Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny TV kanal i udbud i Portugal

Portugal har ultimo 2008 fire TV-kanaler, som sender via æteren. De fire TV-kanler er: RTP1, RTP2 (begge statslige), SIC og TV1.

En ny TV-kanal vil se dagens lys, og interesserede medier kan byde ind på den nye sendetilladelse inden 21. januar 2009.

Kandidater til ny TV-kanal
Foreløbig har tre virksomheder vist interesse for den nye luftbårne TV-kanal, skriver RapidTVNews.com. Det drejer sig om Cofina, Controlinveste og Zon Multimedia.

Cofina er en mediekoncern noteret på Euronext i Lissabon.

Controlinveste ejer også kabel-kanalen Sport TV

Zon Multimedia er relativt nyt navn til det gamle PT Multimedia, som er et spin-off af Portugal Telecom (PT), som svarer til danske TDC. Zon Multimedia udbyder i forvejen også kabel-TV.

SIC kanalen er i øvrigt ejet af medievirksomheden Impresa, og TV1 tilhører den spanske mediekoncern Prisa.

Ny national TV kanal på portugisisk
Den nye TV-kanal i Portugal vil kunne sende 24 timer i døgnet og der lægges vægt på at en stor del af programfladen skal være på portugisisk.

Desuden lægges der i udbudsmaterialet vægt på at den nye kanal skal være uafhængig af politiske og økonomiske interesser.

Stort udbud af kabel-TV i Portugal
Har man adgang til kabel-TV (som typisk koster omkring omkring 25 euro månedligt i Portugal for den normale pakke) er der et bredt udvalg af både film og nyhedskanaler inklusive internationale kanaler som BBC, CNN og Sky.

Det er ifølge Fernando C. Kvistgaard også muligt at se dansk TV i Portugal.
Se Fernando's indlæg fra oktober 2007: Dansk TV og radio i Portugal Kommentarer

Endnu ingen kommentarer