Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fantasporto - Portugals kendteste filmfestival

I Portugals næststørste by Porto afholdes der i slutningen af februar Fantasporto filmfestival i Rivoli Teatret i byens centrum.

Fantasporto er et stort event i Porto og ifølge Variety International Film Guide blandt de 25 mest betydende filmfestivaller i verden.

Fantasportos oprindelse
Filmfestivallen i Porto blev grundlagt for 30 år siden som en 'underground' filmfestival for Sci-fi og fantasi-film - inklusive de mere hårdtslående og bloddryppende film. Det var en gruppe af lokale enthusiastiske filmkritikere og fans, som satte det hele i gang.

Sidenhen er Fantasporto blevet mere 'stueren' i takt med at film som Twin Peaks og Pulp Fiction er blevet populære blandt et bredere publikum.

Besøgstallet ved Fantasporto overstiger nu hvert år 100.000, og i 2007 udgaven var 100 rapportere fra udenlandsk presse til stede.

Fantasporto 2009
Filmfestivallen har i 2009 tre hovedkonkurrencer:

  • Fantasy
  • Direcors Week
  • Orient Express

Desuden vil den portugisiske instruktør José Fonseca e Costa modtage en såkaldt livsværks-pris på Fantasporto 2009.

75-årige José Fonseca e Costa har lavet film i Portugal siden sidst i 1960'erne og har blandt andet vundet Golden Globe prisen i 1997 for filmen Cinco Dias, Cinco Noites (fem dage, fem nætter).

Fantasporto 2009 filmfestival finder sted fra 22. februar til 1. marts. 

Se mere på Fantasporto hjemmesiden.

I 2008 havde ølmærket Superbock (delvis ejet af Carlsberg) sponseret et interaktivt gulv, hvor gæsterne kunne 'splatte' edderkopper. Se Youtube video herunder:

 


 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer