Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


To 5-stjernede hoteller i Lissabon blandt de bedste hoteller i verden

Magasinet Forbes Traveller har igen i 2008 kåret verdens 400 bedste hoteller, og Portugal har to hoteller i Lissabon og et enkelt på Madeira med på listen.

De to hoteller i Lissabon hedder Lapa Palace og Ritz Four Seasons, og begge hoteller i Lissabon ligger naturligvis prismæssigt i den dyre kategori.

Desuden er Reids Palace i Funchal på Madeira også inkluderet i det fornemme selskab, men faktisk er luksushotellet Reid's Palace på Madeira ikke voldsomt dyrt set med danske øjne.

Her følger en kort beskrivelse af den 5-stjernede luksus på hotel i Lissabon og på Madeira:

Det 5-stjernede Hotel Lapa Palace i Lissabon
Lapa Palace blev oprindeligt bygget som privat bolig i 1870 af en portugisiske adelsfamilie, og først i 1992 blev det omdannet til hotel. Hotellet ligger på en bakketop med fantastisk udsigt over Lissabon og Tejo-floden. Der er omkring 30 minutters gang til Lissabon centrum.

Den imponerende bygningsværk i Lissabons fornemste bydel Lapa i den vestlige del af hovedstaden (hvor den danske ambassade også ligger) er berømt for sine malerier af de portugisiske mestre Rafael Bordalo Pinheiro og Columbano. I hotellets balsal er både vægge og loft dekoreret af Columbano og kaldes derfor for Columbano salen.

Alle 109 værelser er individuelt indrettet. I nogen af Hotel Lapa Palace oprindelige rum føler man sig hensat til kolonitiden, mens man i andre som eksempelvis i den relativt nye Garden Wing finder mere moderne luksusomgivelser.

Se også: Overnatning på Lapa Palace i Lissabon

Hotel Lapa Palace i Lissabon tilhører Orient Express gruppen, som udover at være en eksklusiv hotelkæde også tilbyder cruise-ferier og klasssike togrejser i Europa og i Orienten.  

Det 5-stjernede Hotel Lapa Palace i Lissabon har priser fra omkring 370 euro for et dobbeltværelse, og er tegnebogen velpolstret kan man få ultimativ luksus med egen have til et godt stykke over 2.000 euro per nat. Lapa Palace har et serviceniveau langt ud over det sædvanlige, og hotellet har et særdeles godt internationalt ry.

Så dyrt behøver hotel-luksus i Portugal slet ikke at være. Et relativt billigt 5-stjernet luksushotel i Lissabon er Corinthia Hotel Lisboa ved Monsanto parken.

Det 5-stjernede Hotel Ritz Four Seasons i Lissabon
Det moderne Ritz hotel er bygget i 1953 på ordre af Portugals diktator Salazar til brug for VIP gæster fra ind og udland.

Hotellet blev renoveret i 1990'erne og er meget elegant og kunstnerisk indrettet i art deco stil. Udefra er det svært at overse det 10-etagers luksushotel på bakketoppen, som i mange år var det absolut bedste hotel Lissabon kunne byde på.

Hotel Ritz Four Seasons i Lissabon på Rua Rodrigo da Fonseca er fortsat et af Lissabons fornemste hoteller med beliggenhed ikke langt fra den store Marquis Pompal rundkørsel. Placeringen gør det let at komme til og fra hotellet i bil. Værelserne på hotellet er desuden for langt de flestes vedkommende overmåde store.

Der er lidt mindre eventyr over Hotel Ritz Four Seasons i forhold til Hotel Lapa Palace i Lissabon, men Ritz hotellets servicemindede personale fik en excellent bedømmelse af Forbes Magazine og Hotel Ritz Four Seasons i Lissabon er absolut anbefalelesesværdigt for den kræsne forrretningsrejsende eller en familie på luksusferie.

Det store hotel ligger med lidt god vilje i gåafstand fra Baixa og Chiado områderne i Lissabon (se kort). Afstanden til shopping gaden Avenida de Liberdade er omkring 10 min. til fods. Det verdensberømte Gulbenkian Museum ligger små 20 minutters gang fra hotellet.

Hotel Ritz Four Seasons har i alt 282 værelser - langt de fleste med egen balkon. Et stort plus er det veludstyrede penthouse fitnesscenter samt det populære og velindrettede spa i hotellets kæder, som besøges af mange velhavende lisboetter. Dertil kommer swimmingpool og den kendte og anbefalelsesværdige restaurant Varanda i hotellets bygning.

Prismæssigt starter et dobbeltværelse på hotel Ritz Four Seasons i Lissabon på omkring 285 per nat (42 m2). Med udsigt over den gamle by starter priserne fra 330 euro per nat (45 m2). Den kræsne hotelgæst vil naturligvis vælge den 250 m2 store Præcidential Suite på 10. etage til den beskedne sum af 5.540 euro per nat.

Det 5-stjernede Hotel Reid's Palace på Madeira
På Madeira slap det berømte Hotel Reid's Palace i Funchal gennem nåleøjet til 2008 Hotel Top 400 kåret af velhavermagasinet Forbes Traveller.

Reid's Palace hotellet er måske det bedst beliggende hotel på hele Madeira.

På det berømte hotel på toppen af en klippeformation ud til Atlanterhavet skrev Englands måske mest kendte historiske personlighed Sir Winston Churchill sine memoirer. Hotel Reid's Palace ligger i øvrigt i en stor subtropisk have.

Allerede fra starten af 1900-tallet var Reid's hotellet, hvor velhavere og berømtheder fra den engelsk-sprogede verden yndede at tage vinterophold.   

Reid's Hotel tiltalte også den berømte irske playwright Sir George Bernard Shaw, som efter sigende modtog tango-lektioner på Reid's Hotel.

Der er ændret meget på Reid's, som i dag er en blanding af gamle traditioner og moderne bekvemmeligheder. Der er eksempelvis 3 swimming pools (heraf én opvarmet) og gratis veludstyret fitness rum for hotellets gæster. Hotellet afholder i øvrigt stadig danse-lektioner, og man kan også få en portugisisk sproglærer tilknyttet, eller hvad med en tur i billiardrummet eller på hotellets bibliotek.

Nærmeste golfbane er kun 20 minutters kørsel væk, og der er desuden tennisbane og naturligvis stort udbud af ture rundt på Madeira i udlejningsbil eller med guide.

Det fantastiske Reid's Hotel i Funchal har ofte gode tilbud, hvor dobbeltværelser med fantastisk udsigt starter fra omkring 200 euro per nat.

De bedste hoteller i verden ifølge Forbes Traveller
Listen over verdens bedste hoteller omfatter udover de to i Lissabon og ét på Madeira blandt andet 14 hoteller i London, ét i Budapest, to i Prag og Skandinavien er også repræsenteret med et enkelt hotel i Finland.

På den iberiske Halvø kan man udover hotellerne i Lissabon i den spanske hovedstad finde Hotel Ritz Madrid. I Barcelona er Claris Hotel og Hotel Arts Barcelona på listen, og i Sevilla er det statelige Hotel Afonso XIII med på listen over verdens bedste hoteller. Ferieøen Mallorca kan prale af Hotel La Residencia, som tidligere var ejet af den kontroversielle business tycoon og Virgin opfinder Richard Branson.

Herunder ses kort over de omtalte 5-stjernede hoteller i Lissabon:


Se større kort

Prøv også Portugalnyts søgemaskine til billige hoteller i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer