Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Biodiesel fra Castelo Branco i Portugal fra 2010

Portugals målrettede satsning på at frigøre sig fra olie-afhængighed har allerede medført store investeringer i sol-, vin- og bølgeenergi.

Udviklingen af biodiesel-anlæg er først nu ved at komme op i fart. Forbruget af biodiesel i Portugal var i 2005 tæt på nul, men allerede i 2007 udgjorde landets forbrug det 5. største i EU efter Tyskland, Frankrig, Østrig, England og Spanien.

Portugals regering har sat sig som mål at producere 600.000 tons bio-brændstof årligt i år 2010.  For at nå dette mål vedtog den portugisiske regering allerede i 2003 en lempelig beskatningsordning for bio-brændstof.

Biodiesel fra Castelo Branco 
Fra år 2010 vil der i industiparken ved den nordportugisiske by Castelo Branco blive produceret biodiesel af olieholdige planter.

De olieholdige råvarer vil primært komme fra Angola, hvor virksomheden Gleinol sammen med Angolas regering og et antal olieselskaber har investeret i over 13.000 hektarer til biodiesel-produktion. 

Castelo Branco virksomheden Gleinol regner med at beskæftige 25 mand i Nordportugal, når anlægget står færdigt.

Se også rapport fra Den Amerikanske Udenrigstjeneste om produktion og anvendelse af biobrændstof på den Iberiske Halvø (åbner som pdf)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer