Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Guinness Rekordbog optager julekrybbe fra Portugal

Sognet Priscos har den iberiske halvøs største presépio.

Presépio eller på dansk julekrybbe er en katolsk tradition, og i Braga sognet Priscos har man fået værket bedømt, og ifølge Portugals Turistorganisation, sågar accepteret af Guinness Rekordbog.

Presépio i Portugal
Traditionen med at opstille kunstfærdige scenerier af jesusbarnet, jomfru Maria, de tre vise mænd, køer og får med videre holdes i hævd i hele Portugal.

Få steder er man dog mere religiøst interesserede end i den hellige by Braga i Nordportugal, og det er naturligvis her den største julekrybbe i Guinness Rekordbog bør komme fra.

Stor deltagelse i levende julekrybbe
Det er tredje år man går rigtigt til den, og julekrybben i Braga har i den grad fået vokseværk.

Fader João Torres i Priscos sognet har ved siden af sin kirke lagt beslag på 400 kvadratmeter og fået hjælp fra 160 sognebørn (herunder mange børn) til at være levende figurer. Desuden har han med velvillig bistand fra lokale landmænd indskrevet et antal geder og får til at medvirke.

Julekrybben går naturligt videre end en normal stor julekrybbe i Potugal med de faste deltagere Jomfru Maria, Jesus og vise mænd.

I Braga julekrybben skildres store dele af Jesu liv.  Det tager en time at se det hele og er en oplevelse både for tilskuerne og de medvirkende uanset religiøs observans.

Herunder en youtube-video med smagsprøver. Julekrybben i Braga 'fungerer' på udvalgte dage indtil 11. januar 2009.


Se også:
Jul i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer