Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal og Ungarn tillader arbejdere fra Rumænien og Bulgarien

Portugal har sammet med Ungarn åbnet mulighed for at rumænske og bulgarske statsborgere kan søge arbejde på lige fod med landenes egne borgere.

Beslutningen sker efter at både Spanien og Grækenland ved årsskiftet vedtog en lignende lovgivning.

Dermed er der muligheder for rumænske og bulgarske arbejdssøgende i 16 ud af EU's 27 lande.

Danmark åbner for arbejdskraft i maj 2009
Danmark vil den 1. maj 2009 følge Portugal og fjerne administrative begrænsninger på den udenlandske arbejdskraft fra de nye EU-lande herunder Rumænien og Bulgarien.

Det gælder også arbejdssøgende borgerne fra de 10 lande, som i 2004 blev optaget som medlemmer af EU: Estland, Letland, Litauen, Polen, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Cypern og Malta.

Herefter vil 10 lande fortsat have restriktioner på arbejdere fra Rumænien og Bulgarien. Det drejer sig om Frankrig, Italien, Storbritannien, Irland, Luxembourg, Malta, Holland, Østrig, Belgien og Tyskland. Alle EU-lande har forpligtet sig til at udfase restriktionerne senest d. 31. december år 2013.

Schweiz med i Schengen
Schweiz har efter tiltagende bureaukratiske problemer med grænsekontrollen valgt at tilslutte sig Den Europæiske Pasunion også kaldet Schengen.

Schweiz blev medlem af Schengen samarbejdet den 12. december 2008. Det er dog først i slutningen af marts 2009 at Schweiz bliver fuldgyldigt Schengen-medlem, når lufthavnene i Schweiz overgår til at følge Schengen-samarbejdets regler.

Lilliput-staten Lichtenstein følger i Schweiz fodspor og forventes at blive Schengen medlem i november 2009.

Storbritanien og Irland står fortsat uden for Schengen samarbejdet.

Se mere om Schengen-samarbejdet, som har navn efter en lille by i Luxembourg. Kommentarer

Endnu ingen kommentarer