Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nødlidende bank påtænkes nationaliseret af den portugisiske stat

BPN banken i Portugal er kommet i problemer. Oprindeligt var BPN banken ved grundlæggelsen i 1993 en investeringsbank, som dog i de senere år har koncentreret sig mere om at servicere mindre virksomheder.

BPN banken har tabt mere end 700 millioner US $ og er dermed i sommeren 2008 endt i en meget vanskelig situation.

Det er ikke nødvendigvis kun på grund af den internationale finanskrise at BPN banken er kommet i problemer, men det gør det sværere at opnå de nødvendige kreditter for banken.

Aktiviteter af tvivlsom karaktér i BPN banken
Finansminister Fernando Teixeira dos Santos udtalte søndag at staten har taget skridt til at nationalisere BPN banken (Banco Portugues de Negocios) og at Portugals største og statsejede bank Caixa Geral de Depositos vil stå for nationaliseringen.

Dos Santos betegnede årsagen til interventionen fra statens side som forårsaget af forhold i BPN banken af tvivlsom legal karaktér og oplyste at der er tale om forhold fra før kreditkrisen brød ud.

Hjælp til banker fra den portugisiske regering
Kreditkrisen er også kommet til Portugal.

Tre store portugisiske banker vil sandsynligvis ansøge om statsstøtte (garanti) inden for de rammer, som den portugisiske regering har fået godkendt i EU for nyligt. Det drejer sig om BCP, BES og BPI.

Se også:
Statsgaranti til banker i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer