Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Charterrejser og pakkerejser med gebyr

De meget omtalte og relativt dyre konkurser i den danske rejsebranche vil gøre alle charterrejser og andre pakkerejser lidt dyrere - også til Portugal.

Det nye gebyr, som endnu ikke er fastsat bliver fra det nye år pålagt alle charterrejser og pakkerejser fra Danmark for at forøge kapitalen i Rejsegarantifonden, som har til opgave at erstatte tab for kunder hos krakkede rejsearrangører i Danmark.

Erstatning fra rejsegarantifonden
Rejsegarantifonden har til opgave at erstatte danske ferierejsendes tilgodehavender i tilfælde af krak i rejsebranchen. Erstatningerne kan dog kun komme til udbetaling såfremt der er tale om en pakkerejse, hvori eksempelvis både fly og hotel indgår.

Det er desuden vigtigt at fakturaen på rejsen omfatter begge elementer - eller at der foreligger et deltagerbevis med begge elementer. Det nyttede for eksempel ikke at bestille en flyrejse med Sterling til Syden og 3 dage derefter at bestille en uges hotel via Sterlings hjemmeside. Pengene til både hotel og flyrejse må et sådant tilfælde anses for at være tabt.

For at kvalificere til erstatning skal rejsen ydermere være købt af et rejseselskab med kontor i Danmark (medlem af Rejsegarantifonden). Det skal dog tilføjes at lande som Sverige og England har lignende ordninger omend reglerne ikke er helt de samme.

Pakkerejser og charterrejser populære efter Sterlings konkurs
Rejseselskaberne i Danmark har i de sidste år med nervøsitet kunnet iagttage at flere og flere booker deres egen flyrejse og deres eget hotel uden at involvere et rejsebureau.

Med internettets fremmarch er den prismæssige gennemsigtighed på charterrejser i de senere år blevet så stor, at man specielt i de dyre feriemåneder har kunnet finde billigere tilbud på rejser ved selv at booke fly og hotel over nettet. Booking af hotel på solkysten kan for eksempel gøres på Portugalnyts hotelbooking-modul.

Det er derfor ikke nødvendigvis dårligt for de danske rejsebureauer at et antal flyselskaber og rejsearrangører har drejet nøglen om. Salget af pakkerejser forventes nemlig at stige på grund af kundernes modvilje mod at tage risiko'en ved selv at stå for at arrangere rejsen.

En anden måde at undgå risiko på er naturligvis at tegne en rejseforsikring, som dækker i tilfælde af rejseudbyders manglende evne til at levere rejsen.

En tredje måde at undgå risiko på er ved at anvende internationale kreditkort, når rejsen betales. Visa-Dankort hjælper ikke, men betaler man med et rent VISA-kort, Mastercard eller Diners, som er de mest populære kort i Danmark, er man sikret sit tilgodehavende såfremt flyselskabet, rejsearrangøren eller hotellet krakker.

Se også artikel om Sterlings konkurs og mulighederne for at få penge tilbage.

Rejsegarantifondens kapital nede på 10 millioner kroner
Den samlede kapital i Rejsegarantifonden er i slutningen af 2008 nede på 10 millioner kroner og det er for lidt, da fonden ifølge loven skal indeholde mindst 33 millioner kroner.

Indtil 1993 betalte alle rejsende et gebyr på 5 kroner til rejsegarantifonden, men man stoppede med at opkræve gebyret da fondens kasse nåede det ønskede niveau.

Fra den 1. januar 2009 indføres igen et gebyr til Rejsegarantifonden, som formentlig kommer til at ligge på under 50 kroner per rejse.

UPDATE 17. november 2008:
Det nye gebyr på pakkerejser bliver med stor sandsynlighed på 20 kroner per rejse. Rejsegarantifonden har i dag sendt en indstilling til ministeren om at gebyret fastsættes på dette beløb. 

Gebyret opkræves indtil fonden når op på en kapital på 50 millioner kroner.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer