Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Elbiler til Portugal produceret af Nissan-Renault

Den portugisiske premierminister har den 22. november 2008 underskrevet en meget ambitiøs aftale med Nissan-Renault bilproducent-gruppen om at Portugal sørger for at der bliver bygget 1.300 ladestationer til elbiler i Portugal inden år 2012.

Nissan-Renault har til gengæld lovet at producere en elbil, som kan køre op til 160 kilometer på en opladning. Elbilerne vil blive tilbudt de portugisiske forbrugere fra begyndelsen af år 2011.

Som en del af aftalen vil den portugisiske stat give omkring 800 euro skatterabat i 5 år til private, som skifter til elbiler. Også virksomheder vil få skatterabat ved overgang til elbiler. Desuden vil Portugals fremtidige ejere af elbiler formedentlig kunne nyde godt af specielle parkeringspladser, billige finansieringsmuligheder og måske endda billig parkering i storbyen.

Den portugisiske regering har desuden lovet at 1/5 af statens indkøb af biler fra år 2011 vil være 'zero-emission' og derfor indeholde en stor andel af elbiler - det er noget bilfabrikker kan forstå!

Se også: Honda kampagne for ny hybridbil i Portugal

Den nye Nissan Cube 2009
Der er ingen pris på den nye elbil fra Nissan-Reanult endnu, men én af de mest sandsynlige kandidater til at få batterier og elmotor er den nye Nissan Cube, som allerede har kunnet ses under testkørsel på vejene omkring Lissabon, Estoril og Cascais. Herunder en amerikansk test af Nissan Cube (med benzinmotor):Nissan Cube som elbil
Den nyeste udgave af Nissan Cube er Nissan Cube Denki med et endnu mere futuristisk (og pressevenligt) interiør.

Batterierne i Nissan Cube Denki udformes efter behov og gør det langt lettere at designe en bil med et kundevenligt udseende. 

Herunder video'er med den futuristiske Nissan Cube i elektrisk drevet udgave:
Project Better Place

Nissan-Renault har et helt specielt forhold til Portugal. Ofte præsenteres nye Nissan bilmodeller til det europæiske marked i og omkring Lissabon i Portugal - for sportsmodellernes vedkommende som regel på Estoril Autodromo racerbanen vest for Lissabon.

I mange år har Renault været det bedst sælgende bilmærke i Portugal, og da Renault-Nissan topchef Carlos Ghosn (udtales Gonne) har libanesiske og brasilianske rødder taler han flydende (brasiliansk) portugisisk.

Nissans næstkommanderende med ansvar for planlægning er portugiseren Carlos Tavares - også kaldes 'lille' Carlos imodsætning til 'store' Carlos Ghosn.

Renault-Nissan er medunderskriver af Project Better Place, indtil videre sammen med landene Israel, Portugal og Danmark samt en række store internationale virksomheder. 

Se mere i artikel om elbiler og Project Better Place, hvor man også kan finde en video med en elektrisk drevet Renault Megane, som skal produceres i Israel.

For Danmarks vedkommende er det dog også Nissan Cube elbilen, som nævnes som det mest oplagte emne i DONG's danske elbils-project i forbindelse med Project Better Place. Se artikel om Nissan Cube på Ingeniøren.


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer