Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


16 årig sejler i verdensrekordforsøg på vej mod Madeira

Det var ikke meningen at Mike Perham skulle have besøgt Portugal og Cascais Marina, men som følge af omstændigheder valgte den unge englænder at gå i havn tirsdag den 25. november.

Mike Perham er på trods af sin unge alder ikke uvant med træffe beslutninger. Faktisk træffer han alle beslutninger på sejlbåden TotallyMoney.com, hvor han er kaptajn og eneste besætningsmedlem.

Mike Perhams verdensrekordforsøg består i at sejle rundt om jorden alene uden assistance som den yngste sejler nogen sinde. Rekordforsøget kræver at Mike kun anvender vinden som fremdriftsmiddel. I alt vil Mike tilbagelægge omkring 21.600 sømil svarende til omkring 40.000 kilometer.

TotallyMoney.com
Billede er stillet til rådighed af www.TotallyMoney.com

Problemer med autopiloten
Til lejligheden har Mike chartet en Open 50 Racing Yacht, som blev navngivet med hovedsponserens navn ved det traditionsrige Southhampton Boat Show i september 2008.

Verdensomsejlingen startede den 15. november fra Falmouth på den engelske sydkyst, men sejlbådens automatpilot, som er særdeles vigtig når man er alene ombord, fik en defekt, så Mike besluttede at gå i havn i Cascais for at reparere udstyret.

Rekordforsøgets rute
Mike vil sejle ned langs Afrika for derefter at gå mod øst ved Kap Det Gode Håb i Sydafrika. Herefter sejler Mike syd om Australien og omkring den sydlige spids af Sydamerika, som også kaldes Kap Horn.

Derefter er det blot at finde tilbage over Atlanterhavet mod England. Det er ikke noget at regne for Mike, som allerede tog dén tur da han var 14 - alene i sin båd naturligvis, men dog med sin far med på turen i en anden båd.

Den samlede sejltur rundt om kloden forventes at tage 4,5 måneder.

Mike Perham en almindelig gymnasie-teenager
Som teenager er Mike ikke anderledes end så mange andre. Han går til dagligt på sportsgymnasium i den sydengelske by St. Albans.

Mike lærte at sejle som 7-årig i en jolle og han er i øvrigt også en habil windsurfer. Til den hårde tur har han gennemgået et koldtvands-overlevelseskursus og selv om farmand støtter og følger sønneke på radio'en er der ingen til at hjælpe, hvis noget går galt på vandet.

Det sværeste bliver ifølge Mike at være væk fra venner og familie.

TotallyMoney.com i Cascais Marina
Den kostbare Open 50 racing yacht er fuldt udstyret med GPS og det mest moderne kommunikationsudstyr. En autopilot hjælper det 50 fod lange fartøj med at navigere, når Mike tager sig hvil eller læser nogen af de lektier, som lærene på hans gymnasium har udarbejdet speciel til Mike og sendt med ham jorden rundt.

Det lykkedes for Mike at rette fejlen på autopiloten i Cascais og kl. 10.30 onsdag formiddag den 26. november var han afsted igen. Selv om autopiloten igen gjorde knuder og denne gang i hård vind (se artikel på Yachting Monthly), skulle Mike nu være godt på vej med sydvestlig kurs mod Madeira.

Se på MarineTrack (åbner i nyt vindue og tager lidt tid), hvor Mike er lige nu.

Vi var faktisk på Portugalnyt heldige at se TotallyMoney.com i marina'en i Cascais tirsdag eftermiddag, men havde på det tidpunkt ingen anelse om at den slanke konkurrencebåd havde en potentiel verdensberømt ungersvend ombord.

Se mere om Mike Perham på TotallyMoney.com hjemmesiden, hvor den unge kaptajn fører dagbog over turen.

Herunder Youtube video med Mike og hans familie herunder Mikes mor, som med smil udtaler at sønnen er rablende gal:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer