Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDecember 2008 - Indlæg

Formel1 team i Portugal på Algarvekysten

Team McLaren-Mercedes testede allerede midt i november 2008 første gang på Algarves nye Formel1 bane ved byen Portimão.

Dengang forlød det at såfremt det kræsne McLaren-Mercedes team fandt forholdene gode, ville flere Formel1 teams med stor sandsynlighed flytte vinterkvarteret til Algarvekysten.

Nu lader det til at der så småt er ved at være hold i rygterne. Det glæder helt sikkert Algarve Motor Track investorerne, som har puttet omkring 200 millioner euro i projektet.

Toro Rosso opvisning 2. november 2008
Ferrari leverer motorer til det endnu relativt ukendte Formel1 team Toro Rosso, som ligesom Red Bull Racing Formel1 teamet med Renault motorer, ejes af den australske energidrik-virksomhed Red Bull.

Toro Rosso kører Jaime Alguersuari er ny i Formel1 sammenhæng, men kørte den 2. november opvisningsrunde på Algarve Formel1 banen i forbindelse med indvielsen af banen inden et Superbike løb:


Ferrari og McLaren-Mercedes test på Algarve Formel1 banen
Fra 16. til 18. december 2008 tester Ferrari og McLaren-Mercedes nye tekniske finurligheder herunder McLaren-Mercedes teamets KERS-system i den nye McLaren-Mercedes MP4-23K racer.

KERS står for Kinetic Energy Recovery System og er populært sagt en måde, hvorpå bremse-energien genbruges til at gøre McLaren-Mercedes raceren hurtigere.

Herunder en kort optagelse af McLaren-Mercedes F1 raceren for fuld udblæsning på Algarve banen den 16. december:


Renault tester på Formel1 racer på Algarve banen i januar 2009
Verdens motorpresse er indbudt til at tage den nye Renault R29 formel1 racer i nærmere øjesyn den 19. januar 2009 og ved samme lejlighed bliver nye sponsorer afsløret.

Reanult Formel1 teamet vil derefter teste 4 dage på Algarvebanen. Introduktionen af den ny Renault R29 vogn var oprindeligt planlagt til at skulle finde sted i Frankrig.

Alt i alt er de mange tests og ikke mindst tilstedeværelsen af de største Formel1 teams en særdeles god nyhed for dem som gerne en dag vil se et Formel1 Grand Prix på Algarve banen i Portugal.

Din vurdering:Russisk flådeskib på julebesøg i Lissabon

Den russiske destroyer Admiral Levchenko anløber den 19. december 2008 Lissabon på vej mod Middelhavet, oplyser Kaptajn Igor Dygalo fra den russiske flåde.

Admiral Levchenko er 163 meter lang og bygget til at bekæmpe fjentlige ubåde. Fartøjet med omkring 300 besætningsmedlemmer er desuden bevæbnet med alskens militært isenkram til forsvar mod angreb fra luften.

Det store russiske flådeskib opererer ofte sammen med et hangarskib, og turen går denne gang til Middelhavet sammen med det enorme Admiral Kuznetsov og et par andre støtteskibe fra den russiske Nordlige Flåde.

Hangarskibet Admiral Kuznetsov er den russiske flådes flagskib og i øvrigt det eneste operative hangarskib, som Rusland i øjeblikket råder over.

Russisk flåde på vej til øvelse i Caribien
Nyhedsbureauet AFP skriver at andre russiske flådeskibe er på vej til en øvelse i Caribien i hvad der opfattes som en 'bytter' i forhold til USA's flådes tilstedeværelse tæt på Ruslands grænser.

Flådeøvelse i Middelhavet
Destroyeren Admiral Levchenko vil møde hangarskibet Admiral Kuznetsov i Middelhavet til øvelse.

Det er set før at Rusland for at matche USA såvel udenrigs- som indenrigspolitisk leverer opvisning i potentiel militær slagkraft i Middelhavet. Til sammenligning har US Navy ifølge egne oplysninger 11 operative hangarskibe.

Herunder Youtube video med Lissabons julegæst Admiral Levchenko og hangarskibet Admiral Kuznetsov i Middelhavet i 2007:


Se også:
Ark Royal hangarskibet besøger Lissabon

Din vurdering:Benfica i UEFA Cup turneringen med ryggen mod muren

UPDATE: Benfica er ude af UEFA Cup turneringen efter at have tabt til Metalist.

Benfica møder den 18. december ukrainske Metalist i UEFA Cup turneringen i Lissabon. Lige som for danske FCK i UEFA Cup gruppe G er kravet en sejr for at gå videre til næste runde. 

Den stolte Lissabon-klub Benfica klarer sig i øjeblikket forrygende i den hjemlige turnering, som i år 2008/2009 sæsonen kaldes Sagres-ligaen.

Målfest på Madeira
Senest blev det bevidst på Madeira, hvor de røde fra Lissabon lammetævede stakkels Maritimo, som normalt ikke er noget dårligt hold.

Havde Madeira guvernør og selvbestaltede 'økonge' gennem en menneskealder Alberto João Jardim vidst det, havde han nok ikke været at finde på tilskuerpladserne. Madeiras stolthed Maritimo tabte til Benfica med 6 mål mod 0 - det vil man sent glemme på Cristiano Ronaldos fødeø.

Benfica fører da også midt i december 2008 Sagres ligaen i Portugal med 25 point for 11 kampe, hvilket er komfortable 5 point foran hovedfjenden FC Porto, som dog kun har spillet 10 kampe. Se den øjeblikkelige stilling i Sagres ligaen på fodboldavisen A Bola (bolden).

Dårlig performance i UEFA Cup af Benfica
På trods af hjemlig succes er det faktisk gået rigtigt dårligt for Benfica i 2008 i international sammenhæng.

Mens Sporting og Porto er videre i Champions League sammenhæng, og selv den lille klub Braga fra Nordportugal har kvalificeret sig videre fra UEFA Cup gruppespillet i gruppe E, er Benfica nærmest i en umulig situation før torsdagens kampe i gruppe B i UEFA Cupen.

Benfica er bundprop i gruppe B med kun ét point for 3 kampe. Se stillingen på UEFA hjemmesiden.

Kravet for videre deltagelse er derfor ikke blot en sejr til Benfica, men samtidig skal Olympiacos og Hertha Berlin spille uafgjort i Grækenland for at Benfica har en chance i UEFA Cup gruppe B. Og som om det ikke var nok skal Benfica med al sandsynlighed vinde med en betragtelig margin for at kunne gøre sig nogen forhåbninger om at gå videre.

Fra UEFA gruppe B er allerede kvalificeret Galatasaray og Benficas modstander Metalist fra Ukraine. Olympiacos med 3 point står til at vinde den 3. adgangsbillet til næste runde, men Hertha Berlin med 2 point kan med sejr over den græske klub overtage pladsen.

Kampen Benfica-Metalist spilles den 18. december kl. 20.45 dansk tid.

FCK København kan stadig kvalificere sig
FCK København møder allerede onsdag den 17. december 2008 Club Brugge på udebane i gruppe G kl. 20.45.

Kravet til FCK er en sejr, som vil give den københavnske klub 3. pladsen efter St. Etienne og Valencia i UEFA gruppe G.

Se også:
UEFA Cup turneringens kampe og resultater

Din vurdering:Julemænd fra Porto i Guinness Rekordbog

I Porto har der søndag den 14. december været afholdt optog for julemænd. Arrangørerne mener at årets optog omfattede 14.200 udklædte Porto-indbyggere, hvilket er det største antal nogensinde.

De mange julemænd i Porto overgår dermed antallet af julemænd i den nordirske by Derry, som sidste år stillede med hele 12.965 personer i julemandskostume. Det er dog stadig op til folkene fra Guinness Book of Records at godkende Porto som ny rekord-by.

