Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDecember 2008 - Indlæg

Stomp i Portugal i januar og februar 2009

Den verdensberømte danse-trup Stomp fra England besøger Lissabon og Porto i henholdsvis januar og februar 2009.

Stomp i Lissabon
I Lissabon optræder Stomp på Casino Lisboa i Oriente fra 6. til 29. januar. På alle hverdage undtagen mandag starter showet kl. 22, og i weekenden er der Stomp show kl. 17 og 22. Det kendte danseshow finder sted i Oceanos Auditoriet med plads til 632 tilskuere. Pris mellem 30 og 35 euro.

Stomp i Porto
Stomp optræder i Coliseu do Porto teatret i Porto fra 18. til 21. februar, hver dag kl. 21.30 og den 21. februar tillige kl. 16.00. Prisen i Porto for at se Stomp danseshow spænder fra 18 til 40 euro.

Se mere på Ticketline.pt .

Stomp dansetruppen
Den 18 år gamle oprindelige Stomp gruppe stammer fra byen Brighton i Sydengland. I dag er konceptet udviklet og omfatter turnerende dansere i både USA og Europa.

Danserne spiller under showet på stort set alle mulige slaginstrumenter fra olietønder til skraldespande og køkkenredskaber.

Det energi-mættede show har ind imellem karaktér af stammedans. Se video smagsprøve herunder:


Mere om events i Lissabon og Porto på følgende links:
Events i Lissabon og
Events i Porto
(opdateres løbende)

Din vurdering:Julemænd i vandet ved Algarvekysten

Omkring 200 friske Algarve-beboere og feriegæster, heraf 50 klædt ud som julemanden, var juledag i vandet ved Armação de Pêra stranden på Algarve.

Swim for Shoes
De våde julemænd tog del i en engelsk-inspireret fundraiser til fordel for et børnehjem i Algarve. Mere konkret lykkedes det de 200 fremmødte at skrabe 775 euro sammen til indkøb af nye sko til børnene.

Bagefter, skriver The Resident, var julemændene med følge inde på Hotel Garbe for at styrke sig med lidt gløgg.

Succesen gentages samme sted nytårsdag forlyder det - denne gang i såkaldt 'fancy dress' udklædning. Har man vinterbader-gener eller blot gerne vil støtte en god sag, kan man møde ligesindede den 1. januar 2009 på Hotel Garbe.

Se også: Solferie på Hotel Garbe

Herunder video fra 2007 charity event på Armação de Pêra stranden sponseret af Hotel Garbe:

 

Hotel Garbe
Det 4-stjernede Hotel Garbe ligger ned til vandet ved Armação de Pêra stranden.

Danske turister har ikke rigtig opdaget dette område, som er meget fokuseret på turisme. Der er bygget intenst ved Armação de Pêra - for meget mener nogen. Stranden er til gengæld én af de bedste og flotteste på hele Algarvekysten, og kan nås fra lufthavnen i Faro på kun 45 minutter i bil.

Hotel Garbe ligger med fantastisk udsigt over vandet ved Armação de Pêra, og har rimelige priser for et 4-stjernet hotel. Der er opvarmet (om vinteren) udendørs swimming pool, god indisk restaurant og i øvrigt mulighed for børnepasning. Et barn op til 2 år kan gratis bo på Hotel Garbe ifølge med forældre. Et barn mellem 2 og 12 år kan bo på Hotel Garbe for 50% af normalprisen for en ekstra opredning.

Herunder video-præsentation af Hotel Garbe:

 


Se også:
Billeder og information om Armação de Pêra Din vurdering:Billige hoteller i Lissabon

En nylig undersøgelse viser at Portugal et af de lande i Europa, hvor den gennemsnitlige pris for overnatning på hotel er billigst.

Undersøgelsen dækker 19 europæiske lande.

Se også: Søg billigt hotel i Lissabon

Portugal blandt de billige ferielande
De billigste hoteller i Europa findes i Polen, hvor en overnatning i gennemsnit ifølge undersøgelsen koster 526 kroner. I Tjekkiet er prisen for et hotelværelse i gennemsnit 533 kroner, mens den i Ungarn er 540 kroner. I Irland koster overnatning på hotel 606 kroner. Herefter følger Portugal med 635 kroner.

Det dyreste land er Norge, hvor prisen for overnatning på hotel er 934 kroner i snit. I Danmark koster en hotelovernatning booket på nettet i gennemsnit 862 kroner.

Undersøgelsen dækker 3. kvartal 2008 og er gennemsnitsprisen af overnatninger på hotel bestilt på det engelske Hotels.com. Bemærk at tallene afspejler det samlede gennemsnit af overnatninger. Turister i de billige lande tenderer til at bo mere på fire- og fem-stjernede hoteller, end turister gør i Norge og Danmark. Se hele rapporten om hotelpriser (åbner som pdf).

Vi har fundet et par eksempler på billige hoteller i Lissabon:

Billige hoteller i Lissabon
På toppen af én af Lissabons 7 høje ligger Albergaria Senhora do Monte. Det hyggelige lille herberg i det gamle Lissabon har kun 28 værelser. Det vigtigste er imidlertid udsigten, som er absolut fantastisk - måske den bedste i Lissabon.
Priserne er rimelige og starter ved 80 euro (600 kroner) for et dobbeltværelse med morgenbuffet (marts 2009).
Se mere om det lille hygellige herberg Albergaria Senhora do Monte.

Er man på jagt efter et billigt hotel midt i Lissabon er Hotel Suiço Atlântico et godt bud. Stjerner er der kun 2 af, men beliggenheden tæt på Rossio-pladsen og shopping-gaden Avenida da Liberdade fejler til gengæld ikke noget. Man skal ikke forvente den store komfort, men i reviews for hotel Suiço Atlântico nævnes ofte at der er rent og at personalet er venlige og taler engelsk.
Priserne er yderst rimelige med den centrale beliggenhed. Bestiller man god tid i forvejen (vinter tilbud), kan man bo en uge på det billige hotel i Lissabon centrum for 406 euro svarende til godt 3.000 kroner for et dobbeltværelse med morgenmad (pris per nat 432 kroner).
Se mere om det billige Hotel Suiço Atlântico.

Selv et luksushotel behøver ikke koste en formue i Lissabon. På det 5-stjernede Hotel Tivoli Lisboa er et dobbeltværelse at finde om sommeren fra 120 euro eller små 900 kroner per nat. Luksushotellet Tivoli Lisboa har udendørs swimming pool, fitness center og ligger perfekt i et godt kvarter på shopping-gaden Avenida da Liberdade. Tivoli Lisboa er perfekt til en romantisk forlænget weekend i Lissabon.
Se mere om det 5-stjernede Hotel Tivoli Lisboa.

Se også: Ferielejlighed i Lissabon

Billigt hotel i Cascais på Lissabonkysten
I Cascais på Lissabonkysten er der et stort antal fire og fem-stjernede hoteller med priser, som i sommerperioden nærmer sig dansk/norsk niveau. Derfor er det heldigt at det måske bedst beliggende hotel i Cascais med udsigt over den centrale strand og marina'en også er et af de billigste hoteller i byen.

Hotel Baia har indendørs swimming pool på øverste etage, og som noget ganske usædvanligt i Portugal er der gratis (for alle) trådløst internet. Mad og drikke er til gengæld smådyrt på hotellet, men det er jo ligemeget, da det for overnatninger billige hotel Baia ligger midt i centrum i Cascais med over hundrede restaurationer, café'er og barer inden for rækkevidde. Bestiller man værelse med udsigt på Hofel Baia, undgår man tillige larm fra det livlige natteliv på torvet bag ved hotellet. Priserne starter fra 65 euro (485 kroner) per nat for et dobbeltværelse med morgenbuffet i februar 2009.
Se mere om Hotel Baía i Cascais.

Se også:
Billig ferielejlighed i Cascais
Billeder fra Cascais

Din vurdering:Orienteringsløb på Madeira 28-30 januar 2009

Madeira er fra den 28. til den 30. januar 2009 vært for et internationalt orienteringsløb arrangeret af Clube de Montanha do Funchal og turistorganisationen Madeira Tourism.

Arrangementet består er 3 mellemdistanceløb og et kortdistance 'sprint' natløb.

Orienteringsklubben på Madeira skriver på Madeira Orienteering Festival hjemmesiden, at orienteringsløbene er sportslige såvel som sociale arrangementer. Hobby-orienteringsløbere kan altså også deltage.

Se mere på præsentationen af orienteringsløbet på Madeira .

Naturoplevelser på Madeira
Den portugisiske ferieø Madeira har på trods af stor satsning på turisme stadig en imponerende natur, som er vidt forskellig afhængig af, hvor man befinder sig på Maderia.

Madeira kan man for eksempel vandre på levada'erne, tage på Marlin-fiskeri, dyrke surfing og windsurfing, spille golf, køre på mountainbike, klatre, dyrke ekstrem-sport, sejle i kano, stå på vandski, dykke, flyve med paraglider og meget andet.

I marts 2008 vandt Madeiras Turistorganisation præmie for bedste film til promovering af et lokal-område. Madeira-video'en vandt blandt 88 bidrag fra 32 lande. Se Madeira PR-video nedenfor:


Se også:
Events på Madeira
(opdateres løbende)

Din vurdering:VW Golf mest solgte bil i november 2008 i Portugal

Salgstallene for den nye Golf VI giver overraskende VW's mellemklassebil VW Golf førertrøjen i november måneds bilsalg i Portugal. Hele 837 slutsedler på VW Golf er langet over disken i november 2008.

Den nye Golf 6 model kan dog ikke gøre det alene. Registreringen af de sidste udgående modeller af Golf V, herunder Bluemotion co2-spareudgaven, hjælper VW Golf til at slå nummer to i november måneds bilsalg Renault Megane, som i den næstsidste måned af 2008 kunne mønstre et respektabelt salg på 686 enheder. 

På tredjepladsen fulgte den nye model 2009 Seat Ibiza med 634 biler.

VW Golf 6 diesel med 110 heste mest populær
Til forskel fra i Danmark, hvor den 140 hestes Golf 6 med TDi diesel-motor sælger bedst, er den mest populære model i Portugal Golf TDi udgaven med 110 hestes motor.

Brændstoføkonomisk er der ikke den store forskel, og motorstørrelsen er præcis den samme, men i Portugal beskattes biler også efter co2-udslip, og her vinder den knap så stærke VW Golf med den renere motor med kun 119 gram co2 per kilometer over den kraftige og mere forurenende Golf TDi-140 med 129 gram co2. I Danmark er det principielt lige meget beskatningsmæssigt set, hvor meget biler sviner, så længe benzinøkonomien er god. 

Portugals mest populære udgave af novembers mest solgte bil er VW Golf VI TDi-110 Comfortline med 5 døre, som i Portugal koster godt 26.000 euro (193.700 kroner) plus hvad man har lyst til at bestille af ekstraudstyr. Det sker ofte at der bliver sat flueben ved de ekstra behageligheder, som en VW Golf VI kan udstyres med, for i Portugal brandbeskattes ekstraudstyr ikke som i Danmark.

En tilsvarende ny VW Golf 6 TDi-110 Comfortline koster i Danmark godt 294.000 kroner i standardudgave. En ny Golf TDi med 140 hestekræfter er kun 16.000 kroner dyrere i Danmark (og man får et 6. gear). I Portugal derimod betyder co2-udslip meget, og VW Golf TDi-140 ender derfor i Portugal på grund af forureningsafgift med at blive 4.500 euro svarende til 33.500 kroner dyrere end VW Golf TDi-110. 

Se også: Golf V Bluemotion populær i Portugal

Ingen krise (endnu) for bilsalget i Portugal
Portugiserne elsker deres biler næsten lige så højt som deres mobiltelefoner, og selv om mange kan mærke at økonomien strammer til, kan det stort set endnu ikke ses på salget af personbiler.

Ser man på årets første 11 måneder, er der solgt 192.210 nye personbiler i Portugal. Det er en stigning på 3,1% i forhold til samme periode sidste år.

På novembers bilsalg er der dog registreret et fald på 3,5% i forhold til november 2007. I Danmark faldt bilsalget i november 2008 ifølge De Danske Bilimportører med hele 45,2% i forhold til november 2007 og i perioden jan-nov 2008 er faldet i Danmark på 4,9%.

De mest populære bilmodeller i Portugal i 2008 var:

  1. Renault Clio med 9197 enheder i 2008
  2. Renault Megane med 8275 enheder i 2008
  3. Opel Corsa med 7508 enheder i 2008
  4. Opel Astra med 7404 enheder i 2008
  5. Seat Ibiza med 7210 enheder i 2008
  6. Peugeot 207 med 7197 enheder i 2008
  7. Ford Fiesta med 6876 enheder i 2008
  8. VW Golf med 6158 enheder i 2008
  9. VW Polo med 4312 enheder i 2008
  10. Peugeot 308 med 4227 enheder i 2008

Alle tal er opgjort til og med november 2008.

Din vurdering:Flere Indlæg Næste side »