Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Paula Rego malerier i Algês

Et stort udvalg af arbejder af Portugals måske kendteste nulevende maler Paula Rego kan ses indtil den 18. januar 2009 i Palácio Anjos i Lissabon forstaden Algês (se kort nedenfor).

Paula Rêgo blev født i Lissabon i 1935, og hun begyndte allerede som 4-årig at male. Paula Rego's relativt rige forældre sendte hende på den engelske skole St. Julians i Carcavelos, som så mange andre velstillede portugisere stadig gør for at give deres børn muligheden for senere at studere og arbejde i udlandet. 

Paula kom til London for at læse fortsatte i London på Slade School of Art, hvor hun mødte og senere efter at være blevet gravid blev gift med kunstneren Victor Willing, som også gik på skolen.

Se også: Nyt Paula Rego museum i Cascais.

Malerier med spændinger, dyr og mennesker
Af og til bruger Paula Rego dyr i sine malerier i stedet for mennesker, men hendes billeder handler som oftest om menneskelig dominans eller det modsatte. Også kvinders oplevelser og roller er et yndet tema.

Paula Rego er født stort set samtidig med at diktatoren Salazar kom til magten i Portugal, og det har haft stor indflydelse på hendes arbejder.

Som følge af hendes dobbelte tilhørsforhold til England og Portugal og familiens økonomiske muligheder, kunne Rego betragte Portugal lidt på afstand såvel ude- som indefra.

Kendt navn i Portugal og England
Paula Rego blev et kendt navn i Portugals kunstmiljø allerede i 1960'erne. Til gengæld gik der endnu omkring 25 år, før hendes malerier fik opmærksomhed i England.

I dag er Paula Rego særdeles velhavende. Hun bor i den smukke Hampstead-bydel og har studie i Kentish Town. Hendes billeder sælges for op til flere hundrede tusinde pund stykket.

Livet har dog ikke kun været en dans på roser for rigmandsdatteren fra Lissabon. Familien i Portugal mistede sin formue efter diktaturets fald i 1975, og inden Paula Rego kunne blive gift med sit livs kærlighed, skullle han lige skilles fra sin kone først. Victor Willing døde relativt tidligt i 1988 efter års sygdom.

Alt har har været med til at forme Paula Rego. Se en meget bedre introduktion til den portugisiske kunstner på The Times.

Herunder Youtube video med Paula Rego billeder:


Herunder kort over det vestlige Lissabon med angivelse af Palácio Anjos i Algês:


View Larger MapKommentarer

Endnu ingen kommentarer