Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Krydstogtskibe strømmer til Lissabon

Lissabon har i perioden januar 2008 til og med oktober 2008 da denne artikel blev skrevet haft besøg af 267 cruise skibe.

I alt har de mange krydstogtskibe medbragt 349.000 gæster til Portugals hovedstad heraf mange amerikanske turister, skrev Turismo de Portugal i oktober.

Totalt set fik Lissabon besøg af 308 cruise skibe i år 2008, hvilket var ny rekord.

De ofte meget store krydtogtskibe lagde til ved én af Lissabons 3 cruise terminaler:

  • Terminal de Cruzeiros da Rocha Conde de Óbidos
  • Terminal de Cruzeiros de Alcântara
    (også kaldet Docas området)
  • Terminal de Cruzeiros de Santa Apolónia
    (Lissabon centrum)

Cruise skibe på Tejo floden
For indbyggere på Lissabonkysten fra Lissabon til Cascais har cruise skibene været et endog meget hyppigt syn på Tejo-floden i sommeren 2008.

De besøgende krydstogtsgæster har naturligt nok som oftest kun besøgt Lissabon, men selv i kystbyen Cascais 35 kilometer vest for hovedstaden, har man kunnet mærke øget besøg af eftermiddagsgæster fra de mange krydstogtskibe.

Antallet af besøgende med krydstogtsskibe i Lissabon er steget med hele 44% i forhold til samme periode 2007. Se liste over alle cruise-skibe i Lissabon i 2008 (åbner som pdf) fra Lissabons havnemyndigheder.

Berømte krydstogtskibe i Lissabon i 2008
Det uden sammenligning mest berømte krydstogtsskib i Lissabon i 2008 var Queen Elizabeth 2, som besøgte Lissabon for sidste gang inden det omdannes til Hotel i Dubai. Lissabon blev besøgt på QE2's sidste krydstogt blandt andet fordi Portugals hovedstad faktisk er Queen Elizabeth 2 krydstogtsskibets 3. mest besøgte destination efter New York og Southampton.

Verdens største krydstogtsskib Indenpendence of the Seas var også på besøg i 2008 efter at skibet sneg sig under Storebæltsbroen på vej fra værftet i Finland med et en god meters penge mellem øverste mast og Storebæltsbroen.

Et andet berømt kæmpemæssigt krydstogtsskib på besøg i 2008 var Brilliance of the Seas, og cruise skibet forventes til Lissabon igen allerede den 17. december 2008 og igen i 2009.

Hertil kommer besøg i 2008 af et meget stort antal relativt 'små' krydstogtsskibe, som Costa Mediterranea, familie krydstogtskibet MS Ventura (med Scalextric racerbane) og Norwegian Jade, som også tidligere har besøgt Lissabon på krydstogt under navnet Pride of Hawai.

Til nytår 2008 / 2009 vil den spritnye Florida-baserede cruise skib MSC Fantasia ligge i Lissabon. Se video med MSC Fantasia herunder:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer