Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Team Portugal vandt A1 Grand Prix i Kina

Til de flestes store overraskelse vandt Team Portugal A1 køreren Filipe Albuquerque i weekenden A1 Grand Prix'et på Chengdu banen i Kina.

Sejren til Team Portugal er et af de største præstationer af en portugisisk racerkører i lang tid.

A1 Grand Prix serien
I Danmark er A1 Grand Prix serien stort set ukendt og det vil den sandsynligvis vedblive at være indtil et dansk team (måske) en dag stables på benene eller en 'dansk' kører får plads i et udenlandsk team. Det sidste er der dog meget lille sandsynlighed for, da kørerne i A1 serien skal være nationale kørere og dermed kræver statsborgerskab i det pågældende land.

A1 Grand Prix serien er opfundet af Maktoum Hasher Al Maktoum som en form for Formel1 klassens 2. division. Den unge hovedrige forretningsmand fra Dubai tilhører den herskende familie i den lille oliestat. Hans onkel er for tiden Dubais hersker, og familien er kendt for ikke at være nærige med sine oliedollars når dynastiets unge mænd skal underholdes eller Dubai skal promoveres.

Ferrari står for at levere motorerne til A1 serien. Der køres i alle teams i 2008 sæsonen med 4,5 liter maskiner fra Formel1 sæsonen 2004. Med omkring 600 hestkræfter til 700 kilo er bilerne mærkbart langsommere end i Formel1 og næsten på niveau med SuperLeague Formula serien, hvor danske Kasper Andersen deltager.

A1 Grand Prix i Portugal
Den 12. april 2009 går starten til det første A1 løb på den spritnye Algarve International Racetrack ved Portimão.

Blandt deltagerne i 2008-2009 A1 sæsonen er tidligere F1 verdensmester Alan Jones fra Australien og Emerson Fittipaldi fra Brasilien. Også hollænderen Jan Lammers deltager i A1 Grand Prix løbene, og unge Marco Andretti fra USA forsøger at gå i sin fars og ikke mindst bedstefar Mario Andretti's fodspor.

Se mere om A1 på A1 Grand Prix seriens hjemmeside www.a1gp.com.

Herunder rapport fra A1 Grand Prix løbet i Kina den. 11. november:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer