Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisisk familie vandt stor gevinst i USA

Husmoder Clelia Lopes havde som sædvanligt købt en lottoriseddel i det lokale portugisisk ejede supermarked i byen Union Township, som ligger i staten New Jersey, USA. Der gik nogen dage efter lotto-trækningen, hvor hun glemte alt om lottokuponen.

Da hun og hendes mand Mario, som er arbejdsleder i bygningsindustrien, fandt ud af, hvad hun havde i tasken gik turen direkte til banken, hvor en sikkerhedsboks blev lejet til lottokuponen. Den viste sig nemlig at have en værdi på 126 millioner amerikanske dollars svarende til omkring 725 millioner danske kroner. Det var i juli 2008, og da familien ikke havde lyst til at blive berømte, er historien først nu landet i de amerikanske medier.

Mange portugisere i New Jersey i USA
Ægteparret Mario and Clelia Lopes stammer fra det centrale Portugal og tilhører den relativt store portugisiske befolkningsgruppe i Union Township, som er en forstad til Newark i New Jersey vest for New York. Omkring 7% af alle indbyggerne i byen er af portugisisk afstamning, og af de indbyggere i byen, som ikke er født i USA, udgør portugiserne den største nationalitetsgruppe med hele 14%.

Det har taget ægteparret Lopes et stykke tid at finde ud af, hvad der skal ske efter at lotterigevinsten faldt ned fra himlen. Selv med fratræk af 25% amerikansk skat er der et betragteligt beløb på kontoen. Via familiens advokat har Lopes familien ladet forstå at de er meget glade omend også lidt nervøse. Mario Lopes på 55 taler engelsk, men er dog fortsat bedre tilpas på portugisisk, mens fru Lopes foretrækker ikke at udtale sig.

Til den obligatoriske pressekonference (som familien sikkert har forsøgt at undgå) mødte herr og fru Lopes til pressens overraskelse op med hele 3 advokater: Én til at håndtere forholdet til Lotteriet, én til at varetage deres ejendomsinvesteringer og én til at klare skattespørgsmål.  

I USA lever der ifølge Den amerikanske Ambassade i Lissabon op mod en halv million portugisere eller amerikanere af portugisisk afstamning. Chancen for at vinde den store gevindst i det amerikanske Mega Millions lotteri er omkring 175 millioner til 1.

Se historien om den store lotterigevindst på New Jersey Herald. Herunder youtube video med det heldige portugisiske par:

 

Relaterede artikler:
Spilleglade portugisere i kø for at købe lodsedler
Pokerturnering på Casino Estoril i februar 2009


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer