Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sterling rute til Faro overtages af Transavia

Sterling har ikke kunnet sælges. I begyndelsen af november 2008 var Den Blå Avis milliardær Karsten Ree i spil som mulig investor i resterne af Sterling Airlines.

Karsten Ree nåede endda at stifte et selskab til formålet samt at gå i pressen med sine planer om samarbejde med Sterlings tidligere ledelse uden at det dog udmøntede sig i noget konkret. Berlingske skrev torsdag d. 6. november at Karsten Ree med stor sandsynlighed opgiver at overtage Sterling.

Transavia overtager rute til Faro i Portugal
Det hollanske flyselskab Transavia meddelte torsdag d. 6. nov. 2008 at selskabet åbner ruter fra København til en lang række af Sterlings tidligere destinationer. Se mere om Transavia priser på flybillet til Portugal og Spanien

Det drejer sig om Faro på Algarve i Portugal samt distinationerne Geneve, Malaga, Alicante, Barcelona, Nice, Rom, Tenerife, og Las Palmas på Mallorca.

Transavia vil påbegynde flyvninger i december 2008. Det KLM/Air France ejede selskab er et relativt lille lavprisflyselskab med omkring 1700 ansatte. Udvidelsen i København vil kunne øge antallet af ansatte med 250-300 personer.

Sterlings historie
Løbet synes derfor at være kørt for det gamle luftfartsselskab Sterling Airlines (tidligere Sterling Airways), som blev oprettet tilbage i 1962 af Tjæreborg præsten Eilif Krogager, som havde brug for flysæder til rimelige priser til sit rejseselskab Tjæreborg Rejser.

Sterling blev udskilt af Tjæreborg i 1986, og der gik 6 år inden Sterling gik konkurs første gang i 1992. Flyselskabet blev dog hurtigt genetableret som Sterling Airlines.

Mærsk Air, som var blevet stiftet af AP Møller Mærsk koncernen i 1969 i utilfredshed med SAS, var for 3 år siden til salg, da Mærsk gruppen havde mere end svært ved at få økonomi i sit luftfartsselskab. I 2005 blev Mærsk Air en del af Sterling Airlines.

I 2006 blev Sterling Airlines solgt til en islandsk investorgruppe. Efter flere forsøg på rekonstruktion af Sterling i 2008 under den store finanskrise måtte den daværende islandsske ejer Palmi Haralsson kaste håndklædet i ringen. De omkring 1.100 ansatte blev fritstillet den 29. oktober 2008.

Se også:
Kriseramt Sterling til salgKommentarer

Endnu ingen kommentarer