Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Protester fra Portugals lærere i Lissabon

De portugisiske lærere er dybt utilfredse med den socialistiske regering.

Efter at regeringen har nægtet at trække et lovforslag tilbage, som strammer evaluerings-proceduren af lærere, valgte mellem 100.000 og 120.000 lærere i weekenden at demonstrere i Lissabon. Lærerne mener at evalueringen af den enkelte lærer er uretfærdig og unødvendig.

Premierminister Sócrates udtalte på et partimøde i Coimbra at han er skuffet over at det største (højreorienterede) oppositionsparti PSD støtter lærerne og opfatter støtten som politisk opportunisme.

Alle bliver vurderet på fair vis, sagde José Sócrates, og han oplyste endvidere at indtil videre er 20.000 lærere blevet evalueret under de nye regler, og heraf havde 1.400 fået bedømmenlsen Fremragende eller Meget God. 

Sócrates regeringen forsøger med evalueringerne at højne kvaliteten af undervisningen i folkeskolen i Portugal, som set i forhold til de andre EU lande i eksempelvis PISA-undersøgelsen ligger i den mellemgode/mellemdårlige del.

Lærerne er udover evalueringen også utilfredse med ændringer i den måde skolerne administreres på indført under Sócrates regeringen. Lærerne er én af de faggrupper som er særligt ramt af en tiltrængt effektivisering af det offentlige i Portugal. 

Lærerne har hvis reglerne ikke ændres bebudet arbejdsnedlægglese den 19. januar 2009.

Se også:
Stor lærer-demonstration i Lissabon 8. marts 2008


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer