Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Pourtugisisk borgmester samler EU byer i Zero Carbon Community

Den lille by Moura i det sydøstlige Portugal på grænsen til Spanien er berømt for indtil starten af 2008 at være hjemsted for verdens største solfangeranlæg. Det store solfangeranlæg i Alentejo er nu overgået af et anlæg i Californien.

Borgmesteren i Moura hedder José María Prazeres Pós-de-Mina, og han har ikke tænkt sig at nøjes med at nyde den tidligere rekord.

Zero Carbon Community 
Efter i tre år at have ansøgt EU’s Intelligent Energy Europe program (IEE) om penge til sit nye projekt, har han sammen med miljøingeniøren Helder Guía endelig fået EU's godkendelse.

Moura borgmesteren vil stå i spidsen for et netværk af Zero Carbon Community byer, dvs. byer, hvor udslippet er co2 samlet set skal være nul.

Det er et meget ambitiøst projekt, som indtil videre omfatter en by i følgende lande: Portugal, Bulgaria, England, Tjekkiet, Frankrig, Grækenland, Italien og Spanien.

Sunflower Project

Projektet kaldes også for Sunflower Project (Solsikke projektet) og det indledende møde har været afholdt i Moura, hvor de enkelte byer planlagde de tiltag som med støtte til miljøneutrale investeringer fra EU, skal føres ud i livet.

Projektets formål er i stor udstrækning at inspirere andre til at gå i front med miljømæssige forbedringer og udspringer af Moura's erfaringer med det store Amareleja solfangeranlæg.

I løbet af 30 måneder vil det blive afgjort hvilke tiltag EU vil finansiere og byerne går efter at tiltrække partnere til innovative miljøløsninger fra hele Europa. Desuden søges samarbejde med vedvarende energivirksomheder og universiteter.

Se mere om Sunflower projektet i artikel på IPSNews.net.

Se også:
Solenergi i MouraKommentarer

Endnu ingen kommentarer