Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Den danske bilportal Autocom åbner i Portugal

Autocom er én af to succesfulde danske virksomheder med fokus på at betjene den danske bilbranche med data, management-systemer og prisinformation på såvel nye som brugte biler.

I Danmark har Autocom gennem mange år tilbudt online bilsalg på auktion og har desuden udviklet portalen Bilpriser.dk, som servicerer både private og forhandlere med prisinformation.

Største danske konkurrent Ebay
Den anden store bilportal i Danmark ved navn Bilbasen.dk var indtil for nyligt ejet af Den Blå Avis, som dog sidst i 2008 lod den internationale online gigant Ebay købe forretningen for et beløb i omegnen af 2,1 milliarder kroner.

Det giver for tiden den tidligere ejer af Den Blå Avis Karsten Ree en renteindtægt i det runde hjørne af 300.000 kroner - om dagen.

Bilbasen har ligeledes en B2B (business to business) del, som henvender sig udelukkende til forhandlere. Denne del af Ebays forretning hedder Trade2Trade. Desuden ejer Ebay en andel i virksomheden Bilinfo, som servicerer danske forhandlere med IT systemer og prisdata.

Autocom aktiv i Europa
Autocom er allerede aktiv i en række europæiske lande. Langt de fleste steder i Europa markedsføres Autocom under navnet Autorola, hvis primære produkt er online-bilauktioner i de enkelte lande.

Det har dog ikke altid været lige let for Autorola at slå igennem. I England for eksempel er bilforhandlere ikke vant til at beskrive hver en fejl og ridse på bilerne til engros-salg, og Autorolas grundige og forholdsvis tidskrævende registreringsprocedure faldt ikke i alle engelske bilhandleres smag. Autorola er dog stadig i England, som er et af de mest økonomisk interessante markeder for engrossalg af biler i Europa.

Autorolas største danske konkurrent er i øvrigt også til stede i England, hvor Trade2Trade UK snart kan holde 10 års jubilæum, ganske vist med et koncept, som ikke bygger på auktioner.

Autorola i Portugal
I Lissabon har Autocom ansat 38-årige Miguel Vassalo som Country Manager.

Vassalo, som er ingeniør og MBA, har en fortid hos blandt andet Suzuki og Saab bilimport i Portugal.

Onsdag den 28. januar 2009 have Autorola Portugal godt 300 biler på online-auktion. Se mere om bilauktion hos Autorola i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer