Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkNovember 2008 - Indlæg

Sterling rute til Faro overtages af Transavia

Sterling har ikke kunnet sælges. I begyndelsen af november 2008 var Den Blå Avis milliardær Karsten Ree i spil som mulig investor i resterne af Sterling Airlines.

Karsten Ree nåede endda at stifte et selskab til formålet samt at gå i pressen med sine planer om samarbejde med Sterlings tidligere ledelse uden at det dog udmøntede sig i noget konkret. Berlingske skrev torsdag d. 6. november at Karsten Ree med stor sandsynlighed opgiver at overtage Sterling.

Transavia overtager rute til Faro i Portugal
Det hollanske flyselskab Transavia meddelte torsdag d. 6. nov. 2008 at selskabet åbner ruter fra København til en lang række af Sterlings tidligere destinationer. Se mere om Transavia priser på flybillet til Portugal og Spanien

Det drejer sig om Faro på Algarve i Portugal samt distinationerne Geneve, Malaga, Alicante, Barcelona, Nice, Rom, Tenerife, og Las Palmas på Mallorca.

Transavia vil påbegynde flyvninger i december 2008. Det KLM/Air France ejede selskab er et relativt lille lavprisflyselskab med omkring 1700 ansatte. Udvidelsen i København vil kunne øge antallet af ansatte med 250-300 personer.

Sterlings historie
Løbet synes derfor at være kørt for det gamle luftfartsselskab Sterling Airlines (tidligere Sterling Airways), som blev oprettet tilbage i 1962 af Tjæreborg præsten Eilif Krogager, som havde brug for flysæder til rimelige priser til sit rejseselskab Tjæreborg Rejser.

Sterling blev udskilt af Tjæreborg i 1986, og der gik 6 år inden Sterling gik konkurs første gang i 1992. Flyselskabet blev dog hurtigt genetableret som Sterling Airlines.

Mærsk Air, som var blevet stiftet af AP Møller Mærsk koncernen i 1969 i utilfredshed med SAS, var for 3 år siden til salg, da Mærsk gruppen havde mere end svært ved at få økonomi i sit luftfartsselskab. I 2005 blev Mærsk Air en del af Sterling Airlines.

I 2006 blev Sterling Airlines solgt til en islandsk investorgruppe. Efter flere forsøg på rekonstruktion af Sterling i 2008 under den store finanskrise måtte den daværende islandsske ejer Palmi Haralsson kaste håndklædet i ringen. De omkring 1.100 ansatte blev fritstillet den 29. oktober 2008.

Se også:
Kriseramt Sterling til salg

Din vurdering:Benfica-Galatasaray kamp i UEFA Cup turneringen 6. nov

UPDATE: Benfica tabte på hjemmebane 0-2 til Galatasaray

Benfica møder UEFA Cup gruppe B's førende hold i Lissabon.

Efter et skuffende 1-1 resultat mod Hertha Berlin er en hjemmesejr til Benfica et krav fra de mange fans heraf de fleste i den sydlige del af Portugal, som enthusiastisk støtter klubben.

Benfica-barer 
Benfica fan-basen er så stor i Portugal at Lissabon-klubben i selv mindre byer i det sydlige Portugal støttes af de såkaldte Benfica-barer og kaffehuse, hvor det helt klart af bannere og billeder fremgår hvem indehaver og kundekreds støtter op omkring.

Der er ofte en meget intens stemning under Benfica-kampe på den slags steder, men til forskel fra de danske fodboldfans er det sjældent man ser fulde portugisiske fodboldtilhængere.

Til gengæld kan de mest passionerede fans godt finde på at tage sig en lille tur rundt i byen i bil med hornet i bund og flag ud af vinduerne, når Benfica har vundet en vigtig kamp.

Benfica-Galatasaray i UEFA gruppe B den 6. november 2008
Benficas kamp mod Istanbul-klubben Galatasaray er den 2. kamp ud af 4 i gruppespillet i UEFA Cup turneringen.

Galatasaray fører UEFA gruppe B med 3 point efter sejr over Olympiacos.

Benfica er favorit hjemme mod tyrkerne. Bookmakerne giver kun odss 1,7 på Benfica sejr.

Milan-Braga kamp i UEFA gruppe E den 6. november 2008
Braga fra Nordportugal møder Milan i Italien under ledelse af den danske dommer Peter Rasmussen.

AC Milan med den kendste brasilianer Kaká er storfavorit og bookmakerne belønner derfor portugisisk sejr med op til odds 13. Vinder Milan betales kun gevindst til odds 1,3.

Inden kampen er Milan og Braga på en delt førsteplads i UEFA gruppe E begge med 3 point fra første kamp i gruppespillet.

Se også:
UEFA Cup grupperne
Fodbold i Portugal

Din vurdering:Ny TV kanal i udbud i Portugal

Portugal har ultimo 2008 fire TV-kanaler, som sender via æteren. De fire TV-kanler er: RTP1, RTP2 (begge statslige), SIC og TV1.

En ny TV-kanal vil se dagens lys, og interesserede medier kan byde ind på den nye sendetilladelse inden 21. januar 2009.

Kandidater til ny TV-kanal
Foreløbig har tre virksomheder vist interesse for den nye luftbårne TV-kanal, skriver RapidTVNews.com. Det drejer sig om Cofina, Controlinveste og Zon Multimedia.

Cofina er en mediekoncern noteret på Euronext i Lissabon.

Controlinveste ejer også kabel-kanalen Sport TV

Zon Multimedia er relativt nyt navn til det gamle PT Multimedia, som er et spin-off af Portugal Telecom (PT), som svarer til danske TDC. Zon Multimedia udbyder i forvejen også kabel-TV.

SIC kanalen er i øvrigt ejet af medievirksomheden Impresa, og TV1 tilhører den spanske mediekoncern Prisa.

Ny national TV kanal på portugisisk
Den nye TV-kanal i Portugal vil kunne sende 24 timer i døgnet og der lægges vægt på at en stor del af programfladen skal være på portugisisk.

Desuden lægges der i udbudsmaterialet vægt på at den nye kanal skal være uafhængig af politiske og økonomiske interesser.

Stort udbud af kabel-TV i Portugal
Har man adgang til kabel-TV (som typisk koster omkring omkring 25 euro månedligt i Portugal for den normale pakke) er der et bredt udvalg af både film og nyhedskanaler inklusive internationale kanaler som BBC, CNN og Sky.

Det er ifølge Fernando C. Kvistgaard også muligt at se dansk TV i Portugal.
Se Fernando's indlæg fra oktober 2007: Dansk TV og radio i Portugal 

Din vurdering:Champions League kamp Dynamo Kiev-Porto i Ukraine 5. nov

UPDATE: Porto vandt 1-2 i Kiev til alles overraskelse efter at have været bagud med ét mål.

Det er med ryggen mod muren at Porto møder Dynamo Kiev i Champions League gruppe G den 5. november 2008.

Stillingen i CL gruppe G er inden kampen:

  • Arsenal 7 point
  • Dynamo Kiev 5 point
  • FC Porto 3 point
  • Fenerbache 1 point

Det må anses som en formsag for Arsenal at vinde gruppe G i CL på trods af relativ svag indsats mod Dynamo Kiev for nyligt i Ukraine. Kampen Dynamo Kiev-Arsenal endte med resultatet 1-1. 

Porto får også næppe mere end 1 point mod Arsenal i returkampen i Porto, som spilles den 10. december 2008.

Vind eller forsvind kamp for Porto
Kravet til Porto i aftenens kamp den 5. november 2008 er derfor en sejr, såfremt den nordportugisiske klub stadig skal kunne indløse en billet til næste runde i CL uden at være afhængig af andre resultater i gruppe G.

Den afgørende kamp mellem Dynamo Kiev og FC Porto den 5. november 2008 spilles klokken 20.45 dansk tid.

Se mere om første kamp i gruppe G mellem Porto og Dynamo Kiev, som ukrainerne vandt 0-1 i Porto.

Bookmakerne giver Dynamo Kiev favoritværdigheden med odds 2,2. Vinder Porto i Kiev får man 330 kroner igen på en indsats på 100 kroner.

Sporting succes i CL gruppespillet
FC Porto's konkurrent i den hjemlige liga Sporting Lissabon er allerede godt på vej til næste runde i Champions League.

Med sejen over Shakhtar i Lissabon den 4. november ser stillingen i Champions League gruppe C således ud:

  • FC Barcelona 10 point
  • Sporting Lissabon 9 point
  • Shakhtar 3 point
  • Basel 1 point (flot gået med 1-1 i Barcelona)

Med blot 1 point i kampen mod Basel den 9. december i Schweiz kan Sporting sikre sig adgang til næste runde i Champions League, og det er meget sandsynligt at det endog ikke bliver nødvendigt.

Relateret artikel:
Kampe og resultater i gruppespillet i Champions League 2008

Din vurdering:Flere opholdstilladelser til udlændinge i Portugal 2007-2008

EU borgere har ret til at flytte til Portugal, men denne ret har andre nationaliteter ikke automatisk.

Mange udenlandske tilflyttere til Portugal har derfor arbejdet i Portugal uden opholdstilladelser.

Det har været forholdsvis nemt at få arbejde, og typisk har udlændingene taget det lavest betalte arbejde, som mange portugisere alligevel ikke selv har været interesserede i.

De udenlandske tilflyttere har typisk arbejdet i Portugal som bygningsarbejdere, landbrugsmedhjælpere, hushjælp eller som servicepersonale i den meget store turistsektor i Portugal.

Der er ikke nogen grund til at tage til Portugal for at blive forsørget af det offentlige, for det bliver man ikke, og derfor har Portugal typisk tiltrukket yngre mennesker med sproglige forudsætninger i portugisisk og lyst til at klare sig selv.  

Indvandrere fra Brasilien, Ukraine, Kap Verde og Afrika
Mange er taget til Portugal fra de tidligere portugisiske kolonier i Afrika: Kap Verde, Mozambique og Angola.

Den største gruppe af indvandrere i Portugal er dog fra Brasilien. I europæisk sammenhæng er indvandrere i Portugal fra Ukraine i særklasse den største gruppe.

Legalisering af udenlandske arbejdere i stort tal
Regeringen i Portugal tog i år 2007 skridt til at få legaliseret en stor del af det meget store antal udenlandske tilflyttere.

Mange af de udenlandske arbejdere betalte allerede arbejdsmarkedsbidrag (i øvrigt uden at opnå rettigheder), og der blev vedtaget en ordning om at de tilflyttere som beviseligt efter nærmere regler kunne gøre rede for en arbejdsmæssig tilknytning til Portugal kunne søge om opholdstilladelse.

Normalt godkender Portugal kun 8.500 ansøgninger om arbejdstilladelse om året.

Portugals regering har i november 2008 meddelt at 49.598 udlændinge fik legaliseret arbejdsophold i Portugal i perioden august 2007 til september 2008. Samlet er der ifølge SEF (de portugisiske immigrationsmyndigheder) indløbet 62.188 ansøgninger om opholdstilladelser i perioden september 2007 til november 2008 (bemærk perioden).

Succesfuld immigration i Portugal 
Det er naturligvis ikke alle portugisere som støtter indvandringen, men i det store hele accepteres de nye medborgere, som dog ikke dermed har opnået ret til portugisisk statsborgerskab eller til forsørgelse på den portugisiske stats regning.

Alt andet lige må legaliseringen af det store antal udlændinge i Portugal derfor siges at være en succes både for Portugal og for de mange nye bidragsydere til det portugisiske samfund, som nu kan rejse frit ind og ud af Portugal uden at skulle frygte at blive stoppet.

Tilbage står en mindre restgruppe af indvandrere fra lande uden for EU, som er kommet til Portugal uden nødvendigvis med det formål at ville arbejde.

Relaterede artikler:
Ny immigrationslovgivning i Portugal
British Council rapport om immigration og integrering i EU

Din vurdering:To 5-stjernede hoteller i Lissabon blandt de bedste hoteller i verden

Magasinet Forbes Traveller har igen i 2008 kåret verdens 400 bedste hoteller, og Portugal har to hoteller i Lissabon og et enkelt på Madeira med på listen.

De to hoteller i Lissabon hedder Lapa Palace og Ritz Four Seasons, og begge hoteller i Lissabon ligger naturligvis prismæssigt i den dyre kategori.

Desuden er Reids Palace i Funchal på Madeira også inkluderet i det fornemme selskab, men faktisk er luksushotellet Reid's Palace på Madeira ikke voldsomt dyrt set med danske øjne.

Her følger en kort beskrivelse af den 5-stjernede luksus på hotel i Lissabon og på Madeira:

Det 5-stjernede Hotel Lapa Palace i Lissabon
Lapa Palace blev oprindeligt bygget som privat bolig i 1870 af en portugisiske adelsfamilie, og først i 1992 blev det omdannet til hotel. Hotellet ligger på en bakketop med fantastisk udsigt over Lissabon og Tejo-floden. Der er omkring 30 minutters gang til Lissabon centrum.

Den imponerende bygningsværk i Lissabons fornemste bydel Lapa i den vestlige del af hovedstaden (hvor den danske ambassade også ligger) er berømt for sine malerier af de portugisiske mestre Rafael Bordalo Pinheiro og Columbano. I hotellets balsal er både vægge og loft dekoreret af Columbano og kaldes derfor for Columbano salen.

Alle 109 værelser er individuelt indrettet. I nogen af Hotel Lapa Palace oprindelige rum føler man sig hensat til kolonitiden, mens man i andre som eksempelvis i den relativt nye Garden Wing finder mere moderne luksusomgivelser.

Se også: Overnatning på Lapa Palace i Lissabon

Hotel Lapa Palace i Lissabon tilhører Orient Express gruppen, som udover at være en eksklusiv hotelkæde også tilbyder cruise-ferier og klasssike togrejser i Europa og i Orienten.  

Det 5-stjernede Hotel Lapa Palace i Lissabon har priser fra omkring 370 euro for et dobbeltværelse, og er tegnebogen velpolstret kan man få ultimativ luksus med egen have til et godt stykke over 2.000 euro per nat. Lapa Palace har et serviceniveau langt ud over det sædvanlige, og hotellet har et særdeles godt internationalt ry.

Så dyrt behøver hotel-luksus i Portugal slet ikke at være. Et relativt billigt 5-stjernet luksushotel i Lissabon er Corinthia Hotel Lisboa ved Monsanto parken.

Det 5-stjernede Hotel Ritz Four Seasons i Lissabon
Det moderne Ritz hotel er bygget i 1953 på ordre af Portugals diktator Salazar til brug for VIP gæster fra ind og udland.

Hotellet blev renoveret i 1990'erne og er meget elegant og kunstnerisk indrettet i art deco stil. Udefra er det svært at overse det 10-etagers luksushotel på bakketoppen, som i mange år var det absolut bedste hotel Lissabon kunne byde på.

Hotel Ritz Four Seasons i Lissabon på Rua Rodrigo da Fonseca er fortsat et af Lissabons fornemste hoteller med beliggenhed ikke langt fra den store Marquis Pompal rundkørsel. Placeringen gør det let at komme til og fra hotellet i bil. Værelserne på hotellet er desuden for langt de flestes vedkommende overmåde store.

Der er lidt mindre eventyr over Hotel Ritz Four Seasons i forhold til Hotel Lapa Palace i Lissabon, men Ritz hotellets servicemindede personale fik en excellent bedømmelse af Forbes Magazine og Hotel Ritz Four Seasons i Lissabon er absolut anbefalelesesværdigt for den kræsne forrretningsrejsende eller en familie på luksusferie.

Det store hotel ligger med lidt god vilje i gåafstand fra Baixa og Chiado områderne i Lissabon (se kort). Afstanden til shopping gaden Avenida de Liberdade er omkring 10 min. til fods. Det verdensberømte Gulbenkian Museum ligger små 20 minutters gang fra hotellet.

Hotel Ritz Four Seasons har i alt 282 værelser - langt de fleste med egen balkon. Et stort plus er det veludstyrede penthouse fitnesscenter samt det populære og velindrettede spa i hotellets kæder, som besøges af mange velhavende lisboetter. Dertil kommer swimmingpool og den kendte og anbefalelsesværdige restaurant Varanda i hotellets bygning.

Prismæssigt starter et dobbeltværelse på hotel Ritz Four Seasons i Lissabon på omkring 285 per nat (42 m2). Med udsigt over den gamle by starter priserne fra 330 euro per nat (45 m2). Den kræsne hotelgæst vil naturligvis vælge den 250 m2 store Præcidential Suite på 10. etage til den beskedne sum af 5.540 euro per nat.

Det 5-stjernede Hotel Reid's Palace på Madeira
På Madeira slap det berømte Hotel Reid's Palace i Funchal gennem nåleøjet til 2008 Hotel Top 400 kåret af velhavermagasinet Forbes Traveller.

Reid's Palace hotellet er måske det bedst beliggende hotel på hele Madeira.

På det berømte hotel på toppen af en klippeformation ud til Atlanterhavet skrev Englands måske mest kendte historiske personlighed Sir Winston Churchill sine memoirer. Hotel Reid's Palace ligger i øvrigt i en stor subtropisk have.

Allerede fra starten af 1900-tallet var Reid's hotellet, hvor velhavere og berømtheder fra den engelsk-sprogede verden yndede at tage vinterophold.   

Reid's Hotel tiltalte også den berømte irske playwright Sir George Bernard Shaw, som efter sigende modtog tango-lektioner på Reid's Hotel.

Der er ændret meget på Reid's, som i dag er en blanding af gamle traditioner og moderne bekvemmeligheder. Der er eksempelvis 3 swimming pools (heraf én opvarmet) og gratis veludstyret fitness rum for hotellets gæster. Hotellet afholder i øvrigt stadig danse-lektioner, og man kan også få en portugisisk sproglærer tilknyttet, eller hvad med en tur i billiardrummet eller på hotellets bibliotek.

Nærmeste golfbane er kun 20 minutters kørsel væk, og der er desuden tennisbane og naturligvis stort udbud af ture rundt på Madeira i udlejningsbil eller med guide.

Det fantastiske Reid's Hotel i Funchal har ofte gode tilbud, hvor dobbeltværelser med fantastisk udsigt starter fra omkring 200 euro per nat.

De bedste hoteller i verden ifølge Forbes Traveller
Listen over verdens bedste hoteller omfatter udover de to i Lissabon og ét på Madeira blandt andet 14 hoteller i London, ét i Budapest, to i Prag og Skandinavien er også repræsenteret med et enkelt hotel i Finland.

På den iberiske Halvø kan man udover hotellerne i Lissabon i den spanske hovedstad finde Hotel Ritz Madrid. I Barcelona er Claris Hotel og Hotel Arts Barcelona på listen, og i Sevilla er det statelige Hotel Afonso XIII med på listen over verdens bedste hoteller. Ferieøen Mallorca kan prale af Hotel La Residencia, som tidligere var ejet af den kontroversielle business tycoon og Virgin opfinder Richard Branson.

Herunder ses kort over de omtalte 5-stjernede hoteller i Lissabon:


Se større kort

Prøv også Portugalnyts søgemaskine til billige hoteller i Portugal

Din vurdering:Sporting-Shakhtar kamp i Champions League

UPDATE: Sporting Lissabon vandt 1-0 over Shakhtar

Sporting Lissabon får den 4. november besøg af Shakhtar fra Ukraine i Champions League turneringen.

Shaktar har allerede vist sig at være til at tale med efter en kedelig 0-1 sejr i Ukraine til Sporting d. 22. oktober.

Med en sejr i Lissabon kan Sporting rykke et stort skridt nærmere til den eftertragtede andenplads i gruppe C, som med en forventet gruppesejr til favoritterne fra Barcelona er eneste realistiske adgangskort til videre deltagelse i Champions league for Sporting Lissabon.

Stilling i gruppe C i Champions League
Basel er inden den 4. kamp i CL gruppespillet 2008 håbløst bagefter med nul point og allerede chanceløs med mindre der indtræffer et mirakel.

Barcelona har max point 9 og ligner en overbevisende vinder af Champions League gruppe C. Sporting har 6 point og Shakhtar 3.

Returkampen mellem Sporting og Shakhtar Donetsk i CL gruppe C spilles den 4. november 2008 kl. 20.45 dansk tid i Lissabon.

Sporting favoritter mod Shakhtar ifølge bookmakerne
Hundrede kroner på Sporting giver omkring 180 igen ved portugisisk sejr tirsdag. Skulle ukrainerne gå hen at vinde er der omkring odds 4,8 på sejr til Shakhtar.

Se også den øjeblikkelige stilling i den portugisiske Sagres Liga (stilling nederst til højre på A Bola fodbold-avisens hjemmeside), hvor Sporting efter 7 spillerunder i november 2008 var på en 7. plads.  

Se mere om Champions League grupperne 2008

Din vurdering:Spanien overvejede krig mod Portugal i 1975

Tiden var en anden i 1975 i både Portugal og Spanien.

Den portugisiske befolkning var først i 1970'erne kørt grundigt træt i at skulle sende unge mænd til at udkæmpe krige i kolonierne, som Portugal ikke længere kunne fastholde uden meget store omkostninger.

Portugals højreorienterede diktatur måtte i 1974-75 give efter for presset og blev afløst af en demokratisk valgt (1976) regering under premierminister Mário Soares.

Inden da havde styret i nabolandet Spanien set til med tiltagende bekymring på udviklingen i Portugal.

Militærmanden og diktatoren Francisco Franco i Spanien var på mange måder mindre afholdt end økonomiprofessoren og diktatoren António de Oliveira Salazar i Portugal, som trods mange modstandere indtil sin død i 1970 havde mange tilhængere. 

Den aldrende og stærkt højreorienterede general Franco i Spanien frygtede med andre ord at Portugal efter diktaturets fald ville eksportere sin socialistiske Nellike-revolution til Spanien.

Spanien i samtaler med USA i 1975  
I marts 1975, skriver den spanske avis El Pais mandag den 3. november 2008, havde den spanske premierminister Arias en vigtig besked til den amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger.

Baggrunden herfor var at den spanske militærjunta var nervøse over den 'kommunistiske' udvikling i Portugal. Faktisk var den spanske militære elite så nervøse at man på højeste niveau ønskede at 'stabilisere' den lange grænse til Portugal.

Ifølge den spanske avis kontaktede den af Franco indsatte premierminister Carlos Arias Navarro indirekte USA's udenrigsminister Henry Kissinger. Den spanske premierminister mødtes med USA's deputy secretary of state Robert Ingersoll i Jerusalem i Israel med en besked om at Spanien om nødvendigt alene ville bekæmpe kommunismen på den iberiske halvø med militære midler.

Oplysningerne kommer fra nyligt tilgængelige amerikanske arkiver.

Der blev heldigvis ikke ved denne lejlighed gjort tiltag til at føre krig på den iberiske halvø. Gamle general Franco gik efter næsten 37 år som militærdiktator i Spanien hen og døde i slutningen af 1975, og Spanien fik en demokratisk regering. 

Portugal medstifter af NATO
Det nuværende forhold mellem Portugal og Spanien er om ikke hjerteligt, men dog så afgjort tillidsfuldt og venskabeligt, og landene er integreret med fælles mønt og usynlige grænser. Spanierne ferierer i stort tal i Portugal (for der er billigt i Portugal), og titusindvis af portugiserne har i mange år arbejdet i Spanien (fordi lønningerne er højere i Spanien).

Portugal var i 1949 medstifter af forsvarsalliancen NATO sammen med Danmark og 10 andre lande, mens Spanien først kom med i 1982 efter folkeafstemning.

I NATO anses ethvert angreb på et NATO-land som et angreb på hele NATO. Det er derfor et åbent spørgsmål, om den spanske militær-juntas sonderinger i foråret 1975 overhovedet ville have kunnet resultere i krigshandlinger mod NATO-landet Portugal.

Både i Portugal og Spanien er der stadig store dele af specielt den ældre del af befolkningen, som fortsat beundrer datidens 'stærke leder', der både i Portugal og i Spanien i flere årtier helt op til 1970'erne havde enevældige beføjelser.

Se også den udførlige artiklen om hændelserne i 1975 i den spanske avis El Pais (på spansk).

Relateret artikel:
NATO hovedkvarteret i Oeiras
En usædvanlig portugisisk diplomat - Aristides de Sousa Mendes

Din vurdering:Nødlidende bank påtænkes nationaliseret af den portugisiske stat

BPN banken i Portugal er kommet i problemer. Oprindeligt var BPN banken ved grundlæggelsen i 1993 en investeringsbank, som dog i de senere år har koncentreret sig mere om at servicere mindre virksomheder.

BPN banken har tabt mere end 700 millioner US $ og er dermed i sommeren 2008 endt i en meget vanskelig situation.

Det er ikke nødvendigvis kun på grund af den internationale finanskrise at BPN banken er kommet i problemer, men det gør det sværere at opnå de nødvendige kreditter for banken.

Aktiviteter af tvivlsom karaktér i BPN banken
Finansminister Fernando Teixeira dos Santos udtalte søndag at staten har taget skridt til at nationalisere BPN banken (Banco Portugues de Negocios) og at Portugals største og statsejede bank Caixa Geral de Depositos vil stå for nationaliseringen.

Dos Santos betegnede årsagen til interventionen fra statens side som forårsaget af forhold i BPN banken af tvivlsom legal karaktér og oplyste at der er tale om forhold fra før kreditkrisen brød ud.

Hjælp til banker fra den portugisiske regering
Kreditkrisen er også kommet til Portugal.

Tre store portugisiske banker vil sandsynligvis ansøge om statsstøtte (garanti) inden for de rammer, som den portugisiske regering har fået godkendt i EU for nyligt. Det drejer sig om BCP, BES og BPI.

Se også:
Statsgaranti til banker i Portugal

Din vurdering:Guld-arrangement i Cascais 7-9 november 2008

Cascais é d'Ouro er navnet på næste weekends event i det gamle Cascais Cidadela fort ved Cascais Marina.

Direkte oversat 'Cascais og Guldet' er scenen i det imponerende gamle Cascais Cidadela sat til tre dage med ekstravagance og glamour i livsnydelsens tegn.

Glamour og Koncerter
Fra fredag til søndag er der to gange dagligt Live Cooking (Cozinha ao Vivo), hvor kokkeelever fra hotel- og turistskolen i Estoril viser deres færdigheder.

Til glæde for de lækkersultne er der endvidere deltagelse af Cacao Clube de Portugal - Portugals chocolade og kakao-klub.

Live cooking finder sted alle tre dage 11-13 og 15-19.

Smykke udstilling i Cascais
Vi gætter på at det lokale politi er på tæerne idet der i forbindelse med Cascais é d'Ouro vil være en større udstilling af gamle og nyere guldsmykker i det gamle fort.

Der vil desuden være mulighed for at få en sludder med nogen af Portugals bedste smykkedesignere på Exposição de Peças em Ouro.

Børne-aktiviteter på Cascais é d'Ouro
Hele Cascais Cidadela store gårdområde vil være dedikeret udstillingsområde med smagsprøver til publikum og boder med alskens lækkerier, som ifølge arrangørerne vil kunne få munden til at løbe i vand på de fleste.

Der er desuden en afdeling, hvor børn kan more sig.

Koncerter i Cascais Cidadela
Fredag den 7. november spiller Cascais byorkester med start 21.30. Lørdag er der 60er musik fra kl. 21.30 med Grupo Rockfella's.

Søndag klokken 17 er stilen lagt om når St. Dominic's Gospel kor giver koncert.

Arrangementet Cascais é d'Ouro har åben fra klokken 10 om formiddagen. Fredag-lørdag den 7-8 november sluttes kl. 23. Søndag lukker Cascais Cidadela kl. 20.00.

Der er Gratis Adgang til Cascais é d'Ouro

Se kort over Cascais og Cascais Cidadela herunder:


Se større kort

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side