Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vindmølleparker i Portugal solgt som følge af finanskrise

Den store australske kapitalfond Babcock & Brown Ltd har solgt sine vindmølleparker i Portugal med en driftsmæssig kapacitet på 515 MW og dertil en kapacitet på yderligere 156 MW under opførelse. Vindmøllerne er den portugisiske del af virksomheden Enersis.

I runde tal svarer det til at en fjerdedel af Portugals vindmøller målt på megawatt har skiftet ejer.

Magnum Capital køber op
Køber er en kreds af private investorer ledet af det spansk-portugisiske investeringsselskab Magnum Capital med konterer i Lissabon og Madrid.

Den daglige ledelse af investeringsvirksomheden Magnum Capital inkluderer nogen af de mest erfarne topfolk i spansk og portugisisk erhvervsliv herunder Banco Santanders tidligere administrerende direktør Ángel Corcóstegui og portugisiske EDP'S (Energias de PortugaL) tidligere administrerende direktør João Talone.

Betalingen af de i alt 1,15 milliarder euro for vindmølleparkerne til Babcock and Brown har fundet sted. Udover Magnum Captital (65%) nævnes Esperito Santo Capital (investeringsarm af Banco Esperito Santo) og det nordiske investeringsselskab Fjord Capital som deltagere i købet.

Vindmøllerne i Enersis Portugal forventes at kunne generere en omsætning på 120 millioner euro i 2009.

Babcock & Brown i store problemer
Investeringsforeningen Sydinvest skriver den 17. november at kursen på Babcock and Brown Ltd akterne er faldet 98,5% i 2008, og at selskabet efter al sandsynlighed står foran at skulle likvideres. Den australske kapitalfond er hårdt ramt af den internationale finanskrise blandt andet som følge af at virksomheden i stor udstrækning har gearet sine investeringer kraftigt.

Salget er efter alt at dømme en god nyhed for danske Vestas, hvis næststørste kunde i Portugal netop er det tidligere Babcock & Brown ejede Enersis Portugal. Se artikel om Vestas seneste vindmølle-ordre fra Enersis i Portugal.

Babcock & Brown forsøger også at afhænde vindmølleaktiviteter i Frankrig, Grækenland og Tyskland. Se mere om Babcock & Brown salg af vindmølleparker i Portugal på Bloomberg.com.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer