Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Karneval på Madeira 21-24 februar 2009

Karnevallet på Madeira er inspireret af Mardi Gras (Frankrig og New Orleans) og naturligvis også af det berømte karneval i Rio de Janeiro i Brasilien.

På Madeira er karnevallet et 4-dages event, hvor hovedattreaktionen i 2009 er den professionelle parade i Funchal lørdag den 21. februar. 

Se også:
Madeira karneval 2010 på aktivitetskalender for Madeira.

Mardi Gras og Karneval
De forskellige traditioner overlapper hinanden. Oprindeligt var karneval en italiensk opfindelse og betyder ifølge de fleste kilder 'farvel til køddet' på italiensk (carne vale). 'Carne' betyder i øvrigt også kød på portugisisk.

Mardi Gras betyder 'fede tirsdag' og hentyder til den sidste dag inden de 40 dages faste (og aske-onsdag), hvor man må fylde sig med bordets glæder, som man lyster. I Danmark kommer det ifølge traditionen til udtryk med fastelavnsboller.

Karneval på Madeira
Selv om antallet af deltagerne i karnevallet på Madeira ikke kan hamle op med hverken London, Venedig eller Køln - for blot at nævne nogen af de mest kendte karneval i Europa, gør indbyggerne på Madeira meget ud af karnevalstiden.

Optoget, som indleder karnevallet i Funchal på Madeira er et udstyrsstykke af format, og allerede inden optoget har man gjort brug af de mange flotte kostumer til at promovere festlighederne på Funchals hoteller og restaurationer.

Efter den indledende parade festes der weekenden igennem og tirsdag den 24. februar (i år 2009) afsluttes der med såkaldt 'slapstick'-kortege gennem byen, hvor alle kan deltage - lidt a lá Mardi Gras i byen New Oleans i den amerikanske stat Louisiana.

Karnevallet på Madeira rangerer dermed i samme (velanskrevne) kategori som Portugals karneval i Loulé på Algarvekysten, i Torres Vedras nord for Lissabon, i byen Ovar i Nordportugal og naturligvis ikke at forglemme karnevallet i Lissabon, som er det oprindelige karneval.

Lissabon-karnevallet blev for mange år siden 'kopieret' af brasilianerne - og siden forbedret så meget at Lissabon siden har forsøgt at kopiere kanevallet i Rio de Janeiro.

Herunder 7 minutters optagelse af karnevallet på Madeira i 2007:
Se mere om:
Events på (og om) Madeira
(opdateres løbende)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer