Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Maradona i Portugal

Den verdensberømte argentinske fodboldstjerne Diego Maradona er i Portugal.

Maradona skal besøge Benfica under opholdet i Lissabon, som er en del af en verdensomspændende tour.

Det fodboldglade Portugal har taget godt imod ham, og den gamle portugisiske fodboldstjerne Eusebio var også i lufthavnen den 14. januar for at tage imod. Journalisterne blev dog skuffede, da det lykkedes Maradona at undslippe pressens søgelys.

Maradona var i 1980'erne en i særklasse god fodboldspiller, som dog ikke stod tilbage for at bruge hånden i det meget omdiskurerede opgør mellem Argentina og England under VM i 1986 i Mexico.

Herunder derfor et meget uautoriseret interview af den portugisiske Fado-stjerne Mariza, hvor gæsten Maradona bryder ud i Fado-sang om sine genvorligheder med kokain (desværre kun på portugisisk):


Maradonas hævn over England under VM i 1986
England og Argentina havde i 1982 været i krig om en øgruppe ved navn Falklandsøerne eller på argentinsk Malvinerne ud for Argentinas kyst. Til argentinernes store fortrydelse havde de overlegent udstyrede engelske tropper jaget de argentinske soldater på flugt i en kort, men blodig krig for begge parter. Der var således en højspændt atmosfære, da Argentina skulle møde England i World Cup turneringen i fodbold blot fire år efter krigen om Falklandsøerne. 

Argentinerne trak det længste strå i fodboldkampen takket være to mål af Maradona.

Det ene mål går under betegnelsen 'Guds Hånd' efter Maradonas kommentarer til sin scoring 1-0 scoring mod det engelske landshold. Han mente at 'Gud' stod ham bi da han med sine 1,68 med hovedet nåede over målmand Peter Shilton's (højde 1,86) udstrakte hænder. Den tætbyggede argentiner har dog siden indrømmet at han vist kom til at spille håndbold uden at dommeren opdagede det. Maradona var faktisk nødt til at tilskynde sine holdkammereater til at omfavne sig efter scoringen af frygt for at dommeren ellers ville underkende hans, for alle andre end dommeren, åbenlyse snyd.

Lidt senere i samme kamp lavede Maradona et klasse-mål (uden snyd) ved at uddrible 6 englændere inklusive den engelske målmand Peter Shilton.

Kampen blev vundet af Argentina med 2-1 og blev afgørende for Argentinas vej til at vinde World Cup turneringen i 1986.

I England husker man stadig snydeproppen Maradona for alt andet end at være en god fodboldspiller. Maradona forsøgte selv i 2002 at gyde olie på de engelske vande ved at udtale at havde de engelske forsvarere ikke været så noble ikke at bruge (beskidte) 'tricks' mod ham, kunne hans andet mål i kampen Argentina-England i 1986 aldrig kunnet lade sig gøre. Det hjalp ikke meget på Maradonas ry i England - han er stadig hadet af de fleste engelske fans.

Se én af verdenshistoriens flotteste drible-ture fra Argentina-England kampen i Mexico i 1986 herunder:

 Problembarnet Maradona er nu argentinsk landstræner
Maradonas evner som fodboldspiller i sine unge dage er der ingen som stiller spørgsmål ved. Til gengæld har levemanden haft sine problemer med både vægten og forbudte stimulanser herunder kokain.

Det ser dog ud til at han nu er ved at være frisk igen efter mange år med et meget udsvævende liv på kanten af selvdestruktion.

Maradona er i Argentina nationalhelt af to årsager: Dels var han en gudsbenådet fodboldspiller og dels tævede han englænderne som tak for sidst for Falklandsøerne. Det glemmer man aldrig i Argentina. Så må fremtiden vise om den lille prop med det store smil og guldurene på begge arme (så han kan se hvad klokken er, hvor begge døtre befinder sig i verden) kan klare landstrænerjobbet i Argentina, som han for nyligt har overtaget. Uanset hvad, vil Maradona altid blive tilgivet - i Argentina.


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer