Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stort motorvejsprojekt i Nordportugal

Den portugisiske premieminister José Sócrates annoncerede under et besøg i byen Bragança i Nordportugal onsdag den 10. december 2008 at bygningen at den såkaldte Transmontana motorvej vil begynde inden længe.

Transmontana motorvejen eller på portugisisk Auto-estrada Transmontana vil forbinde to af de største byer i Transmontana regionen Bragança og Vila Real med hinanden.

IP4 farligste vej i Portugal
I øjeblikket udgøres forbindelsen af hovedvej IP4, som regnes for den farligste vej i Portugal. Tæt på 300 har mistet livet på IP4 over 10 år, skriver SIC.

Den nye motorvej til erstatning af IP4 mellem Bragança og Vila Real kommer til at koste 440 millioner euro, og de 186 kilometer ventes at stå færdig i år 2011.

Den nye forbindelse bliver den første motorvej i Transmontana-området, og kun strækningerne tæt på de store byer planlægges at blive betalingsmotorvej. Vejen benævnes i europæisk sammenhæng som E82 og er en del af hovedfærdselsåren fra Porto til Spanien.

Entreprenørvirksomheden Soares da Costa vil stå for opgaven. Se mere om Portugals motorveje på Estradas de Portugal hjemmesiden.

Herunder kort over Transmontana området med IP4 hovedvejen:


View Larger MapKommentarer

Endnu ingen kommentarer