Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal i kridthuset hos Formel 1 boss Bernie Ecclestone

Ejeren af størstedelen af TV-rettighederne til Formel 1 løbene Bernie Ecclestone er en bekymret mand.

For nyligt forlod Honda med kort varsel den ultimative motorsports-klasse, og Formel 1 kan formodentlig ikke bevare sin magiske tiltrækningskraft, hvis endnu to eller flere teams vælger at trække sig.

Der er endnu ikke noget, som tyder på at flere Formel1 teams følger i Honda's fodspor, men den slags dårligt nyt kommer nu også altid som et lyn fra en klar himmel. Samtidig lurer en finansiel krise af ukendte dimensioner.

Såfremt Toyota i 2009 får store underskud på sin produktion af familiebiler og må fyre mange medarbejdere, vil der med stor sandsynlighed komme pres på verdens største bilproducent for at opgive den dyre Formel 1 sport.

Formel 1 i Portugal
Tidligere bilforhandler Bernie er med andre ord nervøs for sin forretning, som han med lige dele snuhed og kold kalkulering har opbygget til et imperium, som har gjort ham til én af verdens rigeste mænd (det vil sige indtil hans igangværende skilsmisse måske bliver en realitet).

Bernie Ecclestone er derfor gået på charmeoffensiv overfor de tilbageblevne 9 Formel1 teams, hvoraf det nye Forca India team med Mercedes motor endnu ikke har materialiseret sig fuldstændigt med en bil og efter al sandsynlighed er uden nogen som helst chance for at blande sig i forreste række.

Når Portugal måske står til at drage fordel af situationen skyldes det at Algarve på grund af en enthusiastisk portugisisk milliardær, har en funklende ny og køremæssig spændende top-moderne bane at tilbyde.

Autodromo International de Algarve banen ligger få kilometer fra en international lufthavn, der er i omegnen af 1000 hoteller til rådighed i Algarve og sidst, men ikke mindst: Vejret på Algarvekysten er så varmt at man kan køre uden den store risiko for regn og kulde i marts/april og september/oktober.

Formel 1 vinterbane i Portugal
Samtidig har de (få) tilbageblevne teams, hvoraf langt de fleste har europæisk base, sandsynligvis fået rigeligt af konstant at farte rundt til nye baner i alle mulige verdensdele for at tjene penge til Herr Ecclestone.

Set i det lys ville en 'vinterbane' i Portugal passe alle fint - og specielt de teams, som allerede anvender banen som testbane (og har rost den meget) ville sandsynligvis stemme for Portugal - hvis de kunne stemme.

Nu er det imidlertid Bernie (og dermed pengene) som bestemmer. Se mere om Portugals Formel 1 chancer i artikel på Grandprix.com, hvor onkel Bernie i vanlig stil efterlyser lidt cool cash fra Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer