Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor ordre på Scania busser til Angola

Den svenske producent af lastbiler og busser Scania har modtaget den hidtil største ordre fra den tidligere portugisiske koloni Angola.

I alt 250 intercity busser skal leveres i første halvdel af 2009 og vil blive produceret af Scania's afdeling i Brasilien.

Bag ordren står en afdeling af den portugisiske bank Banco Espirito Santo, som via selskabet GTD Goods finansierer busserne.

Banco Espirito Santo har ifølge Macaohub.com været aktiv i Angola siden 1993.

Scania er i øvrigt ikke længere 100% svensk, men hovedkvarteret ligger dog stadig i Sverige. Siden 2008 har over 2/3 af aktierne i Scania været ejet af Volkswagen koncernen.

Angolas oliepenge flyder stadig
Angola rider fortsat på en bølge af olie-velstand.

I 2009 forventer Verdensbanken dog at den galopperende vækst i 2008 afløses af mere normale tilstande. Angolas bruttonationalprodukt er i meget stor udstrækning påvirket af olieprisen på verdensmarkedet.

Alt er basalt set muligt, mener verdensbankens cheføkonom. Med lave oliepriser risikerer Angola et direkte fald i BNP i 2009, men man anser det for mest sandsynligt at Angola fortsat vil kunne holde en real vækst i 2009 på over 10%.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer