Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFebruary 2009 - Indlæg

Le Mans biler til dæktest med Dunlop på Estoril

I lighed med sidste år blev der i februar 2009 afholdt Dunlop dæktest med deltagelse af et større antal racerbiler i den absolutte topklasse.

Blandt deltagerne var igen i år Team Quifel-ASM, som deltager i 2009 Le Mans LM P2 serien med en ny Ginetta-Zytek 09S.

Set med danske briller måtte man i år desværre undvære Team Essex.

Team Essex, som deltog i Le Mans sæsonen 2008 med en Porsche RS Spyder, indstillede aktiviteterne i efteråret 2008 netop som teamet så ud til for alvor at gøre sig gældende. Finanskrisen satte sandsynligvis - i hvert fald midlertidigt, en stopper for Team Essex videre succes i Le Mans serien.

Som det eneste danske Le Mans LM P2 team nogensinde fik Team Essex en flot samlet 2. plads i LM P2 klassen i år 2008.

Team Quifel-ASM 2009
Den portugisiske mediemogul og team-ejer Miguel Pais do Amaral har indtil videre ikke ladet sig mærke med krisen.

Det portugisiske Le Mans team stiller i år med de samme kørere Miguel Pais do Amaral og Olivier Pla. Guy Smith fortsætter som tredje-kører. Team Quifel har udover deltagelse i Le Mans serien i år ansøgt om deltagelse i 24-timers løbet Le Mans.

Quifel-ASM kørte sidste år i en Lola, som ofte var langsommere end Porsche RS Spyder. Det skulle der nu være rådet bod på med den nye Ginetta-Zytek 09S, mener kører Olivier Pla. De første tests tyder på en særdeles hurtig Quifel-ASM racer.

Udover Team Quifel-ASM var WR-Zytec team LM P2 til stede på Estoril.

GT biler på Estoril
Størstedelen af bilerne i testen, som afsluttedes mandag den 16. februar 2009, udgjordes dog af Le Mans GT2 og GT3 biler såsom en Ferrari 430 GT fra Trottet Racing, en Porsche GT3 RSR fra Raimond Narac IMSA Performance team og ikke mindst herre-bilen fra BMW Motorsport: BMW M3 GT2 kørt af Augusto Farfus.

Se billeder fra et par solrige februar dage med perfekte forhold på Autodromo de Estoril.

Herunder en privat youtube-video fra Estoril i weekenden:


Din vurdering:Boligpriser falder i Portugal

I de tre første kvartaler af 2008 faldt boligpriserne i Portugal med gennemsnitligt 4,8%, skriver Globalpropertyguide.com i en længere artikel om prisudviklingen på boliger i Portugal.

Siden 2005 har der i gennemsnit ikke været reelle stigninger på boligmarkedet i Portugal. Hvis man ser bort fra inflation, var der dog små nominelle stigninger indtil midt i år 2007.

Nu ser det derimod ud til at kurven er vendt, og at boligerne i Portugal falder relativt kraftigt. I reale termer (korrigeret for inflation) faldt boligpriserne i Portugal med hele 7,7%.

Se også: Boligkøb i Portugal.

Største prisfald i Alentejo og Centro
Boligpriserne i Portugal falder mest i de relativt tyndt befolkede områder Alentejo og Centro.

De mindste fald i Q1-Q3 år 2008 er registreret i Algarve, hvor boligpriserne dog også er faldet med 4,35% (nominelt).

Boligpris per m2 i Portugal
I gennemsnit kostede en kvadratmeter bolig i Portugal i efteråret 2008 1.164 euro mod 1.245 euro i slutningen af år 2006.

I mange områder af Lissabon og Algarve er de lokaler huspriser stærkt påvirkede af turismen, da lejligheder i eksempelvis Lissabon i stor stil udlejes til ferierende gæster.

Samtidig bor mange ældre portugisere i lejligheder til næsten ingen penge (og de får også meget lidt i pension), og prisdannelsen er derfor uigennemskuelig og er ofte præget af meget stor forskel i standen på lejligheder i storbyen Lissabon. 

Også i kystbyen Cascais kan det ses at flere huse er til salg til priser, som er mellem 5 og 20 procent lavere end for bare 12-18 måneder siden. Og der er i øvrigt rigtig mange boliger til salg.

Se hele den spændende artikel om huspriser i Portugal på Globalpropertyguide.com. Vi har ikke efterprøvet materialet i artiklen, men den virker usædvanligt gennemarbejdet og mange gode kilder er anvendt.

Se også:
Udviklingen i boligpriserne på Europas feriesteder

Din vurdering:UEFA Cup kampe 2009 - Braga spiller 18. februar mod belgisk tophold

UPDATE: Braga vandt 3-0 hjemme mod Standad Liége - se alle resultater i UEFA Cup 2009

Den stolte nordportugisiske klub Braga er stadig med i UEFA Cup turneringen.

Den 18. februar starter anden del af turneringen, og her spiller Braga hjemme mod Standard Liège fra Belgien. Kampen starter kl. 20.45 lokal tid. 

Standard Liège har været stærkere end ventet i UEFA sammenhæng i 2008. Klubben blev bedste hold i gruppe C foran Stuttgart og Sampdoria. I kvalifikationen til UEFA Cup'en eliminerede Standard Liège Everton fra England. 

I øjeblikket fører Standard Liège den belgiske Jupilar League, som den fornemste række kaldes i Belgien.

Braga spiller returkamp mod Standard Liège den 26. februar i Belgien. Det samlede bedste hold af de to kampe går videre i UEFA Cup'en.

De rød-hvise fra Braga ligger midt i februar 2009 som nummer 6 i den portugisiske Sagres Liga.

Se den øjeblikkelige stilling i den portugisiske liga på fodbold avisen A Bola's hjemmeside. 

Braga og Standard Liége
Braga og Standard Liège har aldrig tidligere mødtes i store europæiske turneringer, men den rumænske træner for Standard Liège László Bölöni kender alligevel til Braga, da han i 2001/2002 stod for at føre Sporting Lissabon til sejsskamlen i den portugisiske liga.

UEFA Cup Kampe 2009
Den 19. februar skal FC København i ilden første gang mod Manchester City i København.

Af andre spændende UEFA Cup matcher kan nævnes Bremen mod Silvio Berlusconi ejede Milan (ikke at forveksle med Inter Milan med portugiseren José Mourinho som træner). Desuden spiller Aston Villa med danske Martin Laursen mod CSKA Moskva. Per Krøldrup møder med Fiorentina hollandske Ajax den 19. februar.

Se også:
Fodboldklubben Braga videre i UEFA Cup'en

Din vurdering:Golfrejser til Portugal på Herning feriemesse 2009

Én af de største stande på Ferie For Alle 2009 messen i Herning indehaves af to rejsebureauer med speciale i golfrejser.

Standen er på 134 m2 og en del af Dansk Golfshow på Herning feriemesse den 20-22 februar 2009.

Besøg af repræsentanter fra Portugals golfhoteller
Golfrejser er hovedområdet for bureauerne Krone Golf Tours og Green2Green, som har inviteret repræsentanter fra følgende hoteller og områder med relevans for golfrejser til Portugal med på feriemessen i Herning:

 • Pestana Hotels & Resorts, hoteller i hele Portugal
 • Tivoli Hotels & Resorts, hoteller i hele Portugal
 • CS Hotels, Golf & Resorts, hoteller i hele Portugal
 • Praia d`El Rey Golf & Beach Resort ved Óbidos nord for Lissabon
 • Regionen Costa Azul syd for Lissabon

Pestana Hotels & Resorts
Den store Pestana kæde omfatter godt 80 hoteller beliggende i Portugal, Brasilien og i mange andre tidligere portugisiske kolonier. 

Pestana kæden er Portugals måske bedste hotel-kæde. I hvert fald blev Pestana Hotels kåret som Portugals Leading Hotel i både 2007 og 2008.

Til golfrejser er Pestana Hotels et oplagt valg på grund af de mange gode lokationer. Det topratede 5-stjernede Pestana Palace i Lissabon ligger i bydelen Belém, og længere vestpå tæt på de kendteste golfbaner er det 4-stjernede Pestana Cascais og måske endnu mere det 4-stjernede Pestana Sintra Golf populære golfhoteller på Lissabonkysten.

Pestana kæden har også 8 hoteller på Algarvekysten.

Se Algarve hotel tilbud på overnatning på Pestana hoteller.

Tivoli Hotels & Resorts
Tivoli Hotels & Resorts er en lidt mindre hotel-kæde i den eksklusive klasse. Der er 3 hoteller i Lissabon og 2 i Sintra, som er meget populære til golfrejser. Hertil kommer 5 hoteller på Algarvekysten og et enkelt på Madeira.

Tivoli Hotels & Resorts gør meget ud af gøre opholdet til en oplevelse, og i mange reviews prises eksempelvis Tivoli Lisboa, som faktisk for et 5-stjernet hotel i Lissabons centrum har rimelige priser.

Hotel Tivoli Sintra med 4 stjerner i Sintras centrum får også megen ros. Det andet Tivoli hotel i Sintra hedder Tivoli Palacio de Sintra og får hos eksempelvis Tripadvisor på nettet topkarakterer af de fleste anmeldere. Tivoli Palacio de Sintra er med sine 5 stjerner dog en smådyr fornøjelse i højsæsonen.

Se Lissabon hotel tilbud på overnatning på Hotel Tivoli Lisboa.

CS Hotels
På messen er der også besøg af repræsentanter for CS hotel-kæden. De 5 CS hoteller ligger på Madeira, Algarve og i Douro vinområdet.

Specielt CS hotellerne i Douro er unikke, men måske ikke så relevante for golfrejser. Der er dobbeltværelser med flot udsigt over Dourodalen fra omkring 190 euro per nat i højsæsonen på eksempelvis Pousada CS Solar da Rede i Douro.

Praia d'El Rey Golf & Beach Resort
Praia d'El Rey golfbanen anses af mange for at være den bedste golfbane i Portugal, og et ophold på Praia d'El Rey resortet er ligeledes blandt det allerbedste Portugal kan tilbyde golf-enthusiaster.

Praia d'El Rey ligger mellem den gamle middelalderby Óbidos og fiskerbyen Peniche. Golfrejser til Praia d'El Rey banen tæt ved Óbidos er selvfølgelig mest afslappende, når man bor på golfbanens egen resort.

På Praia d'El Rey Golf & Beach Resort findes det 5-stjernede Marriot Hotel, og man kan alternativt leje en apartment ved golfbanen. En golflejlighed på Praia d'El Rey med plads til op til 4 personer fås fra kun 180 euro i juli måned. Priserne svinger en del over året. I april, september og oktober kan samme golflejlighed fås fra omkring 160 euro per dag, mens prisen i februar kun er 130 euro. Hertil kommer greenfees.

Se Praia d'El Rey apartment tilbud på golfferie på Praia d'El Rey.

Costa Azul regionen
Costa Azul regionen udgøres af det blandt portugisere meget populære ferieområde på Setúbal halvøen få kilometer syd for Lissabon.

Området har selv flere ganske gode golfbaner og ligger i øvrigt i køreafstand til de kendte (og dyre) Quinta da Marinha, Oitavos og Penha Longa baner.

Costa Azul omfatter blandt andet ferieområderne Costa da Caparica, Troia, Sesimbra og (byen) Setúbal. Lidt længere sydpå finder man den fantastiske strand ved Comporta.

Se Portugal hotel tilbud i det ofte lidt billigere Costa Azul område.

Udover de ovennævnte repæsentanter fra Portugal har golfrejse-eksperterne inviteret yderligere 5 hoteller fra andre populære golfdestinationer i Spanien, Skotland, Tyrkiet og Irland.

Se også:
Golf i Portugal

Din vurdering:Bilsalget i Portugal faldt 43% i januar

Det samlede salg af nye personbiler faldt drastisk i Portugal i årets første måned i forhold til januar 2008.

Ændret bilbeskatning
Årsagen er dels den økonomiske krise og dels at der har været ændringer i beskatningen af biler i Portugal, som er trådt i kraft i 2009. Mange portugisere 'hamstrede' derfor biler i slutningen af 2008.

Beskatningsændringerne er dog i stor udstrækning blevet udjævnet af bilimportørerne.

En Audi A4 2,0 TDi med 4 døre (11. mest solgte bil i Portugal i 2008) er i standardudgave som eksempel steget fra 36.560 euro til 37.500 euro.

Den billigste Alfa Romeo 159 er kun steget fra 31.125 euro til 31.537 euro.

Nogle biler i Portugal er dog ikke steget endnu mindre i pris. Den lille Fiat 500 kan i billigste udgave nu købes for 13.800 euro mod tidligere 13.764 euro, men den er stadig meget dyr i Portugal sammenlignet med konkurrenterne.

Den mest populære bilmodel i Portugal er Renault Clio, som i slutningen af 2008 i billigste udgave kostede 14.450 euro. I 2009 kan man hos Renault-forhandleren blive ejer af en ny Renault Clio for præcis den samme pris 14.450 euro.

Største fald i bilsalg
På europæisk plan oplevede Island det største fald i bilsalget i mands minde. Der blev i januar 2009 solgt 88% færre nye personbiler på Island i forhold til januar 2008.

Irlands forburgere fik bilsalget til at falde med 66% og i Spanien var faldet 41,6%. 

I Italien, Sverige, Grækenland og England faldt salget af nye biler ligeledes med over 30%.

Bilsalget i Danmark faldt i januar 2009 med 46% i forhold til januar 2008.

Polen stod for den mindst negative overraskelse for bilfabrikkerne med et fald i bilsalget på kun 5,3%.

I alt blev der solgt 9021 nye personbiler i Portugal i januar 2009.

Kilde: ACEA - (European Automobile Manufacturers Association)

Se også:
Top 20 bilsalg i Portugal 2008

Din vurdering:Grand Prix du Portugal 2009 med danske U23 cykelryttere 27-29 marts

UPDATE 31. marts 2009: Dansk tredjeplads ved Grand Prix du Portugal 2009 - se mere.

Sidst i marts deltager det danske U23 cykellandshold i den første af 7 Nations Cup løb i 2009.

Løbet bliver afholdt i den bjergrige del af Portugal omkring byen Felgueiras.

Sidste år var 16 hold til start. Løbet er i øvrigt i to år i træk blevet vundet af portugiseren Vitor da Rocha.

Bedste dansker i 2008 var Rasmus Guldhammer med en 12. plads.

Se mere på Cyclingworld.

Det danske hold i Nations Cup 2009 i Portugal 
Landstræner Morten Bennekou har til Grand Prix du Portugal 2009 udtaget:

 • Rasmus Guldhammer, Team CapiNordic
 • Troels Vinther, Team Capinordic
 • Niki Østergaard, Team Capinordic
 • Christopher Juul-jensen, Glud & Marstrand Horsens
 • Calle Cornelius, Blue Water - Cycling for Health
 • Mathias Lisson, Team Kvickly Odder

Løbet køres 27-29 marts 2009.

Se mere om sidste år løb på: Grand Prix du Portugal 2008

Din vurdering:Covenant of Mayors - 9 portugisiske byer med i nyt EU miljøinitiativ

For at fremme bæredygtige energiformer og for at formindske global opvarmning og forurening har små 400 borgmestre fra byer i hele EU skrevet under på en såkaldt Covenant of Mayors.

På dansk kan Covenant of Mayors oversættes til Borgmestrenes Pagt eller aftale. En covenant er i modsætning til en kontrakt ensidig.

Ordet covenant leder på engelsk leder tankerne hen på middelalderlige æresbegreber, og valget af navnet er næppe helt tilfældigt.  

EU og Covenant of Mayors
Det nye initiativ baserer sig på at de enkelte byer laver en handlingsplan for at reducere deres miljøbelastning.

Hele EU har allerede i januar 2008 besluttet sig for et fælles sæt af mål, som omtales som 20-20-20 målene.

20-20-20 målene indeholder (der er to mål for år 2020):

 • nedsættelse energiforbrug og udslip af drivhusgasser med 20 % senest i år 2020
 • sørge for at mindst 20 procent af energiforbruget stammer fra vedvarende energikilder i år 2020

Beregningen af de 20% tager nok så vigtigt udgangspunkt i 1990 tal.

Covenant of Mayors går videre
Det nye i Covenant of Mayors aftalen går ud på at hver by laver en Sustainable Energy Action Plan (SEAP), som udarbejdes af hver enkelt by.

SEAP indeholder en forklaring på, hvordan den enkelte by vil nå målene og koncentrerer sig om både den offentlige og private sektor inden for områderne:

 • nybyggeri og ombygninger
 • andre større anskaffelser i byerne
 • transport og mobilitet
 • deltagelse af byens borgere og det øvrige samfund
 • intelligent anvendelse af energi både for borgere og virksomheder
 • byplanlægning

Det er meningen at de enkelte byer på specifikke områder satser på at gå længere end EU foreskriver.

Byer, som med succes opnår bedre resultater end EU's 20-20-20 mål, kan blive Benchmark of Excellence byer. De øvrige deltagere i Covenant of Mayors og i øvrigt også andre byer vil kunne drage fordel af Benchmark of Excellence byernes erfaringer, og byerne vil naturligvis blive fremhævet som gode eksempler.

Portugals og Danmarks deltagelse
På trods af at Danmark er højt profileret på klima-området har indtil videre kun Aarhus underskrevet Covenant of Mayors. Det ventes dog at København snart følger efter.

Fra Portugal deltager følgende byer (per 12. feb 09):

 • Almada
 • Aveiro
 • Cascais
 • Ferrairo de Alentejo
 • Guarda
 • Lisbon
 • Moura - den lille by Moura er nok den mest ambitiøse by i Portugal på miljø-området 
 • Porto
 • Vila Nova de Gaia

Fra Sverige deltager:

 • Göteborg
 • Linköbing
 • Malmö
 • Örebro
 • Stockholm
 • Växjö

Per 12. februar 2009 havde 372 byer underskrevet Covenant of Mayors.

Se mere på Covenant of Mayors hjemmesiden.

Herunder video med den danske EU medarbejder Henning Jensen:Din vurdering:FIFA rangliste februar 2009

UPDATE: Se den NYESTE FIFA RANGLISTE på
FIFA verdensrangliste - 26. maj 2010


FIFA ranglisten for fodboldlandshold i februar 2009 er offentliggjort.

Portugal taber én plads og ligger nu nummer 12. Udover Portugal og Tjekkiet, som overgås af Frankrig, er der ingen ændringer i toppen af FIFA's rangliste.

Februar 2009 verdensranglisten fra FIFA ser således ud:

 1. Spanien
 2. Tyskland
 3. Holland
 4. Italien
 5. Brasilien
 6. Argentina
 7. Kroatien
 8. England
 9. Rusland
 10. Tyrkiet
 11. Frankrig
 12. Portugal og Tjekkiet (begge én plads ned, da Frankrig før var på niveau)
 13. Ukraine (2 pladser op)
 14. Paraguay (3 pladser op)
 15. Cameroon (2 pladser ned)
 16. Rumænien (4 pladser op)
 17. Israel (1 plads op)
 18. Grækenland (1 plads op)
 19. USA (1 plads op)

Danmark rykker to pladser op til nummer 34.

Sverige hele 6 pladser op til nummer 25 på FIFA ranglisten efter sejr over Mexico d. 28. januar.

Norge hopper 3 pladser op til nummer 56.

Finland taber til gengæld 6 pladser og er nu nummer 61 og spiller den 11. februar landskamp i Portugal mod hjemmeholdet i Algarve.

Næste FIFA verdensrangliste offentliggøres 11. marts. Se mere på FIFA hjemmesiden.

Se også:
Fodbold i Portugal

Din vurdering:Herning feriemesse større end nogensinde

Når Ferie For Alle 2009 feriemessen slår dørene op den 20. februar 2009 bliver den ifølge arrangørerne den største feriemesse nogen sinde i Herning med hele 850 udstillere.

I alt vil Herning feriemessen i 2009 omfatte 14 haller og dække 66.000 m2. Heraf står campingudstillingen for hele 37.000 m2.

Nyt tema: Udeliv
Som noget nyt er der i hal K i Messecenter Herning (MCH) fokus på aktiv ferie herunder cykling, dykning, kano, kajak, snorkling, trekking, vandring/trekking, mountainbiking, klatring og rapelling.

Ferie For Alle messens arrangører opfordrer alle interesserede til at tage badetøj og håndklæde med. Man kan blandt andet prøve dykning, kano/kajak, bueskydning, rapelling fra klatretårn og mountainbiking på kuperet bane.

Dansk Golfshow
Se mere om aktiviteter på Herning messens Golfshow .

Rejser til Portugal
7 af de deltagende rejsebureauer deriblandt FDM Travel og MyTravel har Portugal på programmet.

På Herning messen kan man blandt andet høre om cykelferie på Azorerne med Merlot Tours, Storbyferie i Lissabon med FDM Travel, solferie i Algarve med Sun Tours, Vandreferie på Madeira med Ruby Rejser, storbyferie i Porto og Lissabon med MyTravel, kombineret tur til Azorerne og Lissabon med Gislev Rejser og rejser til Azorerne med specialisten Bravo Tours.

Se mere om åbningstider, entré og øvrige aktiviteter på Ferie For Alle 2009.

Campingmesse i Herning
Man gør ikke noget halv i Herning, når det handler om camping. Hele 6 haller i Messecenter Herning er dedikeret til campingfolket.

Man kan blndt andet se de nyeste campingvogne og autocampere - foruden teltvogne, telte, fortelte, campingudstyr og campingtilbehør.

Der er desuden stande med repræsentater fra over 100 campingpldser fra ind- og udland.

I de tre dage messen i Herning varer er der løbende foredrag for campingfolket i lokale 3 ved (udenfor) Indgang Vest.

Se foredragsprogrammet på campingmessen i Herning.

Ferie For Alle messen i Herning hallerne afholdes 20-22 februar 2009.

Din vurdering:Arbejdsløhed i OECD landene - flest uden job i Spanien primo 2009

Den økonomiske samarbejdsorganisation OECD, som har verdens førende industrilande som medlemmer, har i begyndelsen af februar 2009 lavet en harmoniseret opgørelse over medlemslandenes arbejdsløshed i slutningen af 2008.

For visse lande er der også medtaget tal for januar 2009.

Opgørelsen viser at særligt Spanien og dernæst Canada, Irland, Tyrkiet og USA allerede er hårdere ramt af den økonomiske krise end de øvrige lande.

I den næste gruppe af problem-lande - med knap så store problemer - finder man Ungarn, Portugal og Slovakiet.

For Tyrkiet og Ungarns vedkommende forstærker krisen andre alvorlige problemer med landenes økonomi.

Tallene for arbejdsløshed i OECD var følgende i slutningen af 2008:

 • arbejdsløshed i Australien 4,5% (stadig lavere end i år 2006)
 • arbejdsløshed i Belgien 7,1% (ikke den store ændring i de sidste par år)
 • arbejdsløshed i Canada 7,2% (januar 2009 tal og antallet af arbejdsløse er kraftigt stigende)
 • arbejdsløshed i Danmark 4,5% (kraftigt stigende arbejdsløshed hen mod 2009, men stadig lavt niveau)
 • arbejdsløshed i England 6,1% (stigende arbejdsløshed hen mod år 2009)
 • arbejdsløshed i Finland 6,5% (ingen ændringer i arbejdsløsheden i år 2008)
 • arbejdsløshed i Frankrig 8,1% (ledighedstal i Frankrig svagt stigende gennem hele 2008)
 • arbejdsløshed i Grækenland 7,5% (tal er fra sommeren 2008)
 • arbejdsløshed i Holland 2,7% (ingen ændring og meget lavt niveau)
 • arbejdsløshed i Irland 8,2% (meget kraftigt stigende hen mod 2009)
 • arbejdsløshed i på Island 4,5% (kraftigt stigende i sidste kvartal, men stadig kun 4,5%)
 • arbejdsløshed i Italien 6,7% (ikke de store udsving i 2008)
 • arbejdsløshed i Japan 4,5% og stærkt stigende (dog stadig på lavt niveau)
 • arbejdsløshed i Korea 3,3% (ikke de store udsving at spore i 2008)
 • arbejdsløshed i Luxembourg 4,8% (moderat stigende i 2008)
 • arbejdsløshed i Mexico 4,7% (stærkt stigende i 2008, men stadig lavt niveau)
 • arbejdsløshed i New Zealand 4,1% (næsten uændret i 2008)
 • arbejdsløshed i Norge 2,9% (svagt stigende i 2008, men på meget lavt niveau)
 • arbejdsløshed i Polen 6,5% (faldende arbejdsløshed i Polen mod år 2009)
 • arbejdsløshed i Portugal 7,9%
  (svag stigning i antallet af arbejdsløse hen mod år 2009, men niveauet er relativt højt)
 • arbejdsløshed i Schweiz (ingen ændringer i 2008, men faldende arbejdsløshed i forhold til tidligere år)
 • arbejdsløshed i Slovakiet 9,4% (usikker tendens i 2008 - faldende arbejdsløshed i forhold til tidligere år)
 • arbejdsløshed i Spanien 14,4% (dårlig udvikling i Spanien med amnge flere arbejdsløse hen mod 2009)
 • arbejdsløshed i Sverige 6,9% (svag stigning i antallet af arbejdsløse i Sverige i 2008)
 • arbejdsløshed i Tjekkiet 4,7% (svagt stigende arbejdsløshedstal i hen mod år 2009)
 • arbejdsløshed i Tyrkiet 10,7% (stigen arbejdsløshed i Tyrkiet i 2008 og niveauet er allerede højt)
 • arbejdsløshed i Tyskland 7,2%
  (ingen store udsving i 2008, men i det tidligere Østtyskland er situationen langt mere alvorlig end i vest)
 • arbejdsløshed i Ungarn 8,5% (stigende arbejdsløshed i hele 2008)
 • arbejdsløshed i USA 7,6% (arbejdsløsheden steg kraftigt i USA hen mod år 2009)
 • arbejdsløshed i Østrig 3,9% (ikke den store ændring gennem 2008)

Totalt set var arbejdsløshedsprocenten i OECD i slutningen af 2008 på 6,8%.

For OECD landene i Europa var arbejdsløsheden dog på hele 8,4%. Mere information kan findes på OECD hjemmesiden.

Se også:
Artikler om Portugals økonomi
(opdateres løbende)

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »