Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Queen Elizabeth 2 har besøgt Lissabon for sidste gang

Det klassiske krydstogtskib Queen Elisabeth 2 har besøgt Lissabon på vej til sin formodentlig sidste destination.

Skibet Queen Elizabeth 2 (udtales Queen Elizabeth Two) på 296 meter stod færdigt i år 1969 og er opkaldt efter den afdøde engelske dronningemoder og altså ikke efter den nuværende engelske Dronning Elizabeth II.

I mange år sejlede QE2 mellem Europa og Amerika, men omkostningerne ved den slags rutesejlads blev efterhånden så store og flyrejser så billige at Queen Elizabeth 2 istedet fik lov at gøre tjeneste inden for den hurtigt voksende krydstogtsindustri for Cunard rederiet, som altid har ejet QE2.

Det efter sin størrelse hurtige skib har mange gange været i Middelhavet herunder Lissabon på krydstogt.

QE2 har også på sin sidste rejse sine faste 'stamkunder', som ikke synes om de moderne, nymodens og kæmpestore krydtogtskibe med golfbaner, vandlande og alt muligt andet gøgl.

Blandt de passagerer, som beklager at skulle sige farvel til QE2 er den 89-årige Beatrice Muller, der som eneste permanent passager har boet på QE2 i 14 år.

QE2 indsat som troppetransport i Falklandskrigen i 1982
Argentina ragede i starten af 1980'erne uklar med England over nogen småøer ud for Argentinas kyst i Sydamerika.

Øgruppen Malvinerne, eller for englænderne naturligvis Falklandsøerne, lå for 26 år siden meget langt væk fra England, og den argentinske militærjunta så i 1982 muligheden for billige nationalpolitiske point blandt Argentinas befolkning ved at invadere øerne og udnævne dem til argentinsk område.

De argentinske generaler fandt hurtigt ud af, at de havde glemt at tage højde for den engelske premierminister Margaret Thatchers stædighed og engelske troppers hårdførhed efter mange års indsats i blandt andet Nordirland.

For at kunne transportere et stort antal tropper til havet udfor Argentina i en fart, blev Queen Elizabeth 2 i dybeste hemmelighed sat ind efter at den havde modtaget en lettere ombygning og herunder var blevet forsynet med 3 helikopter-platforme.

For mange englændere er Falklandsøernes generobring stadig i frisk erindring. Argentina blev i øvrigt demokratisk kort efter generalernes fejlslagne invasion.

Afsked med QE2 og småproblemer i Southampton
Selveste Hertugen af Edinburgh (dronning Elizabeth II's gemal) var ude for at sige farvel til det gode skib Queen Elizabeth 2 inden den sidste afrejse fra England for et par dage siden.

Inden da var tidsplanen skredet lidt, da QE2 i et anfald af uvillighed til at forlade sit job løb på grund i Southhampton havn. Man fik dog relativ hurtigt trukket den gamle dame flot igen, og kursen kunne sættes mod Lissabon, hvor hun ankom lettere forsinket.

Queen Elizabeth forlod Alcântara havnen ved Lissabon allerede torsdag aften ved fuldmåne for at fortsætte mod sin endelige destination Dubai, hvor QE2 skal være hotelskib.

Med på QE2's sidste rejse er et meget stor antal 'stamgæster', som har sejlet med skibet mange gange. De i alt 1700 billetter blev efter sigende revet væk på 38 minutter, da de blev sat til salg for over et år siden. 

Herunder video med Queen Elizabeth 2 ved kajen i Alcântara i Lissabon den 13. november 2008:


 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer