere mellem udenlandske og danske boliger.

Forskellen mellem SKATs ulovligt opkrævede betaling og den korrekte skattebetaling er afhængig af bolig og købstidspunkt, og vil for nogen ejere af bolig i udlandet dreje sig om rigtig mange penge.

Få penge tilbage
Indtil videre skal boligejere selv ansøge SKAT om tilbagebetaling af uretsmæssigt opkrævet skat på boliger i udlandet, hvilket Skattekonsulent Anne Kaptain i Berlingske Tidende den 20. november 2008 stiller spørgsmålstegn ved, om er den mest rimelige og korrekte fremgangsmåde.

Se også Anne Kaptains omfattende gennemgang af skatteregler for boliger i udlandet efter EU dommen på Dansk Aktionærforenings hjemmeside

De 'nye' regler gælder også boliger i Portugal. Ifølge Skat er der flest dansk-ejede boliger i udlandet i Sverige, Frankrig, Spanien, Tyrkiet, Grækenland, Thailand og Norge.

Relaterede artikler:
Prisfald på boliger i udlandet efteråret 2008
Tvivl om skat på boliger i udlandet

Din vurdering:Sterling bliver alligevel ikke reddet af kapitalfonden Axcel

Det så indtil torsdag eftermiddag den 20. november ud til at flyselskabet Sterling var reddet på målstregen. Den danske kapitalfond Axcel med Christian Frigast i spidsen lå i afsluttende forhandlinger om betingelserne for at drive selskabet videre. 

Efter at repræsentanter fra diverse fagforeninger skiftevis afviste at forhandle videre og derefter alligevel ville forhandle, var det ifølge Take Off kun detaljer som adskilte parterne. Desuden blev der arbejdet på en formulering som kunne gøre kunderne i et nyt selskab trygge.

Der var klare tegn på at en stækt beskåret udgave af Sterling med stor sandsynlighed gik på vingerne - måske endda allerede fra mandag d. 24. november.

De fleste medarbejdere har måtte gå meget ned i løn for at redde Sterling. Der blev talt om helt op til 25% for de højest-lønnede. Piloterne ville gå 10% ned i løn.

Torsdag klokken 14 kunne man læse i Børsen at kapitalfonden Axcel sprang fra redningene af Sterling på grund af at det ikke har været muligt at finde en langsigtet forretningsplan.

Køb billet med internationalt kreditkort
Kommer Sterling nogen sinde på vingerne igen, vil det sværeste imidlertid være at overbevise den danske befolkning om at det ikke er forbundet med usikkerhed at benytte selskabet, som nu er gået konkurs 2 gange.

Én af de måder man kan sikre sig på er at købe billetter med kreditkort (IKKE Visa-Dankort). Når man anvender Mastercard, Visa (uden dankort), Diners med flere garanterer kortudsteder at der leveres en service/et produkt, når der betales med kortene. Man har derfor mulighed for at få pengene tilbage såfremt eksemeplvis et flyselskab ikke er i stand til at levere varen.

Se mere om Sterlings historie.

Relaterede artikler:
Kriseramt Sterling til salg
Sterling konkurs

Din vurdering:Fodboldnyt fra Portugal november 2008

Fodboldkalenderen i november er i Portugal koncentreret om den hjemlige liga, Porto's og Sportings Champions League deltagelse og Benfica og Braga's deltagelse i UEFA Cup'en.

Stilling i den portugisiske liga
Leixões fra Matosinhos i Nordportugal fører overraskende med 19 point foran Benfica med 18 efter 8 kampe.

Herefter følger Maritimo fra Madeira, FC Porto og Nacional med hver 14 point. Først på 6. pladsen finder man Sporting Lissabon med 13 point. Se den øjeblikkelige stilling i den portugisiske Sagres Liga på A Bola

Champions League og UEFA Cup turneringen
Både Sporting og FC Porto ligger lunt i svinget til at gå videre i Champions League turneringen efter gruppespillet. FC Porto er er nummer 2 i CL gruppe G med 6 point efter Arsenal med 8 point. I CL gruppe C har Sporting hele 9 point på anden-pladsen efter Barcelona med 10 point.

Benfica derimod har det svært i UEFA Cup'en på næstsidstepladsen i gruppe B, mens Braga fra Nordportugal er nummer 3 i UEFA Cup gruppe E foran engelske Portsmouth.

Ny portugisisk manager for fodboldklubben Queens Park Rangers
Den portugisiske fodboldlegende Paulo Sousa med over 50 landskampe bag sig har overtaget Manager ansvaret for den engelske Coca-Cola Championship klub Queens Park Rangers. QPR ligger i øjeblikket midt i Coca-Cola Championship (del af Coca Cola Football League) turneringen og kan stadig med lidt held nå at rykke op i den bedste række, som i England hedder Premier League.

En oprykning senest i 2009/2010 sæsonen er et krav fra QPR milliardær-ejerne Lakshmi Mittal (indisk stål-magnat med bopæl i London), Flavio Briatore (Renault F1 og Benetton-direktør) og Bernie Eccelstone (Formel-1 mogul).

