Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Bonsai Museum i Sintra med kursus i pasning af Bonsai træer

Sintra området nordvest for Lissabon er et af de flotteste naturområder i Portugal.

Byen Sintra er en turistmagnet og med god grund. Som følge af Sintras høje status over mange hundrede år først som højtliggende placering for magthavernes fæstninger og senere som kongefamiliens foretrukne ferie-residens, er der et utal af smukke bygninger og haver i og omkring Sintra.

Mange besøgende når derfor slet ikke at opdage et lille usædvanligt museum og tilhørende planteskole i Sintras vestlige del tæt på parken Parque Natural de Sintra-Cascais 

Bonsai træer i Portugal
Bonsai træer er en japansk tradition. Meget kort fortalt er træer for japanerne de vigtigste planter, og derfor dyrkes de også i potter (skåle). Bonsai kan oversættes med træ i skål eller måske nærmere 'skål plantet'.

I Sintra har der eksisteret et Bonsai Museum siden 1997. Museet er familie-ejet og startede for over 25 år siden som en ganske normal planteskole.

Bonsai træerne i Sintra er i øvrigt typisk planter, som kan findes i normal størrelse i den lokale fauna i og omkring Sintra.

Der er i øvrigt gratis adgang og planteskolen sælger et stort udvalg af tilbehør og redskaber til pasning af bonsai træer. Det er også muligt som regel på bestilling at købe bonsai træer eller forberedte bonsaitræer (potensai).

Pasning af Bonsai træer
Dyrkning af Bonsai træerne begyndte som en hobby, men er nu en turistattraktion ikke langt fra Sintras gamle bydel - og selvfølgelig også stadig del af planteskolen.

Der arrangeres 8-dages kurser i den ædle Bonsai-kunst (det er ikke så let som det ser ud). I Sintra mener bonsai-enthusiasterne at der er tale om 90% kunst og bonsai færdigheder og 10% gartner- og planteskole-viden.

Ud over at være svært, tager det også lang tid at skabe et rigtigt bonsai træ. Som følge heraf sælges de bedst dyrkede bonsai træer ofte for meget høje beløb.

Se mere om kursus i pasning af bonsai træer på bonsai museets hjemmeside (på portugisisk).

Herunder video fra besøg på bonsai museet i Sintra:Bonsai hospital i Sintra
Bonsai museet driver også en såkaldt hospitals-afdeling for Bonsai træer, som trænger til ekstra pleje.

Herunder video (på portugisisk) fra Sintras Bonsai Museum med museums-ejer og bonsai enthusiast Marco Rodrigues:Turforslag - sådan finder man Bonsai Museet
Byen Sintra er spredt ud over et stort område, men Bonsai Museet er relativt let at finde. Det er dog lettest såfremt man er i bil på turen til Sintra.

Herunder kort over Sintra:


Se større kortKommentarer

Endnu ingen kommentarer