Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kommissionsformand Barroso anbefaler finanspolitiske lempelser i EU landene

Den portugisiske formand for Europa Kommissionen José Manuel Barroso har på et møde i Lissabon anbefalet at EU's 27 medlemslande i fællesskab lemper finanspolitiken for at stimulere økonomien.

Barroso udtalte på mødet i den forløbne uge at såfremt EU landene står sammen og effektivt modvirker den økonomiske nedtur, som mange EU-lande allerede er ude i, vil nedturen kunne blive kortere og mindre alvorlig, end hvis landene forsøger at klare sig alene.

Lån til udsatte industrier
Det er blandt andet på tale at yde lån til eksempelvis bilfabrikkerne, som er nogen af de største arbejdsgivere i EU og samtidig er specielt hårdt ramt af dels kreditkrise og dels forbrugernes ængstelse for fremtiden.

I den forbindelse udtalte EU erhvers-kommissionær Gentler Verheugen at støtten til bilindustrien skal udformes så forbrugernes køb af miljøvenlige biler fremmes.

Økonomisk kriseberedskab
Samlet set anbefaler EU Kommissionen at der foranstaltes hjælpepakker til at kickstarte økonomien svarende til 1% af EU landenes bruttonationalprodukt.

Holland er et af de første lande, som har vedtaget en hjælpepakke, og den bliver netop i omegnen af 1% af hollandsk BNP svarende til omkring 6 milliarder euro. I England, som allerede er meget hårdt ramt af faldende boligpriser og tab af job i titusindvis ikke mindst i den finansielle sektor i London, overvejer regeringen af sætte momsen ned. 

Portugal får længere tid til at tackle budgetunderskud
Barosso meddelte desuden at euro-landene med underskud på statsbudgettet såsom Portugal og Italien får lempet vilkårene for deltagelse i euro samarbejdet, således at de i perioden med økonomisk svære tider har lov til at overskride Euroland reglen om maksimalt 3% underskud på statens budgetter.

Parlamentet i Portugal har allerede inden krisens begyndelse vedtaget store offentlige investeringer i blandt andet infrastruktur og bygningenen af en ny lufthavn ved Lissabon.

Relateret artikel:
Fogh Rasmussens portugisiske venKommentarer

Endnu ingen kommentarer