Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Julemanden på portugisisk

Julemanden hedder i Portugal Pai Natal (jule-far) og ser ud som han gør i de nordiske lande.

Papai Noel i Brasilien
I Brasilien derimod hedder julemanden Papai Noel, som nærmest kan oversættes med far Noah. I Brasilien ligner julemanden også sig selv, men har dog ofte knap så varmt tøj, som er lavet af silke, da Brasilien ved juletid er i den varme sommermåned december.

Julemanden får i Portugal hjælp af jesusbarnet eller på portugisisk Menino Jesus med alle gaverne. I Brasilien ved børnene selvfølgelig at julemanden bor i Grønland og ikke i Finland eller Lapland, som nogen i Portugal og andre lande tror.

I Brasilien går julemanden nogen steder rundt og putter slik og godter i børnenes sko, som de har stillet udenfor inden julemanden kommer forbi den 25. december om morgenen. Andre steder i Brasilien får børnene ligesom de fleste steder i Portugal gaver den 24. december om aftenen.

I Portugal kommer julemanden ned gennem skorstenen og lægger gaverne under juletræet eller i sko ved pejsen. Børnene i Brasilien hænger sokker op ved vinduet eller døren til gaver for mange steder i Brasilien har man ikke nogen skorsten. Forældrene i Brasilien har gemt gaverne inde i huset, og visse steder er der tradition for at børnene først får gaverne, når de har lavet morgenmad til forældrene om morgenen den 25.

I Portugal ønskes 'Feliz Natal' eller 'Boas Festas', mens man i Brasilien oftest siger 'Boas Festas', som kan oversættes med god ferie eller god fest. Der er i Brasilien fyrværkeri i de større byer juleaften den 24. december.

Oplysninger om julemanden i Brasilien og Portugal er fundet på nettet og specielt for Brasiliens vedkommende er der mange vidt forskellige traditioner inspireret af USA og Europa herunder ikke mindst Portugal.

Verdens største flydende juletræ i Brasilien
I Rio de Janeiro i Brasilien blev verdens største flydende juletræ tændt den 29. november 2008.

Herunder Youtube video fra Lagoa Rodrigo de Freitas, som er en stor sø i den sydlige del af Rio:


Relaterede artikler:
Jul i Portugal
Jul og Nytår på Madeira
Vejret i Rio de JaneiroKommentarer

Endnu ingen kommentarer