Paulo Sousa har ingen manager erfaring, men er til gengæd en berejst herre, som tidligere har spillet i Benfica, Sporting, Juventus, Borussia Dortmund, Inter Milan, Parma, Panathinaikos og Espaniol indtil en skade stoppede karrieren.  Ydermere har Sousa fungeret som assistent for den tidligere portugisiske landstræner Luis Felipe Scolari. Se mere om Sousa udnævnelsen på AFP.

Pepe udtaget til landskamp på trods af skade
Den portugisiske forsvarsspiller Pepe er til Real Madrids irritation udtaget til Portugals landsholds venskabskamp på udebane mod Brasilien på trods af en skade.

Pepe er oprindelig brasilianer, men fik i august 2007 portugisiske statsborgerskab efter at have spillet for klubben Maritimo på Madeira og FC Porto på det portugisiske fastland.

Portugal fik i øvrigt lammetæv 6-2 i kampen mod Brasilien onsdag d. 19. november 2008. Se spillernes rating på Goal.com.

Cristiano Ronaldo vil have mere i løn
Det er der sådan set ikke noget nyt i, men det er muligt at Manchester United manager Alex Ferguson synes det er vel tidligt eftersom Madeira knægten fik lønforhøjelse for 6 måneder siden.

Nuvel - man får ikke noget ud af ikke at prøve og Cristianos portigisiske agent har været i Manchester for at se, om man ikke kan gøre noget ved de sølle 120.000 britiske pund, som Cristiano i øjeblikket modtager per uge.

Tidligere har Real Madrid antydet at ville betale op til 170.000 pund om ugen for det portugisiske talent. Se mere om Cristiano Ronaldos lønforhandlinger på engelske The Times.

Tidligere kæreste antyder at Cristiano er for pyntesyg
Ex-kæresten Nereira Gallardo, som efter altid pålidelige kilder, blev fyret per SMS (fy - sådan gør man ikke) af Cristiano Ronaldo er igang med at betale tilbage så godt hun kan.

Den forsmåede spanske fotomodel kan blandt andet berette at Cristiano bruger hårfjeningsmiddel og smører sig ind i olier flere gange dagligt. Desuden henleder hun pressens opmærksomhed på at Cristiano har et stort antal spejle i sit hus, som han bruger til primært at spejle sig i(!)

Se youtube video interview med den unge dame, som er ude med riven efter Cristiano:

Din vurdering:Julegaveide - Eksklusiv portugisisk badesæbe på Oprah's Favorite Things List

I forbrugselskende USA er noget af det vigtigste en mega-stjerne kan gøre er at lave et consumer product i eget navn. Tænk bare på den nyligt afdøde skuespiller Paul Newmans Sauces (dressinger og marinader), som faktisk ikke er så ringe, kan fås i Portugal og overskuddet går til velgørende formål.

Det næstbedste en stjerne kan gøre er at anbefale andres produkter, og det er hvad USA's højst betalte TV-ikon Oprah Winfrey gør omkring 20 gange årligt, når hun tilføjer ting og sager til sin såkaldte Favorite Things List, som går helt tilbage år 2002.

Portugisisk sæbe på Oprah Winfrey Show
En portugisisk producent af luksus-sæbe har fået uventet medvind i salget som julegaveide efter at Oprah har brugt nogen minutter i sit show på at fortælle om Claus Porto sæbe og ikke mindst efter at have inkluderet den på Favorite Things List 2008.

Den portugisiske badesæbe har sin helt egen unikke historie.

Claus Porto
Med hovedsæde i Fajozes i den nordlige del af Porto har Claus Porto, som navnet antyder, ikke kun portugisiske rødder.

Claus Porto blev grundlagt i 1887 af to tyske kemikere, som udvandrerede til Portugal. Senere som følge af at de tyske iværksættere blev tvunget til at forlade Portugal ved 1. verdenskrigs udbrud solgte de deres sæbefabrik videre til medarbejderen og portugiseren Achilles de Brito. Nu til dags drives Claus Porto af Achilles de Brito's barnebarn.

På den portugisiske sæbefabrik produceres eksklusive badesæber med navne som Honeysuckle, Pear Sandalwood, Rose, Orange Amber, Melon, Grapefruit Fig og Citron Verbenia.

Hele sortimentet af badesæber på 17 forskellige dufte er baseret på naturprodukter og indeholder blandt andet kokosolie og 2% shea butter (en elfenbenshvid mild afrikansk nødde-smør, som også kan bruges i madlavning). Se eksempel på Claus Porto Ilyria.

Badesæben fra Porto har desuden den tiltalende egenskab at den aldrig sprækker. Det opnås gennem en meget grundig forarbejdningsproces så alle luftbobler i sæben undgås, og sæben har derfor også en hårdere konsistens. Samtidig bevares sæbens behaglige dufte og egenskaber hele vejen igennem.

Modehuse i Frankrig, England og Spanien anvender efter sigende i stor udstrækning Claus Porto badesæber til modellerne. 

Hvis nogen har lyst til at efterprøve om Oprah Winfrey har ret i sin anbefaling - eller hvis man blot er på udkig efter en portugisisk inspireret julegave kan man finde flere oplysninger på Claus Porto hjemmesiden , hvor der også er en webshop på engelsk.  En badesæbe i denne liga i smuk indpakning koster små 15 euro.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »