Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisisk kærlighed og poesi på CaféTeatret 26 april 2009

Kulturopa og kortfilms-entusiasterne i foreningen FilmPlatform viser den 26. april 2009 portugisiske kortfilm på Café Teatret i Skindergade i København.

FilmPlatform
FilmPlatform beskriver sig selv som Københavns nye rum for danske og udenlandske kortfilm. Netværket består af filmmagere, men alle med interesse for kortfilm kan deltage - også uden at have den store erfaring. Se mere på FilmPlatforms hjemmeside.

Kulturopa
Kulturopa er et uafhængigt filmselskab, kulturelt event-bureau og desuden konsulentvirksomhed for individuelle kunstnere og kulturelle organisationer. Kulturopa har ved mange lejligheder medvirket til at vise såvel portugisiske kortfilm som portugisiske spillefilm i København.

Hos Kulturopa har Portugal en særlig høj stjerne, og Kulturopas hjemmeside er unik derved at den også er oversat til portugisisk.

Portugisiske kortfilm på CaféTeatret
Kulturopa skriver:
"Søndag den 26. april 2009 præsenterer FilmPlatform årets første Vis.din.film-program. Der lægges ud med programmet "Kærlighed på portugisisk", som består af 5 nye portugisiske kortfilm. Programmet er udvalgt og præsenteres af Kulturopa (Mia Degner).

Det handler om kærlighedens og tiltrækningens svære kunst, om uskyldighed, opofrelse og angst, når vi kigger nærmere på, hvad der rører sig på den portugisiske filmscene og kærlighedsfront."

Filmene, som vises er:

 • "Júlio" af Gonçalo Robalo. 2007. 6'38. Fiktion
  Mand tiltrækkes af kvinde. Kvinde ignorerer mand. Mand gør noget. Kvinde ser mand. En lille film om tiltrækningens svære kunst.
 • "The summer of Rita M." af Tiago Nunes. 2006. 13'58. Fiktion
  En uge før eksamen giver João op. Rita, hans kæreste, er fast besluttet på at få ham til at studere, så han kan komme på universitetet. Men i forsøget på at hjælpe ham, glemmer hun sig selv.
 • "The Garden of Chemistry's Delights" af Jorge Sá. 2006. 12'00. Fiktion
  Der er et sted, hvor monstre og engle mødes. Der er et tidspunkt, hvor engle tryllebindes og deres uskyld ødelægges i fascinationen af de magiske monstre.
 • "Wrap-a-round" af, Eduardo Abrantes. 2007. 7'17. Fiktion
  En ung kvinde og en ung mand mødes i en karrusel, men bliver væk fra hinanden, mens det hele drejer rundt. 
 • "Agony" af Vasco Portugal & Vasco Santos.  2006. 2'20. Eksperimental
  Et forstyrrende, men poetisk dokument om angstens og frustrationens voldsomme væsner.

Kulturopa producerer også selv kortfilm. Herunder 'Den Første Dag' af Mia Degner fra oktober 2008:


Se også:
Portugisiske film på Cinemateket september 2008
Premiere på den Saramago baserede film Blindness med Julia Moore 
Portugisisk KulturKommentarer

Endnu ingen kommentarer