Faktisk var hele der hele 17.200 julemænd tilmeldt, men da vejret blev dårlig, kunne ikke alle møde op.

Julemands-optoget er efterhånden ved at være en vigtig social begivenhed i Porto. Det starter om eftermiddagen og varer til et godt stykke ud på aftenen. Alle betaler én euro for at være med, og pengene går til hjælp til mindre velstillede børn i Porto området.

Se optagelser af julemændene i Porto på RTP TV-kanalen.

Natal D'Ouro i Porto indtil 6. januar 2009
Optoget med de mange julemænd er en del af byen Portos juleprogram Natal D'Ouro 2008/2009.

Aktiviteterne omfatter desuden:

  • Isbane/skøjtenbane på Praça D. João I (Avenida dos Aliados)
  • Terra dos Pais Natal - teater for børn på Praça dos Poveiros (Avenida dos Aliados)
  • Roda D’Ouro (Roda Gigante) – stort pariserhjul ved Dourofloden
  • Exposição Casa da Sorte – Juleudstilling i 'Lykkens Hus' på Praça Gomes Teixeira
  • Ponte D’Ouro – Ponte Luís I. Lysdekorationer på Portos mest berømte bro over Douro fra 18. december
  • Desfile Natal D’Ouro (Desfile de Pais Natal) – Julemændenes optog den 16. december
  • Julekoncert den 20. december kl. 18 på Avenida dos Aliados

Aktiviteterne er finder sted mellem 14 og 21 på hverdage og 10 til 21 i weekenden. 1. juledag dog fra 14 til 19. Juleaftensdag og nytårsaftensdag fra 14 til 17.

Der er gratis adgang. Se mere på Portos bystyrets hjemmeside (portugisisk).

Se også:
Jul for børn i Lissabon
Juleby og julemarked i Óbidos
Julemanden i Portugal og Brasilien

Din vurdering:Danmark - Portugal: VM lodtrækning i håndbold

Danmark skal møde Portugal i to VM Playoff kampe i kvindehåndbold. Kampene mellem Danmark og Portugal spilles i juni 2009, og den samlede vinder kvalificerer sig direkte til VM i Kina i 2009.

De danske håndboldkvinder med træner Jan Pytlick i spidsen udtrykte efter gårdsdagens lodtrækning stor glæde over at skulle møde useedede Portugal. Portugal debuterede ved det netop afholdte EM i Makedonien, men formåede ikke at gå videre fra den indledende runde efter store nederlag til Norge, Ukraine og Spanien.

De portugisiske håndboldkvinder havde ellers overraskende kvalificeret sig til EM ved ganske overbevisende at slå Polen i to kvalifikationskampe.

Særligt de portugisiske bagspillere Alexandrina Barbosa og Juliana Sousa er de drivende kræfter på det portugisiske kvindelandshold, der er teknisk dygtigt.

Drama før lodtrækningen
Forud for lodtrækningen udspillede der sig et mindre drama, idet der pludselig opstod tvivl om hvorvidt Danmark med sin 11. plads ved EM skulle placeres i første seedningslag, som en 11. plads normalt burde give adgang til efter de hidtidige regler. Det Europæiske Håndboldforbund besluttede nemlig i stedet ganske overraskende at der skulle trækkes lod om hvorvidt Danmark eller Hviderusland, der blev nr. 12, skulle placeres i første eller andet seedningslag. Denne lodtrækning faldt dog heldigt ud for Danmark. Hviderusland trak nitten, og må ud i play off-kampe mod de stærke Rumænske håndboldkvinder.

Lodtrækningen udløste følgende VM playoff-kampe i kvindehåndbold:

Danmark-Portugal

Slovakiet-Ungarn

Sverige-Montenegro

Serbien-Tyskland

Kroatien-Frankrig

Hviderusland-Rumænien

Makedonien-Østrig

Ukraine-Holland

VM i Kina afholdes i perioden 28. november - 13. december 2009.
Det er blot anden gang i historien at VM i kvindehåndbold afholdes uden for Europa.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »