Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fodboldklubben Braga videre i UEFA Cup'en

På trods af at der stadig resterer én spillerunde i gruppespillet i UEFA Cup'en har Braga allerede kvalificeret sig til den såkaldte Round of 32 sammen med Wolfsburg og Milan.

Den gode nyhed for den fodboldglade nordportugisiske by blev en kendsgerning efter 1-2 resultatet i Holland over klubben Heerenveen med danske Kristian Bak Nielsen på holdet.

Fodboldklubben Braga's bedste resultat
Det hidtil bedste resultat i en international turnering var netop en plads i Round of 32 i UEFA cup'en i sæsonen 2007/2008, hvor Braga S.C. dog blev slået to gange af Werder Bremen.

Lodtrækningen til kampene i round of 32 finder sted den 19. december 2008 i den schweitziske by Nyon.

Se mere om kampene i UEFA gruppespillet 2008. På UEFA hjemmesiden kan ses den øjeblikkelige stilling i UEFA Cup grupperne. 

Braga Stadion
Braga S.C fodboldklubben er i øvrigt berømt for sit smukke fodboldstadion Estádio Axa, som har plads til godt 30.000 tilskuere. Braga stadion regnes for et af verdens smukkeste stadions.

Bystyret, som ejer det dyre stadion bygget til Euro 2004 europamesterskabet, er dog ikke helt enige i navnet. Så på rådhuset går Braga stadion under kælenavnet 'stenbruddet', hvilket ikke er tilfældigt da det bogstaveligt talt er sprængt ind i en klippe.

Braga S.C. fodboldklubben betaler efter sigende kun 500 euro om året i leje for 'stenbruddet', og derfor er det ikke faldet i god jord hos alle byrødderne at Braga S.C. har omdøbt stadion i forbindelse med en sponsoraftale med forsikringsvirksomheden Axa.

Et dansk konsulentfirma inden for vindteknologi var med til at rådgive om konstruktionen af Braga Stadion. Force Technology har med egen vindtunnel i København sørget for at man på Braga stadion ikke føler sig så vindblæst som på en gåtur i Ørestaden på Amager. Se også artikel i Ingeniøren.

Herunder youtube video med modeller og billeder fra Braga Stadion:
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer