Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Levende køer i Lissabon rundkørsel

Børn i Lissabon behøvede i slutningen af januar 2009 ikke at tage på landet for at se levende køer.

De kunne bare tage metroen til Praça de Espanha stationen og udenfor - ja faktisk midt i den store Praca de Espanha rundkørsel, gik 10 store velnærede sortbrogede køer og tyggede drøv.

Rundkørslen ved Praça de Espanha er næst efter Marquês de Pombal Lissabons travleste rundkørsel og indeholder et grønt areal i den midterste del.

Kampagne for Azorerne
De 10 køer blev placeret midt i trafikken af Azorernes turistorganisation i forbindelse med BTL 2009 Turistmessen, som for nyligt blev afholdt i Lissabons FIL messecenter.

Azorerne havde én af de største stande, og den var naturligvis pyntet op med netop køer - dog ikke levende.

Se mere om: Ferie på Azorerne 

Om mange trafikanter har lagt mærke til det relativt beskedne Açores skilt i rundkørslen er tvivlsomt. Til gengæld blev der lagt mærke til køerne, som var som taget ud af en dansk Morten Korch film.

Køer i portugisisk TV
De 10 kreaturer nåede at komme i portugisisk TV indtil flere gange med behørige kommentarer fra Lissabon borgere, som skiftevis fandt det synd for køerne og en sjov idé at anbringe køer midt i storbyen. 

Lissabon har sjældent under 10 graders varme selv om vinteren, og der var på forhånd indhentet tilladelser fra Câmara de Lisboa (kommunen) og fra dyrevelfærdsmyndigheder.

Siden der nu var så meget opmærksomhed om køerne, syntes dyrevelfærdsorganisationen ANIMAL, som mest er kendt for skarpt at kritisere tyrefægtning i Portugal, at dyrene i rundkørslen blev dårligt behandlet på grund af for meget larm og bil-os. ANIMAL's mening om de 10 køer medvirkede til at skabe endnu mere presseomtale.

Lissabons top-politikere var svært tilfredse, da køerne gav god PR til Lissabon og i øvrigt ekstra 180.000 euro i den slunkne kommunekasse for leje og logi til køørerne i rundkørslen.

Turistorganisationen på Azorerne håber på mere turisme, da den sortbrogede kampagne har givet en masse presseomtale.

Og køerne, som faktisk ikke kom fra Azorerne, syntes at være fuldstændigt ligeglade med det hele - bortset fra deres vand, foderpiller, halm og hø, som der var masser af i rundkørslen i de 5 dage køerne besøgte Lissabon.

Herunder video med 10 køer i Lissabons myldretrafik:
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer