Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Verdens ældste er nu portugiser

På fødselsattesten står der 10. september 1893. Det giver Maria de Jesus dos Santos i den lille by Corujo ved Tomar i det centrale Portugal en alder på 115 år svarende til over 42.000 dage.

Maria de Jesus kan huske tilbage til tiden før 1. verdenskrig og ikke mindst til perioder med meget stor fattigdom i Portugal. Hendes mand døde for 57 år siden. Parret fik 6 børn, hvoraf 4 overlevede fødslen. Maria bor ved sin yngste datter Madalena, som er født i 1928. Hun har 11 børnebørn, 16 oldebørn og 5 tipoldebørn.

Sund kost vejen til langt liv
Maria de Jesus arbejdede mange år i landbruget og har altid foretrukket at spise fisk og grønsager. Sød risbudding eller på portugisisk Arroz Doce er en af Maria de Jesus favoritspiser. Hun har efter sigende aldrig røget eller drukket alkohol.

Selv om Maria vel nærmest ligner en person på mellem 85 og 90 år, er alderen trods alt ved at indhente den gamle portugisiske kvinde, og hun kan ikke se og høre særligt godt længere.

Maria blev allerede som barn blind på det ene øje ved et uheld. Ifølge avisen Diario de Noticias udtalte Maria de Jesus til sin 114 års fødselsdag at hun ikke er så meget for fjernsynet længere, da det kniber med hørelsen. Tidligere kunne hun godt lide at se gudstjenester i TV.

Herunder en privatoptaget Youtubevideo med Maria de Jesus fra hendes 115 års fødselsdag:Maria Jesus har allerede i lang tid været den ældste i Europa og var som Europas ældste barn inviteret af Lego til at åbne LegoTomar udstillingen i Tomar d. 31. maj 2008.

UPDATE 3. januar 2009
Efter et langt begivenhedsrigt liv afgik Maria de Jesus dos Santos ved døden d. 2. januar 2009. Hun blev 115 år og 114 dage.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer